Main Menu

Low-cost

Started by Elanor, October 12, 2009, 02:11:44 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

Unabebili

Mojoj sreci kraja nema  :clap:

Mi rezervisali za 11.03. preko Ryanair-a za Gran Canariu ( 2 povatne karte za 2 osobe relacija Frankfurt - Las Palmas 145 jura ),
samo jos da se dovucemo necim do Frankfurta  :rofl:

Samo nek dolaze low cost kompanije  :good:  :clap: vrlo se radujem
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Elanor

una, obrati paznju, to nije frankfurt, vec frankfurt-hahn, ihaj-haj je to od frankfurta (tacnije 124 km zapadno).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Unabebili

Quote from: Elanor on November 18, 2009, 05:11:49 PM
una, obrati paznju, to nije frankfurt, vec frankfurt-hahn, ihaj-haj je to od frankfurta (tacnije 124 km zapadno).

znam, ceka nas prijatelj u Frankfurtu i vozi do aerodroma u Hahnu   :bighug:
treba mi nekaki vezani let Bg -Frankfurt - pa autom do Hahna, pa od odatle let do GC
najvise bih se radovala direktnom letu, ovo je opet  smor, ali sta cu  :-[
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

maripoza

Videh danas na TV-u da je nasa vlada pozvala sve zainteresovane low cost kompanije na sastanak. :)
Old enough to know better, but too young to care.

maripoza

rafa

Quote from: Elanor on November 18, 2009, 02:51:59 PM
proverite malev
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

odlicno  :clap:

nego u pokusaju bookinga na njihovom sajtu, uopste mi ne daje beograd kao mogucu destinaciju  :ces:
jel to i vama tako ili je meni mozda specificno posto mi je start larnaca ?
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

stacka

Ja sam probala i sve mi funkcionise kako treba, postoji i Beograd.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Elanor

za pozu, jer hoce da putuje, kopiram s druge teme :kiss1:

Quote from: Elanor on February 01, 2010, 11:50:13 AM
btw, ryan-air je poceo da naplacuje i odlazak u wc tokom leta :fool:
Quote from: maripoza on February 01, 2010, 11:54:37 AM
:lol:

Ma za te kratke letove mozes da se strpis. Natempiraj se da obavis na aerodromu.  :girl_haha:

Ali jeste fora kod tih low cost kompanija sto naplacuju kojesta (a sve razlicito), pa treba bas obratiti paznju.
Quote from: Elanor on February 01, 2010, 11:56:45 AM
naplacuju sve i svasta, neverovatno. online check-in je obavezan, a ako ne odstampas boarding-pass na a4 formatu naplacuju 40 eur po boarding pass-u itd.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Elanor

ono sto (verovatno) sve low-cost kompanije rade je da naplacuju prtljag. kod nekih je to skuplje (pomenuti ryan), kod nekih jeftinije.
ukoliko idete na kratko i mislite da vam je dovoljan samo rucni prtljag naletecete na problem zvan - tecnost u rucnom prtljagu. pri tom, tecnost ne podrazumeva samo vodu i sokove, vec i pastu za zube i dezodorans. za kraca putovanja sada prave mini paste i mini dezodoranse. naravno, problem ce biti i makazice za nokte, koje ce zavrsiti u kanti.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

cula sam jutros na radiju da ce flyniki u bg doleteti tako sto ce pilotirati licno niki lauda (on je vecinski vlasnik)

emge

Mi  smo letjeli rayn-om i skyeurope-om i nisu nam naplaćivali prtljag do 10kg po putniku. To je bilo 2005. godine, jedino ako se sada nije promijenilo.

maripoza

Ja jos nisam putovala ni sa jednom low cost kompanijom, tako da se moje iskustvo za sad svodi na pregledanje njihovih sajtova, pokusaje rezervacije i citanje uslova za raznorazne sitnice. Pisacu kako se cega setim.

To za prtljag.... kod vecine je fora da prtljag moras da prijavis odmah prilikom online rezervacije. Tada je cena uglavnom 8, 11 i tako tu negde evrica. Ukoliko to ne ucinis, nego hoces da ga prijavis na samom aerodromu, to zadovoljstvo onda kosta oko 20 E.
Ovde govorimo o pravom prtljagu, onom do 20kg. Prekoracenje u tezini se dodatno naplacuje (kao i kod svih "redovnih" avio kompanija), a koliko sam uspela da primetim, zaokruzuju ga na po 10kg.

Medjutim, za rucni prtljag je dozvoljena dosta velika tezina, tako da ko moze da se uklopi u to, nema potrebe da prijavljuje ovaj redovni koji se placa.

I jos jedna interesantna stvar: posto kod loukostera ne postoji klasicna povratna karta, nego se ona dobija kombinovanjem karte u jednom pravcu i one za povratak, cesto se desava da se u tom slucaju vise isplati leteti nekom redovnom kompanijom.
Isto tako sam primetila da, kada low kost kompanija ima npr. prilicno jeftinu kartu za jedan pravac odredjenog datuma, ako ukalkulises da se vratis za nekih 7 do 10 dana, povratak ispadne duplo skuplji. Jeftin povratak bude ako ces da vracas za 3 ili za 17 dana. U tom smislu, treba uvek razmotriti odlazak preko jedne, a povratak preko neke druge kompanije. Takodje se desava i da kompanija leti samo u jednom pravcu, a nazad ne.

Pronasla sam i neke pretrazivace tih loukostera, postavicu ih kasnije, sad moram da begam. :D

maripoza

Elanor, ajde mi pliz objasni kako tacno funkcionise taj online check-in, da ne zabrljam.
I koliko ranije cenis da se treba pojaviti na aerodromu?

emge

E, pozo vidiš možda smo prijavili prtljag kod kupovine karata onLine, to je moguće.
I mislila sam na taj prtljag do 20kg :-[
Ali zanm da sa tim nisamo imali problem.

SkyEurope-om su nas dvije karte od Beča(Bratislave) do Barselone koštale oko 150 eur. a Rayn-om od Girone (vozom se stiže od Barselone) do Pariza ( aerodrom mali, vozi te bus do grada) karte za oboje su bile 100 eura. Platili smo taj bus možda po 8eura, ali prtljag dodatno nismo nigdje.

Posle smo iz Pariza (sa glavnog aerodroma ) išli u Budimpeštu (isto glavni aerodrom ) opet SkyEurope-om, za 150 eura oboje.