Vežbanje koje se meri minutima

Started by AnaK, May 02, 2009, 12:37:33 AM

Previous topic - Next topic

Dacko

Quote from: Lani on June 07, 2017, 03:44:40 PM
A oba treninga na koje idem su fizički baš zahtevna, Body combat posebno. Idem na 7 (SEDAM) treninga nedeljno, 3 od po sat vremena i 4 po pola sata i opet ako želim da smršam, moram da jedem kao vrabac.  :wall: Prestala sam da se nerviram. Jbg, to nam je što nam je, kad nas već majka priroda nije obdarila brzim metabolizmom.
Sad si ti moj idol, čak sedam! :clap: :clap: U iskušenju sam da kao Barni iz HIMYM izjavim 'challenge accepted'.  :girl_haha: Razmišljam da kupim fitpass i onda bih i ja imala sedam tako što bih vikendom išla na bazen ili u teretanu.

Mislim da nam se skoro svima usporava metabolizam otprilike u ovim godinama, i jasno mi je to, ali ja ne želim da jedem kao vrabac. :crycry: :crycry: :crycry: U stvari sam se zadnjeg meseca, videvši da sam se kao zategla i da izgledam okej (za svoje godine i blag kriterijum :))), malo opustila i rešila da neke namirnice (pa i čitave večernje obroke, ehm  :-[) vratim, što je bila glupa greška, tako da ću opet morati da kažem zbogom večericama, slanim grickalicama i testu, dok ću sladoled i čokoladu zadržati, njih zapravo umem da jedem u umerenim količinama... a i draži su mi od ravnog stomaka. :-[

Lani

Ako možeš da zadržiš nešto od toga, zadrži, ne treba se svega lišavati.  :kiss1:

Samo da napomenem da je to 7 treninga ne 7 dana u nedelji. Praktično to izgleda ovako... ponedeljkom jedan od pola sata, a utorkom, četvrtkom i subotom trening od pola sata pa odmah posle njega drugi trening koji traje sat vremena, što je ukupno sedam na nedeljnom nivou.

Glitter

Quote from: AnaK on June 07, 2017, 04:15:27 PM
Inace, cekala sam sad bus vise od pola sata, na prometnoj stanici, sedela na zidicu i posmatrala. Definitivno je 80% zena mojih godina i do 15 god starijih sa viskom kilograma, manjim ili vecim.
I stvarno pocinjem da se pitam da li treba sebi da postavim realnije standarde, u skladu sa godinama, konstitucijom, metabolizmom, nacinom zivota.
Vec nekoliko godina jurim neku zeljenu kilazu, a ona mi je sve dalje.
ja mislim da zeljenu kilazu zamenis sa feel good kilazom i zanemaris statistike oko sebe (i na autobuskoj stanici)

AnaK

Nije to tako jednostavno, ali je teško i objasniti zašto mi nije jednostavno. Naglas razmišljam.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Vila

Ja sam tako pošto sam se super sredila, posle meseci vežbe i dijete, polako opuštala, pa krenula da jedem, pa posle godinu i nešto krenula da proređujem vežbe, i onda se pre dve godine skroz opustila - i evo me sad na kilaži od pre svih mršavljenja i vežbi... salce kipi, i okidač za početak vežbi je bio šoping za vikend kad sam se bukvalno rasplakala posle probanja gomile lepih haljina u navodno mom broju....
U prvoj turi sam sa 42-44 pala na 38-40 brojeve, u međuvremenu se polako vratila na 42, a onda sam shvatila da neke od omiljenih stvari više ne mogu da zakopčam :crycry: E sad kad sam isprobavala 42 haljine i shvatila da me stežu, suze su same krenule... Prelomila sam najzad da to već neću da dozvolim, i da je vreme za krv, suze i znoj :girl_haha:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Lani

Meni su željena i feel good kilaža dugo godina već jedno te isto. :think:
Inače sam stvarno krajnje realna, uopšte mi nije cilj da imam 55 kg i struk od 60 cm a verujem ni nikome od nas ovde.
Ako su nam realne želje i očekivanja, ono par kg manje, par cm manje u obimu, što bismo se i tog skromnog odricale.

emge

Ja evo tri dana radim Stačkine 1 mile vježbe - baš su super, podizu energiju.

