Main Menu

Kraljica čokolade

Started by anelore, April 06, 2010, 08:02:14 AM

Previous topic - Next topic

Margarita

Koliko da je povecam, da dobijem pristojnih, cetvrtastih, jedno 30 parcica?
I kako vam se cini ideja da koru ne kvasim, nego poredjam smrznute maline? One kad paste sok bice valjda OK. Sad me I ovaj kesten kopka... da nspravim bez malina, a njega umesto bele cokolade...

cici

Sa kestenom je super ali moras da nakvasis jer kad filujes fil se odvaja od kore, nekako se povlaci. Mozes i sa mlekom. A smrznute maline ne znam , da ne pokvase koru mnogo.

Margarita

A kesten pire si samo umutila sa slatkom pavlakom?
Da li bi mi dupla mera bila dovoljna? 600 ml pavlake, 400 gr. cokolade I kesten pire :think: jedino koru ne znam koliko da povecam

cici

Jesam da, prakticno sam kesten pire umutila i razredila sa umucenom slatkom pavlakom onako dok nisam po ukusu kako se meni svidelo. Ja kad pravim od litar pavlake stavim 3 ili 4 sitnija jaja u kalup 28cm.

Margarita

cici

AnaK

Janko 23.7.2002.

cici

Iskreno, ne vidim sta je ovde lakse.

prevodilica

i ja sam odustala na pola čitanja, kraljica mi je neuporedivo jednostavnija :lol:

AnaK

Quote from: cici on December 28, 2015, 10:54:28 AM
Iskreno, ne vidim sta je ovde lakse.

Mislila sam na 'lakše' kao manje koncentrovano, u smilu ukusa. Čini mi se da je odnos pavlake i čokolade drugačiji, više pavlake.
Janko 23.7.2002.

cici

Nisam razumela, za tani sloj je minimalna razlika u odnosu pavlake i cokolade a sto se belog tice zelatin odradi ono sto treba cokolada.

AnaK

Meni je na čitanje nekako zazvučala penasto i lagano, samo to  :girl_smile:
Janko 23.7.2002.

cici

kalimero

kraljica meni ima taman ukus kako treba  :girl_in_love:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

Meni je prečokoladna  :-[ Ne mogu celo parče da pojedem  :crycry: :lol:
Janko 23.7.2002.