Main Menu

Ragade

Started by emge, June 21, 2010, 01:31:02 PM

Previous topic - Next topic

emge

Već prvog dana je ovaj moj proždrljivac uspio da mi napravi ragade. Valjda on aktivan, kolostruma malo i eto zabave.

Koristim Multi-mam komprese i lanolin, ali slaba vajda kad ovaj kod sledećeg podoja to pokvari.

Da nema neko neki čarobni lijek? Patronažna mi je obećala sjutra nešto od čega prolazi za 24h.

Lani

Nemam čarobni lek, došla iz porodilišta sa ragadama :(, jedini lek koji je kod mene upalio je da trpim i čekam da prođe par nedelja dok se grudi ne naviknu i bradavice ne ogrube. Onda je stvarno bilo kao pesma a sve pre toga :girl_wacko: :crycry: Takva mi je frka da mi se to ne desi opet. :nokti2:
Jesi krenula sa lanolinom pre porođaja, baš me zanima da li to može da pomogne da se ne naprave ragade.  :think:

Da brzo prođe.  :bighug:

emge

Nisam krenula prije porodjaja. Krenula sam kad su počele da me bole grudi.

Sinoć je bio nemiran, plakao i smirivalo ga je sisanje. A, ja od ragada nisam bila spremna da mu izlazim u susret makar po sat vremena da odmorim.
Jutros je napravio dužu pauzu, i već je bilo lakše.

Čekam patronažnu i taj čarobni lijek, pa ako bude radio, prenosim vam.
Trenutno ih "sušim" na vazduhu, pa da vidimo da li to pomaže. :nokti:

Lani

Javi obavezno šta ti je rekla patronažna.

Margarita

emge, ja sam prvi put kombinovala dojenje i moje mleko na flasicu, jedno 2 dana, kad je bila najveca kriza
otprilike svaki 3 obrok sam mu davala na flasicu, dok sam se malo dovela u red
i susenje na vazduhu
nadam se da nece potrajati :kiss1:

Beatrix Kiddo

Quote from: Lani on June 21, 2010, 01:33:59 PM
Nemam čarobni lek, došla iz porodilišta sa ragadama :(, jedini lek koji je kod mene upalio je da trpim i čekam da prođe par nedelja dok se grudi ne naviknu i bradavice ne ogrube. Onda je stvarno bilo kao pesma a sve pre toga :girl_wacko: :crycry:

Ovako je i meni bilo sa Varjom. Bukvalno mi je sisala krv :crazy: I trpjela sam junacki   :crazy:

U toku trece trudnoce sam mazala bradavice lanolinom, nisam izbjegla ragade, ali su bile mnogo manje nego sa Varjom (mada sam osjecala bol na mjestima gdje su bile ragade ranije - Varja mi je cak "odcijepila" malecni dio bradavice - e tu me jako boljelo i pored pripreme)
Sa Urosem je onaj period navikavanja bio kraci, mozda zbog lanolina, mozda zbog veceg iskustva...
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Lani

Bea  :nokti2:
Ja sam prekinula na par dana kad je krenula krv, stvarno nisam mogla više. Tih dana sam kombinovala moje mleko (hvala Bogu na pumpici) i Aptamil.
Kad sam se malo oporavila vratili smo se samo na dojenje.

Beatrix Kiddo

Kad se Varja rodila i pocela prica o mojim ragadama, mama mi je ispricala da sam isto tako i ja njoj sisala krv.
Onda mi je teze palo sto mi je beba zensko, stalno sam razmisljala o tome kako ce i ona slicno dozivjeti (a nadam se da nece   :nokti2: )
Edit: ja pumpicom nikad nisam mogla da izvucem mlijeko, mozda nisam umjela , ili mi Aventova nije odgovarala ...(druge nisam probala)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

linga

Premazuj ih svojim mlekom i susi na vazduhu. Probaj  i silikonske bradavice samo nemoj dugo, naviknu se na to onda.

maggie

Meni je pomagalo da u jednom podoju dam samo jednu dojku (za to vreme ova druga se odmara), kad sam dojila Sonju. Sa Acom sam se vec bila izvezbala, nisam imala ragade, ali sam mu maltene turala celu siku u usta  :)
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

cici

Adrija je bio takva beba, sisao je od prvog dana kao veliki i isto mi je odmah napravio ragade.Kad više nisam mogla da izdržim davala sam mu samo jednu dojku da sisa a drugu sam praznila.Na kraju se ispostavilo da to i nije bilo baš dobro rešenje jer mi se mleko smanjilo u toj.

stacka

U porodilistu je sestra (ona izmucena) pominjala kolekciju Happy mum jednoj mami kojoj su bradavice bile bukvalno krvave od ragada. Ja nikad cula za nju, ovoj sam pozajmljivala Lanolin i pomogao joj je. Meni je Masa isto napravila prva dva dana ragade ali sam ja koristila svaku mogucu priliku da ih luftiram (bila sama u sobi pa sam mogla) i u kombinaciji sa Lanolinom mi je proslo bas brzo.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

lakalut

Quote from: linga on June 21, 2010, 01:51:38 PM
Premazuj ih svojim mlekom i susi na vazduhu. Probaj  i silikonske bradavice samo nemoj dugo, naviknu se na to onda.

Meni je ovo nevidjeno prijalo, bukvalno posle 15ak minuta se oseti poboljsanje.
L: april 2006.

J: septembar 2009.

disco2000

Ako imas od koga pozajmi Bioptron lampu.

stacka

Jao da! Bioptron lampa! Kako sam na nju zaboravila :fool:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.