Main Menu

Haljine i haljinice

Started by Zumbulica, June 15, 2010, 10:37:27 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Mnogo slatke haljinice za devojčice, u mornarskom stilu, videh juče u Nušićevoj, deo između Kosovske i Šumatovca, s desne strane.  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: Glitter on May 11, 2013, 02:29:14 PM
Ovo je najverovatnije moja haljina za bal u junu  :girl_in_love:

Samo ako je duzina u redu :crazy:
moja je moja je moja je.  :dance1:

Margarita

AnaK

Bal  :girl_in_love: San svake devojčice, pored udaje za princa  :girl_haha: :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Ovo je nekakav charity bal Stivova kompanija sponzorise nesto pa neka aukcija i tako...ja idem da budem ukras, ne znam sta drugo oni petljaju  :rofl:
A stiv ide u kiltu inace  :crazy:

AnaK

Jao jao, neka vas slikaju  :girl_haha: :girl_haha: :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

Glitter

AnaK

A, da, prava si osoba da te pitam - je l' stvarno ne nose ćega ispod?  :-[ :lol:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Pitanje izbora i prilike  :turpija:
Ali ima i ona legenda zasto se nosio kilt i ispod se zaista nisu nosile gace jer jelte ako sve to mozes da upakujes u gace mozes onda i u pantalone te bi kilt izgubio poentu  :rofl:

AnaK

Janko 23.7.2002.

anelore

Glitt  :clap: :clap:
Senka, imamo najavljenu svadbu 1. septembra, moram da proucim ove haljinice za Vidu, a za sebe cu vas vec daviti  :girl_haha:

Glitter

Moje skromno steceno znanje o kiltu kaze da je pravi kilt vunena dugacka tkanina, govorimo o oko 8m vrlo grube tkanine, koja se obmotava oko struka prebacuje preko ramena upasuje u opasuje kaisem. U ta vremena donji ves nije ni postojao te se nije ni nosio. Inace kilt je sluzio i kao cebe preko noci. Sama nosnja/uniforma se sastoji jos i od dokolenica u koje se upasuje nozic, oko struka se nosi kozna torba. Torba je sluzila za ovas, nozic je sluzio da se prereze vrtana vena konja koje su jahali da se pusti krv koju bi mesali sa ovsem i to je ono sto je originalno bio poridz.
Da se vratim na kilt i gace...u vreme borbi (uglavnom protiv Engleza) cinjenica da ne nose gace je sluzila u prilog psiholoskoj borbi protiv njih jer su u marsu na englesku vojsku pokazivali genitalije, i to je sluzilo kao poruka" ako smo dovoljno cvrsti da na ovoj hladnoci ne nosimo gace, dovoljno smo cvrsti da vas pobedimo"
Iz tih vremena to je ostalo kao tradicija koje se i sada neko pridrZava, mada retko. Svaki kiltmaker ce preporuciti da se ispod kilta nose gace, zbog osetljivosti izlozenih delova i grubosti materijala od kog se pravi (pravi) kilt. Ovo sto se danas nosi po takvim svecanostima je komercijalna verzija kilta i pravi se od finih mesavina materijala i vune i vise je posh osvrt na tradiciju.
Ja se svakako drzim i one price o velicini onoga sto su pod kiltom nosili  :lol:

cici

Nadam se da ti se uklapa prica sa iskustvom :lol:

Glitter

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.