Main Menu

Homeopatija

Started by chokoladica, May 04, 2009, 08:43:16 AM

Previous topic - Next topic

janavi

Quote from: Kafica on May 14, 2009, 11:55:33 AM
Ali svako od nas je individua i mislim da to umnogome utiče na to kako bolujemo.  Homeopatija kaže da za svakog čoveka postoji adekvatan lek, lek baš za njega. U alopatskoj medicini se retko daje šansa organizmu da se sam izbori  sa svojim slabostima i na taj način ojača.
Ili šta tek reći o cp kad je jedna od uokvirenih rečenica u brošuri 'Cerebralna paraliza-vodič za roditelje' upravo 'Ne postoje dva deteta sa istom slikom cerebralne paralize.'

edit: Al' ja kasnim....  :-[
ne, ne kasniš, upravo mi je tovje mišljenje najvažnije

CP je jako širok pojam, bar tako ja mislim, i zato nema dva deteta sa cp sa istom slikom
ali ako bi se gledali neki konkretniji nalazi i situacije, itekako ima sličnosti

osim toga, sve je iz mozga, i koji je deo mozga bio najviše zahvaćen, ut o sam aplosutno sigurna
(ovo iz mene govori dete iz lekarske porodice ;))
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

disco2000

Moram da priznam da sam prestravljena i da se bas bas plasim kako ce Lazar da odreaguje. Malo mu je zapusen nos, nesto kasljuca... samo ga zagledam, osluskujem, ocekujem... ne znam sta...

Kafica

Jano, ne mogu sa 100% sigurnošću da tvrdim da je Anino hodanje (znaš da dolazi iz mozga) bolje jer je popila dve homeopatske pilulice. Radimo i vežbe i plivamo. Možda joj se sve sleglo, pa je sad krenulo bolje. Ali kad saberem reči homeopate sa trenutnim stanjem i, naravno, svoju veru u homeopatiju, dobijem takav zaključak. Neka se Ani samo poboljša opšte stanje - to znači da manje boluje od običnih bolesti i više može da vežba.
I dalje sam u poziciji da kucam na sva vrata, ali na neka rado, a na neka nerado kucam.
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

AnaK

Janavi, mislim da tebi treba ovako nešto:

O autoru:

Quoteдр Бранислав Тодоровић (Београд, 1959) дипломирао је и магистрирао на Електротехничком факултету у Београду. Докторирао је на Факултету техничких наука у Новом Саду. Двадесет година је радио у Војнотехничком институту у Београду бавећи се научно-истраживачким радом у области радио телекомуникација. Објављивао је радове у водећим међународним научним часописима, био консултант иностраних компанија, дописни професор Универзитета у Минеаполису... Већ 15-так година бави се проучавањем научне заснованости хомеопатије. Члан је Института за нанотехнологију у Великој Британији. Живи и ради у Београду.
Janko 23.7.2002.

AnaK

Marty, nema razloga da budeš prestravljena. U dobrim je rukama  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

linga

Ne znam, pretpostavljam da za to vazi ono sto je Kafica rekla - da neke veze medju neuronima koje su ostecene ne mogu da se povrate...
Ali mozda mogu da se druge bolje iskoriste da tako kazem.

chokoladica

Quote from: Marty Maraskino on May 14, 2009, 12:15:11 PM
Moram da priznam da sam prestravljena i da se bas bas plasim kako ce Lazar da odreaguje. Malo mu je zapusen nos, nesto kasljuca... samo ga zagledam, osluskujem, ocekujem... ne znam sta...
Vec?
Od jutros se kasalj kod nas dosta pogorsao. Ja sad nemam pojma jel to reakcija ili je opet pokupio nesto u vrticu  :lol: Vise mi se svidja da mislim da je reakcija.
Jel da ga pustam u vrtic ovakvog? Mislim.. da se ne lecimo ovim, ne bih ga pustala.. sad nemam pojma.

