Naša iskustva sa novim gripom

Started by senka, November 15, 2009, 03:23:32 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Sad si me iznenadila pritiskom. Janku su juče merili (bili smo na sistematskom, pošto nije bio u školi kad im je dolazila dr) i pritisak mu je 80/65. Kad smo kod toga, stvarno sam bila iznenađena - tražila je da skine gaćice, pokaže joj kako pere pišu, rekla da to treba da radi sam i da obeća da če svako veče... On je bio tako postiđen, a ja šokirana  :-[
Janko 23.7.2002.

senka

ja ne znam ništa o dečijem pritisku, dr je rekla "odlično", meni zazvučalo isto ok, valjda polazeći od pritiska kod odraslih

evo šta kaže google
U mlađim osobama (dece) krvni pritisak se kreće od 8o/5o mmHg i 100/60 mmHg. Sistolni pritisak raste normolno sa starošću, počev od 18 do 79 godine. Uvek je u granicama za to životno doba. Prosečno dijastolni pritisak povećava se kod muškaraca od 45 do 54 godine starosti, a kod žena od 55 do 65 godine. Osobe koje su imale mali krvni pritisak u mladosti obično ga imaju i u starosti.

izvor

njemu je onda malo povišen  :ces:

@AnaK, možda je ovako ispalo i bolje, mislim da u školi po njih nekolio pregleda u isto vreme
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

AnaK

Ne znam ni ja granice za decu, i Janku su rekli da je OK. Samo mi je zazvučalo neobično da je razlika 30 za gornji, a 2 godine razlike, i da su oba OK.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

senka

Računaću da je ušao u pubertet  :D

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

cici

NenaS

Quote from: senka on November 26, 2009, 03:54:44 PM
Računaću da je ušao u pubertet  :D
Pa i jeste, sto kazu,"pred vratima"... :nokti2:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Ira

Quote from: NenaS on November 26, 2009, 04:51:39 PM
Pa i jeste, sto kazu,"pred vratima"... :nokti2:
Joj :nokti2:

Da sto prije prodje  :bighug:
A zdrave da zaobidje  :bighug:

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

Plava Baklava

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

bbb2909

I mi smo izgleda imali novi grip.. nismo sigurni ali bih rekla po svim simptomima i lekari su rekli d aj etaj virus trenutno i vec duze vreme dominantan...
Prvo je uhvatilo mene (29.11) pa onda mm, pa Bane, pa svekar i svekrva! Sve redom!
Simptomi : nagli skok temp koja je trajala i do tri dana.. svi smo dobili Hemomycin, temp smo skidali na 4 sata naizmenicno Brufen, Paracetamol.. ali kod mene i Baneta paracetamol nije nista mogao.. pa smo mi onda stalno pili Brufen.
Ja se tek sad osecam dosta dobro, nakon dve nedelje od pocetka bolesti i nadam se da cu sledece nedelje na posao.. doktorica mi je produzila bolovanje jer radim u vrticu pa da mi malo ojaca imunitet kuci.
Svi smo bili malaksali, Bane je prelezao i prespavao bukvalno 2,5 dana.. nismo mogli da gledamo.. jelo ni blizu jedno tri dana, samo cajevi...
Ja nikako psihicki da se opustim.. stalno mislim vratice se...

Zumbulica

bbb2909 dobro dosla  :bighug:.
Jelena je na sistematskom imala pritisak 115/80, kaze da se uplasila, rekli su da se kontrolise povremeno.

Izgleda da i ona ima novi grip. Juce ih je bilo samo sedmoro od celog odeljenja u skoli, a danas (radna subota) samo troje. Juce smo je ostavili kuci jer je celu noc strasno kasljala i poceo je sekret da joj se sliva. U toku prepodneva je dobila temperaturu 39 sa 5. Popodne je MM odveo kod lekara, dobila je Pancef, inhaliramo je pantenolom, pije Presing jednom dnevno za alergijski kasalj, prskamo nos ..... Kad se vratila imala je temp. 39 sa 8. Skidamo naizmenicno na cetiri sata Brufenom i Paracetamolom. Danas samo spava, nista ne jede, pije limunadu, vodu, ruski kvas (inace obozava), popila je malo cedjene pomorandze, neeece caj. Sad cu da je teram da pojede malo supe.  :girl_sad:
Ne verujem da ce Ema izbeci, mada kao trudim se da joj ne prilazi i brisem asepsolom  :D
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

senka

moja mama ima.
temp. do 40., malaksalost, bol u mišićima, u grlu, plućima, grozno kašlje, smanjeni leukociti. Dobila je Panklav, dr kaže ima promene na bronhijama. Da se javi u slučaju pogoršanja i predložila da joj ne daje uput za infektivnu, zbog pada imuniteta.

S obzirom da je uspavala A. i pala u krevet, svašta možemo i mi očekivati narednih dana.  :'(
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Tchi

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

stacka

:bighug: za Jelenu
Senka, nadam se da ce vas zaobici :kiss1:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Za sve bolesne a one koji nisu da ih zaobiđe.  :bighug: