Main Menu

Kraljica čokolade

Started by anelore, April 06, 2010, 08:02:14 AM

Previous topic - Next topic

prevodilica

Ne postoji torta od koje ne mogu parče da pojedem :crycry:

Zumbulica

Ja ne volim Kraljicu  :-[ Mada ja ne volim nista cokoladno osim Gabon torte.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Zumbulica

Samo neke fine cokoladne bombone  :-[ i Gabon tortu ....

Deda

Da podignem temu  :diva:
Posto mi je trebala torta za svTrifuna koja je laka za pravljenje( ispostavice se da je lakse kupiti tortu u poslasticarnici) , rekoh, ajde da i ja ovo napravim. Pazljivo sam iscitala sve strane, bas je zabavno, kako ste nekad bile mladei lude sa puno kulinarskog entuzijazma  :girl_in_love: :rofl:
Radila sam u plehu 24. Korica je extra, nisam je kvasila, imala sam rum , ali sam zaboravila da ga stavim , cokoladni liker sam popila, sad se setih da sam imala od visnje koji nisam popila ali kasno .
Filove sa 250 g pavlake i 200 g cokolade. Crni je bio pretvrd, razbila sam ga mucenjem.
Od mlecne cokolade, kad se nisam slogirala  :blink: , bio je toliko tecan da sam htela da se ubijem, onda sam ga  ubila mucenjem pa se stego, za beli sam znala za jadac  :lol: . Mutila sam ih ukupno 45 munuta , od 5.45 jutros do 6.30 . :krsti:
Taman je ispala visoka, boje se super razlikuju. Nisam sigurna da ce mi se ovaj ukus svideti , lakse mi je kad sam videla da ni Zumbulica nije odusevljena, nije sad dase poredim sa njom, nego tako se potrefilo  :lol:
Rezime 2 , kad se proba,moram da napravim nekako tu cokoladnu cipku, bas je glupa bez nje.
PS Pita me sveki ko ce da pravi tortu, ona ili ja , a znam da ona nikad nista ljudski nije napravila. Kazem da cu ja, pita me , hocu li orah , necu naravno, ovako me je pogledala  :o kao kakva torta bez oraha, cujete li ovu  :rofl:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

:lol:

Ja se sećam da se meni ukus dopao, nisam je pravila sto godina. Mogla bih za mm rođendan, to je za dva meseca.  :think:
Javi kakvi su bili utisci. :diva:

Čipka uopšte nije teška za pravljenje, ume i moj muž to da napravi  :lol:, znam jer mi je pomagao kad smo pravili tortu za njegov rođendan. Ja smislila da hoću čipku a u životu ni probala nisam da napravim. Ali super je ispalo i mnogo je lakše nego što deluje.

AnaK

Jao, Dedo, što volim kad si ovako razdragana :lol: :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

Deda

Da znas , juce je to moje ničim izazvano raspolozenje spasilo batina jednog kupca  :D . Bas je bilo pozoriste  :lol: , da me je naso uobicajeno nadrndanu, ne bi se lepo proveo ali to nije za kraljicu cokolade  :lol:

Zumbulica

aleks

Quote from: Deda on February 13, 2019, 08:28:55 AM
Da podignem temu  :diva:
Posto mi je trebala torta za svTrifuna koja je laka za pravljenje( ispostavice se da je lakse kupiti tortu u poslasticarnici) , rekoh, ajde da i ja ovo napravim. Pazljivo sam iscitala sve strane, bas je zabavno, kako ste nekad bile mladei lude sa puno kulinarskog entuzijazma  :girl_in_love: :rofl:

Umirem  :lol: :lol: :lol: a ne da si u pravu...ja sam bas skoro pominjala koliko sam pravila kiflice, pa one tvoje kupus kifle, pa roll virsle u prethodnom zivotu. Mm tuzno konstatovao da nisam odvano  :lol:

Eto mogla bih tortu ovu da obnovim. Cipku cak i ja umem da napravim, tako da nema sanse da tebi ne uspe.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Deda

Otisla torta onako seljacki bez cipke, koliko volje, toliko ukrasa  :lol:
Sad kaze mm, svi su rekli da je torta cista desetka
Imati u vidu da mm nikad ne daje nikakve komplimente narocito kulinarske .Dobro, reko je da su drugi rekli, ne on  :lol:
Ja nisam probala, ako ostane ...

Zumbulica