Main Menu

Posna predjela

Started by Deda, November 26, 2009, 12:20:42 PM

Previous topic - Next topic

cici

Quote from: Lani on December 21, 2012, 02:34:44 PM
To je baš nezgodno kad rođendani padaju u vreme posta, uvek moraš da pretpostaviš da neko posti.
Andriji je bio dva puta i drugi put kad sam spremila par posnih stvari niko se nije ni uhvatio da proba, cak ni oni koji poste nisu hteli da se posluze.

Lani

Sečam se kad je Sofija slavila prvi rođendan bio Veliki petak, sve bilo posno osim torti jer su bile naručene pre nego što je bilo ko (verovatno ja, jer se ovi ostali mnogo ne udubljuju :lol:) ukapirao da će rođendan da padne na Veliki petak. Tako da su na kraju svi uredno ručali posno a posle prekršili post sa tortom.

Lani

Quote from: Summer on December 21, 2012, 04:09:47 PM
Do sada sam uvek pravila ovu salatu sa kikirikijem od skarpine i fenomenalna je. Nisam se usudila s eksperimentisem, a mogla bih probati sa nekom bez kositju, to trebljenje kostiju mi je najtezi deo  :crazy:

Koji losos koristite?

Summer, ja volim onaj dimljeni Losos sa začinskim biljem, upakovan, proizvođač je Squadra, ima da se kupi u fish baru i u hipermarketima, u Idei ga stalno viđam.

Finalina

i ja isto koristim taj vakumirani ( sa zacinskim biljem)

Summer

Quote from: Lani on January 01, 2013, 09:44:55 PM
Summer, ja volim onaj dimljeni Losos sa začinskim biljem, upakovan, proizvođač je Squadra, ima da se kupi u fish baru i u hipermarketima, u Idei ga stalno viđam.

hvala  :kiss1:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

AnaK

AnaK je danas, napokon, probala falafel. I mnogo mi se dopao.  :balavi:

Za subotu zakazan libanski ručak, sve ću kupiti u Šarumi ili kako već, dakako.  :turpija:

A sad odo' da guglam kako se konzumira humus, pošto sam i to morala da kupim, 200g :lol:
Janko 23.7.2002.

Finalina

u merkatoru je dobar izbor humusa ( u teglicama), razne vrste ( lepa im je i ambalaza )

Summer

Najlepsi humus (pored onog koji sama napravim  :rofl:) mi je u Veru, stoji u frizideru gde su one razne salate, u providnim plasticnim kutijicama :balavi:

Ide, naravno, uz falafel. A meni je savrsen namaz za neki integralini hleb (Tonus recimo) i neku povrcu preko ili parce sira. Obozavam.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Finalina

ovo je taj sto se meni svidja ( i ostali proizvodi su im dobri )

Quote from: Summer on January 16, 2013, 10:05:28 AM
Najlepsi humus (pored onog koji sama napravim  :rofl: ) mi je u Veru, stoji u frizideru gde su one razne salate, u providnim plasticnim kutijicama :balavi:

Ide, naravno, uz falafel. A meni je savrsen namaz za neki integralini hleb (Tonus recimo) i neku povrcu preko ili parce sira. Obozavam.
e bas ovako

aleks

Humus  :balavi: obozavam. Jedem isto kao Summer, uz hleb i jos nesto, moze i ne mora.
Pravim ga sama. Do sada samo od lebelbija iz konzerve, ovih dana cu od svezih.
Kod nas samo ja to jedem  :diva: tako da mi je to super dorucak.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

plop

dajte neki vas recept za humus

ja jednom probala da napravim, nije mi se posebno dopalo

mm je jeo u izraelu, pa ocekuje da ponovim taj ukus, a ja ne umem

ovde kupujem neki, on kaze da ni to nije TO....

2006.
2007.

Finalina

cici

Ja sam pravila jednom, nisam bila zadovoljna ukusom.Nesto mi je falilo ne mogu da odredim sta.I ne secam se po kom receptu.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Summer

Ja pravim po ovom

•   Hummus
•    300 gr kuvanih leblebija
•    4-5 žlica tahinija (namaz od susama)
•    4-5 režnjeva belog luka
•    1,5 dcl soka od limuna

Leblebije držati cijelu noć u slanoj vodi i sutradan kuvati u loncu pod pritiskom nekih cca 25 min. U vodu staviti list lovora i kašiku maslinovog ulja. Posoliti pred sam kraj kuvanja. Procediti i sačuvati 2-3 dcl juhe  od kuvanja-
•  2
samljeti leblebije u blenderu uz dodatak maslinovog ulja i nekih 1, 5 dcl juhe u kojoj se kuvao. Moramo dobiti finu, glatku kremu.
•  3
Iseckati beli luk i umesati u bblenderu sa leblebijama. U maloj posudi tući tahini sa sokom od limuna. Ako je masa pregusta, dodati par kašika vode od kuvanja leblebija, nikada ne dodavati sok od limuna jer se zna iseći.
•  4
umešati tu smesu u pire od leblebija, dodati beli luk i dalje mešati. Posoliti i pobiberiti. Probati! Ako je pregusta dodati juhu, a ako je treba još začiniti, morate ponoviti proces sa tahinijem i limunom.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.