AnaK

Ako možeš da ga ne puštaš, nemoj. Biće ti potrebno neko vreme da prepoznaš šta je zabrinjavajuće, šta nije.
Janko 23.7.2002.

chokoladica

Ma znam ja kako izgleda zabriajavajuci kasalj, samo mi jos ostaje da vidim dokle ce se ovo ici. Zvala sam dr, pa smo se dogovorile da , ako procenim da jeste zabrinjavajuce, onda da ga dovedem da ga pogleda. A ja navijam da do tog alarmantnog ne dodjemo :)
U vrtic ide 2-3 puta nedeljno.. valjda mu to nece biti mnogo

jel

najjednostavnije-ako meni moze da pomogne oko motivacije :-[
mozda moze i Vanji?
samo je sve to osetljivo nagovarati nekog na cimanje

mm je potpuno prizeman, isuvise prizeman :)
(posle par 'cudnih' primera mojih, juri kod homeopata po lekic
najrazlicitijeg tipa)

mislim da i ne mora da se u to veruje kao sto kafica npr veruje
(ne deluje na taj pogon)...

sigurno cu se pripremiti za operaciju sa +homeopatijom
tipa da lakse podnese anesteziju i sl

izv ako je ovo suvise licno  :hello:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

disco2000

Proslo je pet dana. Vec drugi dan kaslje, dosta, onako suvo, zvuci kao alergija, najvise dok lezi/spava. Danas mu i nos curi, nekada cisto i bistro, kao virusna prehlada, nekada onako mutno :think: Brinem se i zagledam ga, kako da znam da li je bolestan (krenuo je nedavno u vrtic) ili je reakcija?! Ili u stvari i ne postoji razlika...
Rekla bih i da ima temperaturu, sad cu da izmerim pa se javljam...

edit: Ima, 37.4C...

lilit_depp

Quote from: Marty Maraskino on May 12, 2009, 01:17:25 PM
... i da ANA mora da nestane jer ometa njegov imuni sistem. Ako krenu prehladice, kasljucanja i sl. da je to dobar znak za njega jer imuni sistem konacno radi svoj posao (sada napada sam sebe).
:wall: :wall: :wall: Krasno objasnjenje.

Ko sto se da primetiti :lol:, nisam believer, al dozvolicete mi da ne elaboriram preterano (i moj ex-becki :lol: pedijatar zastupa homeopatsko lecenje, pa sam dodatno ekscitirana, verovatno).

Salu na stranu, meni bi bilo zanimljivo da mi se odgovori na pitanje da li produzenje ljudskg veka i manji procenat onih koji umiru zbog raznoraznih bolesti koincidira  sa razvojem klasicne medicine ili homeopatije?  (nije provokacija vec me bas zanimaju misljenja)
L, L, K

disco2000

Dobro, Lillit_Depp, mozda sam ja to glupo prenela :lol:

chokoladica

Quote from: Lilit_Depp on May 17, 2009, 07:28:24 PM
:wall: :wall: :wall: Krasno objasnjenje.

Ko sto se da primetiti :lol:, nisam believer, al dozvolicete mi da ne elaboriram preterano (i moj ex-becki :lol: pedijatar zastupa homeopatsko lecenje, pa sam dodatno ekscitirana, verovatno).

Salu na stranu, meni bi bilo zanimljivo da mi se odgovori na pitanje da li produzenje ljudskg veka i manji procenat onih koji umiru zbog raznoraznih bolesti koincidira  sa razvojem klasicne medicine ili homeopatije?  (nije provokacija vec me bas zanimaju misljenja)
Ja necu biti biliver cak i ako pomogne Filipu. :lol: Pretpostavicu da ce to biti sticaj  okolnosti (ulazi u 6. godinu hahah) , a sto se poslednje recenice tice, AMIN za klasicnu (ili modernu) medicinu. Prosto sam takav tip  ;)

Enivej, meni nije preostalo nista drugo, nego da probam i tu homeopatiju, pa ako pomogne super, ako ne.. nikom nista. U svakom slucaju to neki moj stav nece preterano promeniti. :)
I kad vec postiram, da kazem da kasljemo, ali nista prestrasno za sad (a nadam se da ce ovako i da ostane)

lilit_depp

Quote from: Marty Maraskino on May 17, 2009, 07:34:08 PM
Dobro, Lillit_Depp, mozda sam ja to glupo prenela :lol:
Sumnjam da si ti to glupo prenela. Mislim da si prenela ono sto si cula. :mrgreen:
L, L, K