Neophodna dokumentacija nakon rođenja deteta

Started by disco2000, May 11, 2010, 02:35:24 PM

Previous topic - Next topic

emge

Sad pitah mm-a, kaže da mu se čini da su mu zadržali njegovo državljanstvo. Ali nije siguran.

Inače, ja sada bila da uzmem Markov izvod, Martin i moje državljanstvo. To će trbati za roditeljski dodatak. I sad, pošto su svi izvodi sad trajni, sad u Tiršovu nosim ovjerene fotokopije. Toliko o tome da sad kad imamo trajne izvode, nema čekanja i dodatnih plaćanja :wall:
Naravno, i ovjera se čeka i plaća, pa sam za danas odustala.

Lani

disco2000

Quote from: emge on July 12, 2010, 11:53:39 AM
Sad pitah mm-a, kaže da mu se čini da su mu zadržali njegovo državljanstvo. Ali nije siguran.

Inače, ja sada bila da uzmem Markov izvod, Martin i moje državljanstvo. To će trbati za roditeljski dodatak. I sad, pošto su svi izvodi sad trajni, sad u Tiršovu nosim ovjerene fotokopije. Toliko o tome da sad kad imamo trajne izvode, nema čekanja i dodatnih plaćanja :wall:
Overa se placa iako je svrha ta koja je? :blink:

Lani

Možda se overa i ne plaća ali i dalje mora da se čeka red da ti šalteruša lupi taj glupavi pečat. :sissyfight:
Ja sam sad u petak u Somboru vadila svoje izvode, svi što su stajali u redu me naravno kulirali maksimalno  ;D ali onda me snimila matičarka u jednom trenutku kad je neko otvarao vrata i pozvala da uđem. Kao što niste ušli odmah, šta se obazirete na te primitivce. Ja pogledam, kad ono i ona trudna.  :love32: Odmah mi je sve završila, ništa nisam čekala.

Margarita

Quote from: Lani on July 12, 2010, 12:02:15 PM
Možda se overa i ne plaća ali i dalje mora da se čeka red da ti šalteruša lupi taj glupavi pečat. :sissyfight:Ja sam sad u petak u Somboru vadila svoje izvode, svi što su stajali u redu me naravno kulirali maksimalno  ;D ali onda me snimila matičarka u jednom trenutku kad je neko otvarao vrata i pozvala da uđem. Kao što niste ušli odmah, šta se obazirete na te primitivce. Ja pogledam, kad ono i ona trudna.  :love32: Odmah mi je sve završila, ništa nisam čekala.

Bas ovako. :hm:
Lani, super za tvoju maticarku. :good:

emge

Meni nije palo na pamet da ovjera može da se ne plaća.
Izvode nisam platila, ali kako da i ovjera bude besplatna :ces:

Vidjeću popodne.

Lani

Može može provereno, nadam se da je besplatna za ovu svrhu.

Margarita

moze, emge, zavisi za koju je svrhu
mm nije placao neke papire za kredit kad je overavao
ali cak i da se ne placa, dovoljno je da opet moras negde nesto da cekas :hm: kao da ne mogu da iskopiraju na licu mesta, ako im treba
kad sam promenila LK i otisla sa novom u banku, iskopirala mi sluzbenica i napisala da je kopija sravnjena sa originalom, lupila njihov pecat i gotovo
bilo bi lepo kad bi drzavne sluzbe mogle da primene takvu neku organizaciju

Lani

Pa to je tačno ono, dok prikupiš sve što ti treba i otčekaš sve redove, na kraju ti presednu te pare za dodatak.  :hm:

stacka

Uh, znace I. bolje kad dodje sa posla, on je sve zavrsio, znam da je morao u opstini da overi izvode i da je negde ostavio drzavljanstvo ali pojma nemam gde :-[
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Zvala, pitala, zadrzavaju original ili kopiju.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

bubi

Quote from: emge on July 12, 2010, 11:53:39 AM

ovjera se ne placa,samo kazes da je za potrebno za regulisanje socijalnih obaveza.
mi je nismo platili.
ali je zato sooouuuu "teta" u Tirsovoj.
skoro me nije neko tako nasmijao,elem ja cijeli zivot radim sa raznoraznim salterskim sluzbenicima,odem ja kod tete,sve slozila po redu kako pise i pruzim joj dokumentaciju koju sam spakovala u foliju ili ti "gace".
vraca ona meni sve a da nije ni pogledala,gledam je zbunjeno i pitam u cemu je problem,kaze ona meni izvadite iz folije dokumenta :lol:
onda na onom upitniku koji smo skinuli sa neta nigdje ne stoji da se upise broj telefona,opet mi vraca svu dokumentaciju i kaze da izadjem napolje da napisem broj iako u kancelariji postoji jos jedan slobodan sto  :lol:
sreca pa iza mene nikog nije bilo.

itacka

ja sam overio izvode za 5 minuta u opstini Novi BEograd,posto sam bio prvo u supu da prijavim Masu,ja reko ajde da overim,lepo uzmes broj rade 3 ili 4 saltera za overu,eto cekao sam bukvalno 5 minuta,dosao do saltera,rekao treba mi overeno za deciji dodatak posto u Tirsovoj traze tako,i ona samo lupila i vratila mi overeno i rece da se ne placa,e sad znas da moras da imas 2 kopije jednog izvoda posto oni jednu zadrzavaju
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.06.2010.

emge

Bila ja jutros i uzela izvode.
Onda uzela broj za ovjeru, ali tada su radila samo 2 šaltera, broj ljudi ispred mene bio 6. Meni bila već frka da mi je za Marka predugo u zatvorenoj prostoriji sa toooliko ljudi ( opština je bila bukvalno puna ljudi), pa sam odložila za popodne jer rade do 19h.
Ovjeru sam čekala jedno 5-10 min, za to vrijeme su stigli da prozovu samo jednog. Ne znam koji su problem imali jutros.
Ali opština mi je na 5 min od kuće, pa ću popodne, cijenim da će biti prazno :)

Nego, Itačka, koliko si čekao za prijavu prebivališta? Da idem ja tamo ili da šaljem muža :D

disco2000

Prebivaliste, i to me interesuje :D
Mi idemo zajedno, zaljubljeni golupcici :lol: