Visina i tezina (i kako da ga ugojim?? )

Started by chokoladica, June 08, 2010, 03:34:45 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

ma jasno...ionako smo previse kontrolisani big brother-om...nije na odmet malo odstupanja :girl_haha:

Praslin

Mislim da, pošto na ovoj planeti ima oko 8 milijardi ljudi, svako društvo koje želi da bude iole odgovorno prema svojim članovima, mora da sprovodi određenu kontrolu trendova. Dakle, ne može sistem Stelki da gura u usta hranu koju ona neće, ili da joj odredi koliko ona treba da ima kg, ali obaveza sistema je da zna u kakvom su mu stanju građani.
Statistika je često vrlo korisna nauka, da je nema, za mnoge pojave ne bismo uopšte znali. Kako biste znali da u kom pravcu ide gojaznost dece u UK, ako ne bi postojale statistike?

I ja bih Vida izribala da je to uradio i održala bih mu predavanje od društvenoj odgovornosti. Ko hoće da živi u pustari, neka mu, a ko hoće da živi u uređenoj zajednici, taj bi trebalo da se ponaša u skladu sa pravilima i u interesu zajednice, iz poštovanja prema sebi, drugima i zajednici uopšte.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

monochrome

praslin, ja cu da zivim kako zelim, kao sto ces i ti...ne u pustari, nego u ovom drustvu...ja ne smatram da je ovo drustvo zakinuto za ista, time sto je moje dete odbilo da se meri ;)
glitt je povukla validno pitanje...kako ce oni da stanu na put decijoj gojaznosti kad im serviraju djubre u skolama, a roditelji isto tako ne paze kod kuce...merenjem!?
ne verujem...barataju oni zabrinjavajucim statistikama vec duze vreme, ali ova gojaznost samo raste...pa nesto tu ne stima...

monochrome

imamo drasticno razlicite stavove po pitanju ribanja dece :girl_haha:

Deda

Quote from: kalimero on May 07, 2014, 05:01:45 PM
mislim da ja imam sve veci problem sa "DECIJIM PRAVIMA"    :D
ja bih im ukinula sva i ostavila samo ona koja se ticu njihovog well-being-a na najosnovnijem nivou: pravo na hranu, san, odecu, skolu ....... cak sam sve veci pobornik odgovora "zato sto sam ja mama i zato sto ja tako kazem"  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Vidi she da smo rodjene na isti dan.
Praslin, slszem she skroz a tablet je lud  :shout:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

emge

I ja sam na strani ovih koji smatraju da život u zajednici treba da ima neka pravila.

Finalina

ja ne bih mesala prisustvo gojazne medicinske sestre i maloletnicko samoodlucivanje, ako se razumemo

takodje, mene bi jako zanimalo zasto je moje dete odbilo merenje, a taman i da mi se svidi to sto je uradilo mislim da to nije u redu ( u mom shvatanju ovoga o cemu caskamo )

slazem se sa praslin, interesuje me i sta elanor ima da doda, ali i dalje mi je zanimljivo kako mono prihvata neke stvari vezano za decu

Glitter

Postoji starosna granica kada deca mogu da donesu odluke u vezi sa sopstvenim dobrostanjem a to znaci da su prethodno upoznata sa indikacijama o cemu god da se radi. To podrazumeva dozu zrelosti.
Stelka svakako nije u tim godinama cak ni u UK. Dakle sve se svodi na klasicno nipodastavanje autoriteta. Problem gojaznosti i ishrane u UK je sistemski problem i apsolutno ga ne treba vezivati za osobu koja je tu negde prakticno kurir, bez obzira na izgled osobe.
Ja saljem svoje dete u skolu svakog dana sa recima da se uciteljica slusa zato sto ga dajem na vaspitavanje i obrazovanje. Ako on sumnja u autoritet u skolu ga saljem dzaba i svi tu gubimo vreme.

kalimero

i ja htedoh da kazem da gojazna deca, debele med sestre i merenje nemaju realno nikakve veze jedno sa drugim.....
Drugo, mono i glitt, pa i to sto vi kazete je diskriminacija....pa sta sto je med sestra krupnije, ne znate prave razloge njene debljine, niti je to realno vas problem, a jos manje mislim da icija kilaza i debljina zavise od kilaze te med sestre......
a to da l ce dete da se meri ili ne.....hoce ako je to propisano bilo kojim pravilnikom....meni je to u rangu neodlaska u skolu u trenerci ili golog stomaka i u rangu zahtevanja da se pise grafitnom a ne hemijskom.....sto rece praslin choose your battle......ili bese lani :ces:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

kalimero

ups, glitti, sorry, ubacih te u istu recenicu, a sustinski se slazemmo.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Quote from: kalimero on May 08, 2014, 12:09:54 AM
i ja htedoh da kazem da gojazna deca, debele med sestre i merenje nemaju realno nikakve veze jedno sa drugim.....
Drugo, mono i glitt, pa i to sto vi kazete je diskriminacija....pa sta sto je med sestra krupnije, ne znate prave razloge njene debljine, niti je to realno vas problem, a jos manje mislim da icija kilaza i debljina zavise od kilaze te med sestre......
a to da l ce dete da se meri ili ne.....hoce ako je to propisano bilo kojim pravilnikom....meni je to u rangu neodlaska u skolu u trenerci ili golog stomaka i u rangu zahtevanja da se pise grafitnom a ne hemijskom.....sto rece praslin choose your battle......ili bese lani :ces:
oprosti kali ali procitaj ponovo sta sam napisala jer ni u jednom momentu nisam pomenula medicinsku sestru

kalimero

i da.....dete nema bre pravo odlucivanja dokle god nije zakonski odgovorno....kompletno.....mislim, moze da odlucuje oko trivijalnih stvari, da l ce zutu ili zelenu majicu i sl, ali kad mu se izbor da,.....za neke stvari ni ne treba da imaju izbor.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

kalimero

glitt, napisah ti iznad odmah u sledecem postu izvinjenje..... :kiss1:

kuckam sa tel, pa ne mogu da imam isti pregled niti da editujem,
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

Ja bih samo ovo oko diskriminacije... Ja sam otišla kod nutricioniste, u DZ, koja realno ima veći višak kilograma od mene. I to mi je instant poljuljalo poverenje. Prosto, od frizera očekujem da ima dobru frizuru, od kozmetičara lep ten, od zubara zdrave zube, od nutricioniste i dijetologa da imaju liniju koja uverava obične smrtnike da zna šta savetuje, i da se svojih preporuka pridržava.
Od deteta ne očekujem da to tako vezuje, tu su mi aršini različiti  :-[
Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: kalimero on May 08, 2014, 12:13:46 AM
glitt, napisah ti iznad odmah u sledecem postu izvinjenje..... :kiss1:

kuckam sa tel, pa ne mogu da imam isti pregled niti da editujem,
kucale smo u isto vreme izvini :kiss1: