Main Menu

Low-cost

Started by Elanor, October 12, 2009, 02:11:44 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Quote from: Lilit_Depp on March 12, 2010, 02:07:58 PM
Al ako te saceka 5 ili 7 sati na Horgosu (sto se desava u vreme raznoraznih praznika ili raspusta) tad je avion za Budapest, super stvar (MM jednom putovao 15h Bec-Beograd).

Mm radi u špediterskoj firmi i ima kolege na svim prelazima tako da uvek zovemo taj dan kad krenemo da vidimo gde je najbolja situacija.  :)

Elanor

Quote from: Lilit_Depp on March 12, 2010, 05:53:22 PM
Ma tih 5 je samo Austrian + Jat. Plus ima i NIKI. Jedan ili dva, nisam sigurna.
U svakom slucaju, ne zalim se.  :rofl:
kad sam prosli put gledala, austrian i jat su imali po 2 dnevno, nikki jedan. mada se razlikuje od dana do dana.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

lilit_depp

Quote from: Lani on March 12, 2010, 05:57:19 PM
Mm radi u špediterskoj firmi i ima kolege na svim prelazima tako da uvek zovemo taj dan kad krenemo da vidimo gde je najbolja situacija.  :)

Naravno. Ima dana kad na Horgosu nema nikoga. Samo sto mi obicno ne prolazimo tim danima.  :crycry:

:kiss1:
L, L, K

maripoza

Quote from: Lilit_Depp on March 12, 2010, 05:51:46 PM
Joj da znas. Al bih se rado klackala avionom 8 sati do NYC.  :rofl:
Ma nemoj.  :girl_blum:

Nego, kazi mi sta tacno predstavlja ona "red ticket" kod Austrian Airlines-a. Da li je ona dostupna svima, samo sto je najjeftinija zbog toga sto ne moze da se menja itd, ili se radi o necemu drugom (tipa da je vrsta frequent flyer karte ili nesto tako)?

Inace, kod redovnih kompanija ume let da bude jeftiniji od loukostera ako se kupi povratna karta. Jer, na povratnu kod njih cesto ide popust, a kod loukostera se svaka karta u jednom pravcu kupuje pojedinacno. Naravno, ovo nije cest slucaj, ali ja naletela par puta.

Quote from: Nanny Ogg on March 12, 2010, 05:53:46 PM
5 dnevno?!  :blink:

%^%*$ ti provinciju, gde ja zivim  :blink:

Hoces reci SAMO 5?
Mislim, ipak je to Prestonica, pa se tamo cesto putuje.  :lol:
Old enough to know better, but too young to care.

lilit_depp

Quote from: maripoza on March 12, 2010, 06:15:40 PM
Nego, kazi mi sta tacno predstavlja ona "red ticket" kod Austrian Airlines-a. Da li je ona dostupna svima, samo sto je najjeftinija zbog toga sto ne moze da se menja itd, ili se radi o necemu drugom (tipa da je vrsta frequent flyer karte ili nesto tako)?

Mozes cak i da je menjas uz doplatu od 50 evra, ali ne mozes da je vratis pa da ti vrate pare (moze i to ako uplatis neko osiguranje, ali onda je preskupo). I moze da je kupi bilo ko.
L, L, K

jel

ja uzela flynikki do beca cena 1smer 50eur sa taksama,
da sam se ranije setila bila bi i 30eur
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

...
JAT za taj datum bio nekih 10eur skuplji
a austrian oko 100eur povratna, tako da su svi stvarno konkurentni ok  ;)
pisacu kako let+sve izgleda krajem aprila

leteli pocetkom februara Bg-Paris (sa presedanjem u Budimpesti) sa madjarskom kompanijom Malev
-karta bila 110eur povratna  :clap:
avijon, usluga superr ;) ali> presedanje od predvidjena 3sata u Budimpesti ustvari bilo 6sati  >:( i nisu nam posle oragnizovali prevoz sa pariskog aerodroma do grada -sto je bzv jer smo sleteli oko 1h nocu
My name is Luton, Robin Luton :lol:

maripoza

Quote from: Lilit_Depp on March 12, 2010, 09:47:12 PM
Mozes cak i da je menjas uz doplatu od 50 evra, ali ne mozes da je vratis pa da ti vrate pare (moze i to ako uplatis neko osiguranje, ali onda je preskupo). I moze da je kupi bilo ko.

:clap:
Hvalaaaa!  :kiss1:

Quote from: jel on March 12, 2010, 09:56:52 PM
i nisu nam posle oragnizovali prevoz sa pariskog aerodroma do grada -sto je bzv jer smo sleteli oko 1h nocu
Jeste li onda isli taxijem? Koliko ste ga platili?

lilit_depp

Quote from: jel on March 12, 2010, 09:56:52 PM

leteli pocetkom februara Bg-Paris (sa presedanjem u Budimpesti) sa madjarskom kompanijom Malev
-karta bila 110eur povratna  :clap:
avijon, usluga superr ;) ali> presedanje od predvidjena 3sata u Budimpesti ustvari bilo 6sati  >:( i nisu nam posle oragnizovali prevoz sa pariskog aerodroma do grada -sto je bzv jer smo sleteli oko 1h nocu

Zbog slicnih stvari, ja najvise volim Austrian kad letim iz Beca. Em je njihov aerodrom, em mi je povoljniji ultra lepi i brzi voz do aerodroma (15 minuta od centra, 7.5 evra ako letis austrianom), em checkiranje mogu da odradim i dan ranije ako je potrebno, em su najblizi gejtovi, em ima prednost pri sletanju i poletanju (u slucaju potrebe)...
L, L, K

jel

pa prvo nam je jedna slatka francuskinja ponudila da sa njom idemo kolima
po nju je dolazila njena jos sladja drugarica
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

tad se vec skupila grupa ljutih organizovanih srba
i trceci smo stigli do nekog drugog terminala odakle je isao neki autobus

mislim da je taksi oko 50eur (sto je ok sa nekim podeliti) jer je preko dana regularni RER 16eur/osobi
My name is Luton, Robin Luton :lol:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ja nista ne vidim sta ovde pise :(

Ajte zene, ne dram'te

AnaK

Pa klikni da povećaš  :ces:
Janko 23.7.2002.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

maripoza

Od Berlina do Hamburga busom?
Pa nije to nista neobicno, verovatno je organizovan i u cenu ukljucen i autobuski prevoz. A ima manje od 300 km. :D