Moj najveći problem sa kilazom je što sam ja sa svim kilogramima viška osjećam "feel good". Pokretna sam , orna, vesela... prenerazi me samo ogledalo i kad ne mogu da udjem u pantalone :lol: Tako da nije "feel good" dovoljan recept za idealnu kilazu.

Ja od Čigote i dalje idem dolje, polako, ali ide... mislim da će biti oko -3.5kg za mjesec dana, ilti 7-8cm u obimu kukova. Glavno je što sam prestala da jedem slatkiše i što se trudim da pravim razmake izmedju obroke :) Nastavljamo dalje :)
O

Glitter

Vila

Jasno. Ja sam najbolje izgledala davnih dana sa 60 kg, ali sad kad imam preko 80, suludo je očekivati da mogu da se na to vratim bez gladovanja :crazy:
I meni su sad željena i feel good težina isto - i mislim da ću je postići polako, odricaću se koliko mogu, ali ću sebi dozvoliti i izlete kad me baš stisne :girl_haha: Fit step baš žestoko skida salce, tako da mi je važnije da idem što češće da vežbam.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Glitter

Meni je idealna bil 56
Sad imam 63
Feel good  mi je 60-61

AnaK

Quote from: Lani on June 07, 2017, 05:17:12 PM
Ako su nam realne želje i očekivanja, ono par kg manje, par cm manje u obimu, što bismo se i tog skromnog odricale.

Ma ja se za sebe preispitujem. U smislu, ako godinama ne postižem, ili postižem s teškom mukom, i na kratke staze, željeno, možda stvarno treba da ga redefinišem. Ne bih li većinu vremena bila zadovoljna, a ne nesrećna.
Janko 23.7.2002.

Lani

Quote from: AnaK on June 07, 2017, 05:30:58 PM
Ma ja se za sebe preispitujem. U smislu, ako godinama ne postižem, ili postižem s teškom mukom, i na kratke staze, željeno, možda stvarno treba da ga redefinišem. Ne bih li većinu vremena bila zadovoljna, a ne nesrećna.

Ja bih bila nezadovoljna u ovom slučaju (da dignem ruke i pomirim se sa nekom kilažom koju prvobitno nisam želela). Pa onda opet mi dođe na isto, nezadovoljna u svakom slučaju. Jer, kažem, to što želim nije nikakav SF. E sad što mi je tako teško to da ostvarim, to je već druga priča.

Emge, ja se ne osećam dobro sa viškom... Sve mi bude teže i sva sam nekako troma. Da ne pominjem estetski momenat, to tek.

AnaK

Ja se definitivno preispitujem, to jeste, meni, neki znak da je vreme za neku promenu. Još ne znam kakvu, ali... videćemo.
Janko 23.7.2002.

Dacko

Jeste mnogo bitna lična percepcija, da li neko smatra da je ostvario svoj trenutni maksimum ili ima utisak da je podbacio, to je ono što kad sa 65 stigneš na 70, pa ti se čini kao da si medved iako drugima izgledaš normalno (mada sam ja recimo sa 75 stvarno i izgledala kao onaj sneško iz Isterivača duhova), ali neko ko je imao 200 kila verovatno bi se kad smanji na 80 osećao kao perce.
Pošto sam otkako vežbam često dobijala komplimente zbog promene, prosto sam kad se pogledam u ogledalo videla zgodnu ženu i osećala sam se kao da izgledam dobro i podmlađeno... a onda sam probala nesrećne pantalone i shvatila da u stvari izgledam isto kao prošle godine u ovo vreme, a ne kao što sam bila umislila.
I sad sam shvatila da je moj put do feel good težine verovati komplimentima i sopstvenom osećaju, a kupovati novu odeću svake godine. :girl_haha:

emge

Iako tebi izgleda da su ti te pantalone jednako knap kao prosle godine, garant ti bolje stoje. Druga stvar je da si ti vezbala i prethodne godine :) osloni se ti na komplimente i licni osjecaj.

Evo ja sam sad akinula 3.5kg, osjecam se sjajno, a niko da mi kompliment udijeli - te me to drzi na zemlji da ima jos dosta da se radi :lol: