Masina za pranje sudova...sta je sve potrebno?

Started by Iva, September 24, 2009, 06:20:40 PM

Previous topic - Next topic

Dacko

Koristili smo običan mali kuhinjski bojler, uključivan samo kad zatreba, tako da ne verujem da bi mašina mogla da troši manje od njega, ali i ne mora, samo nek račun ne bude baš za neko užasavanje. :nokti2:

Glitter

ja sam citala nekad negde oko te potrosnje tipa mali kuhinjski vs masina i masina je pobedila po pitanju struje i generalno po pitanju potrosnje vode
masinu za 12 kompleta vas troje cete ukljuciti jednom u dva dana (pod normalnim okolnostima) ili jednom dnevno (pod nekim posebnim okolnostima, gosti, slava ovo ono)
a bojler cete ukljuciti nekoliko puta u toku dana jer jelte ne perete sudove jednom dnevno nego bar dva puta (ja sam tada i vise cak tri do cetiri) i svaki put je struja povucena, voda se proliva (bukvalno). Masina radi sa tim sto radi. Uvek mozes da proveris efikasnost na nalepnici pa uporedis

Dacko

Biće da su nam nenormalne okolnosti ili da malo preterujemo s kućnom pripremom obroka i prljanjem gomile sudova, pošto je svakako uključujemo jednom dnevno. Ali i sudove je mm uglavnom prao samo uveče kad se svi skupe, pa mu to dođe isto. Potrošnja vode mi nije bitna što se tiče računa, mada je onako ekološki gledano lepo kad se manje troši. :girl_haha:

Glitter

ma i ja sam tako na pocetku ukljucivala svako vece (nas troje u kuci, 12 kompleta) posle kada malo spadne entuzijazam smanjicete i to  :girl_haha:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Dacko

I to što kažeš...  :girl_haha: Sad smo se bacili na spremanje nekih đakonija koje smo ranije izbegavali upravo zato što nam je bio mrzak lom koji ostane, ali logično je da će nas to proći.

senka

ma idi, još ćete i da se ugojite zbog mašine za suđe  :lol:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

linga

Ja sam uzela za 9 kompleta, jer je morala biti širine 45 cm. Ali smo prezadovoljni.

Lani

Mi otprilike svaki drugi dan uključujemo mašinu, ali dosta toga ja probrčkam i na ruke, imam neke osetljive šolje koje nikad ne perem u mašini, pa onda generalno često šolje od kafe odmah operem čim popijemo, retko kad ih stavljam u mašinu i tako...

Glitter

a da i proci ce vas euforija koriscenja jedne case za jedno pijenje vode pa ce opet biti na revers :lol:

Dacko

Quote from: senka on April 30, 2015, 10:01:10 PM
ma idi, još ćete i da se ugojite zbog mašine za suđe  :lol:
Pa da, to i jeste plan. :girl_haha: Naime, mm je uvek bio visok i vižljast, takva mu dinarska konstitucija, ali otkako je ostao bez posla baš je premršav, jer on kad je po stresom - ne jede. Nema potrebe ni da pričam da je kod mene upravo obrnuto i da bih se rado nakratko menjala s njim, i uopšte mi nije lako da ga teram da poveća obroke kad pritom moram da odolevam potrebi da mu lično dam svetli primer u tome kako se bez problema može pojesti obilan desert posle kompletnog ručka.  :girl_haha:

Quote from: Glitter on April 30, 2015, 10:08:12 PM
a da i proci ce vas euforija koriscenja jedne case za jedno pijenje vode pa ce opet biti na revers :lol:
Čaše ne koristimo samo za jedno pijenje vode, je l' smo sad ispali nečistunci? :lol:

Lani

Niste ispali nečistunci, mene izluđuju moja deca koja za svaki srk vode vade nove čaše.  :crazy:

Glitter

Pa to
Pij vodu stavi casu gde ce te cekati
A ja cu da pokupim case uvece po kuci i ubaciti u masinu

Dacko

Quote from: Lani on April 30, 2015, 10:07:20 PM
Mi otprilike svaki drugi dan uključujemo mašinu, ali dosta toga ja probrčkam i na ruke, imam neke osetljive šolje koje nikad ne perem u mašini, pa onda generalno često šolje od kafe odmah operem čim popijemo, retko kad ih stavljam u mašinu i tako...
A da li te sudove od prvog dana odmah ubaciš u mašinu da tamo čekaju dok ih se ne prikupi dovoljno?
Šolje od kafe isto odmah peremo, ne ubacujemo u mašinu, u stvari talog od kafe ne smem da sipam ni u lavabo pošto se od toga ubrzo zapuši, nego uvek u neku teglu, pa kad se napuni - u slivnik.

Glitter

Uvek mozes da ih plaknes onim 7 minuta programom

senka

ubacujem dok se ne napuni, ako kojim čudom čeka sl. dan uključim to oplakivanje da se ne usmrdi
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama