Neophodna dokumentacija nakon rođenja deteta

Started by disco2000, May 11, 2010, 02:35:24 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

Inspirisana, da ne kazem šokirana :nokti2: saznanjem da se za sve sada čeka u redu od 8 uveče... treba mi mali podsetnik... :crycry:

Šta je potrebno za prijavu prebivališta novorođenčeta? Jel' se i za to uzimaju brojevi? :lol:
A za zdravstvenu knjižicu?
Roditeljski dodatak?
I koliko se komplikuje situacija kada roditelji nisu venčani?

Da se spremim polako... naručiću svoj izvod iz matične knjige rođenih, državljanstvo...

Deda

Sve salji onog tvog  :feminist_en:
Kad ces i o tome da mislis
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

janavi

mi prijavljivali prebivalište prvi put kad je bilo neophodno, dakle pri upisu u vrtić
zdravstvenu sređuju u firmi, kad se dobije prvi izvod iz MKR
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

disco2000

Dedo, od toga nema nista

janavi, kako doci do prvog izvoda iz MKR?

Lani

Prvi izvod iz MKR se dobije u opštini kad odeš da prijaviš dete valjda.
Pitaću mm.

disco2000

Otpusna lista, raznorazna papirologija o roditeljima, pa opstina (rodjenja, jel'da?), tu moramo oboje... pa se ceka... a kad se ide da se prijavi?

janavi

Quote from: Marty Maraskino on May 11, 2010, 02:40:53 PM
Dedo, od toga nema nista

janavi, kako doci do prvog izvoda iz MKR?

muž ode u opštinu rođenja i prijavi, kaže ime, i dobije MKR
oni iz bolnice već imaju neke podatke, dođe ona matičarka u sobu, sećaš se toga?
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

janavi

ne mora otpusna lista, makar mi nismo, ja sam bila još u porodilištu kad je bm izvadio to

Glitter

vako...
deset dana do dve nedelje po rodjenju iz porodilista u pripadajucu opstinu stize prijava rodjenja, ti lepo ruku pod ruku (a i ne moras :lol:) do opstine gde zajedno sa licnim karatama idete kod maticara i prijavite dete, idete oboje posto niste vencani, ukoliko su vam razlicite adrese u lk opredeljujete se koja ce stajati u detinjem izvodu i tada se onaj tvoj upisuje kao otac deteta...posle deset dana ili dve nedelje bilo ko od vas dvoje ide po taj izvod...i odmah u opstini za dzabe moze da uzme do 5 komada (ovo je moje iskustvo sa opstinom Savski Venac)
e sad nemoj da zuris da se vencavas posto ce ti procedura biti ista :lol: :lol: :lol:

pominjale su zene neku prijavu u ljermontovoj, no mi to nismo radili

Margarita

za prijavu mislim da imas mesec dana i da ne moraju oba roditelja
cini mi se da je mm sve sam zavrsavao
a jel ima jos uvek onaj dodatak za 2. dete?
i tu je trebalo neku gomilu papira spremiti, secam se da sam ja isla jedino na razgovor u centar za socijalni rad

Glitter

Quote from: janavi on May 11, 2010, 02:44:24 PM
muž ode u opštinu rođenja i prijavi, kaže ime, i dobije MKR
oni iz bolnice već imaju neke podatke, dođe ona matičarka u sobu, sećaš se toga?
ovo moze samo ako su roditelji u braku duze od 10 meseci

Lani

Jeste, ovi iz porodilišta šalju evidenciju rođene dece u opštinu.
Ono što treba za naknadu za rođenje deteta, imam neki spisak od pre par godina, iskopaću ga mada se garant nešto menjalo u međuvremenu. To isto znam da je sve mogao da obavi neko drugi umesto tebe, samo je u Centar za socijalni rad moralo da se ide lično da se daje neka izjava da nisi dala dete na usvajanje i sl.  :crazy: To ne može niko drugi osim tebe.

disco2000

Mi moramo zajedno da bi on priznao dete, ako se dobro secam, idu oba roditelja u opstinu ukoliko su u braku manje od 9 meseci (ili nisu uopste).
Prijava prebivalista nam je cesto trebala, za pasos, cini mi se, vrtic...

Lani

Quote from: Margarita on May 11, 2010, 02:45:57 PM
za prijavu mislim da imas mesec dana i da ne moraju oba roditeljacini mi se da

E da, s ovim nema zezanja.
Ako se zakasni, kazne su velike a i opština da detetu ime umesto tebe.  :crazy: :crazy:

stacka

Ja se jedino secam za prvi izvod iz MKR da smo cekali oko 20 dana da iz porodilista dostave dokumentaciju u opstinu na kojoj je rodjen. Onda je I. otisao, rekao kako ce se zvati i nakon par dana je bilo gotovo.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.