Neophodna dokumentacija nakon rođenja deteta

Started by disco2000, May 11, 2010, 02:35:24 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Nisu normalni oni što su je pustili da čeka red s njim.  :sissyfight:
A i ti emge mani se ćorava posla  ;D i šalji tm da završava sve što ne moraš lično ti. Koliko znam, ne moraš skoro ništa, znam samo da sam ja išla za to prijavljivanje deteta i u Centar za socijalni rad zbog one izjave da se staram o detetu ili kako se već to čudo zove. To ne može niko umesto tebe.

Deda

Quote from: Lani on July 12, 2010, 05:33:51 PM
Šta ne mora?
Ja sam Ivu prijavljivala jer je jedan od zahteva za dobijanje tog roditeljskog dodatka da majka i dete budu prijavljeni na istoj adresi.
Jeste, jeste, zato sam i ja menjala sva dokumenta, pa cak i registraciju auta, kad me neko pita sto sam promenila sa Pn na Ja- odgovorim - zbog roditeljskog dodatka- pa sad ko razume-shvatice
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Quote from: Lani on July 12, 2010, 09:56:44 PM
Nisu normalni oni što su je pustili da čeka red s njim.  :sissyfight:

To što su oni bezobrazni, ili kako lepo reče tvoja matičarka - primitivci, nju ne amnestira ludosti da uz najslađi osmeh i bez reči prođe do šaltera.  :sissyfight:
Janko 23.7.2002.

emge

Da se opravadam :)

Prošla sam preko reda do matičarke, jer mi je žena na informacijama rekla da tako uradim (kad me vidjela da čekam u redu za broj). Matičarka me primila, dala mi dokumenta i kad sam je pitala da li je ovjera kod njih rekla mi je: "šalter broj 8, uzmite broj".
Posle takve rečenice me bilo blam da idem ponovo preko reda. Na tom šalteru stvarno nije gužva, ali eto nije mi se posrećilo da to ide brzo.
Otišla sam kući jer mi je bitniji izvod za zdravstvenu knjižicu, jer bez nje nećemo moći na kontrolu.

stacka

Emge, kako ne mozete bez knjizice na kontrolu? :blink: Aleksa je dobio knjizicu tek sa negde oko mesec i po dana, do tada je preglede imao na moju a jutros kad sam vodila Masu na prvu kontrolu predala njenu knjizicu pita me sestra kako se zove beba, po automatizmu je pomisila da je knjizica moja, silno se iznenadila kad je skapirala da je to u stvari njena i bas je prokomentarisala i ona da retko koja beba sa mesec dana ima svoju knjizicu.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Ja sam shvatila da do bebinih mjesec dana važi majkina knjižica. Posle mjesec dana, beba treba da ima svoju.
E, sad ne znam da li su pomjerali te granice.

Lani

Pa kad ste vi inače planirali na kontrolu?

disco2000

Koliko se ceka na izvod?
Ja se nadam da cemo je sutra prijaviti...

Lani

janavi

Quote from: emge on July 13, 2010, 04:22:05 PM
Ja sam shvatila da do bebinih mjesec dana važi majkina knjižica. Posle mjesec dana, beba treba da ima svoju.
E, sad ne znam da li su pomjerali te granice.
nije to baš tako striktno
mi za prvu kontrolu sa dva meseca išli sa mojom knjižicom, jesu se malo čudili, al sam ja 15 dana pre toga izašla iz prordilišta, te nisu pravili nikakav problem
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

emge

Kad je mm prijavio Marka, rekli su mu da uzme izvod za nedelju dana bilo gdje. E, sad.. da li može brže, ne znam.

Planirali smo kontrolu u utorak, jer nam tada radi Martina doktorka sa zdravom djecom. A, tad će imati 35 dana. Super ako nije striktno, mada ja se nadam da će ovi u firmi stići da to odrade do utorka.

janavi

ma ti samo reci da je procedura u toku, pošto sad sa zdravstvenim knjižicama i jeste malo veća procedura nego ranije, stvarno sumnjam da će to praviti problem i ako ne budete imali :bighug:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

stacka

Ja isto mislim da nisu striktni i da vam nece praviti problem. Sa 3 meseca kad je Aleksa dobio opstrukcije i kad smo zavrsili u Tirsovoj u onoj brzini u sred noci poneli smo umesto njegove I. zdravstvenu. Nisu nikakav problem pravili, upisali su I. podatke.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Dakle :) uzeli su overene kopije, trazili i original na uvid. Kazu da ce Petrin izvod biti za 20 dana gotov :blink:
Sledeca je prijava prebivalista, jel' tako? Ali to mogu tek kad stigne njen izvod :think:

Quote from: Elanor on July 12, 2010, 06:31:59 PM
iznad pijace, a blizu skole :lol:
cekaj sad cu da probam da nadjem dobru mapu

google maps kaze ulica dva bela goluba
Sad vidim, hvala :)

emge

Sledeće su zdravstvena knjižica i prebivalište :)