Main Menu

Dojenje

Started by emge, June 26, 2010, 07:07:07 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Ja se isto nadam da će i drugi put biti tako kako si zamislila. :)
Ali pošto si ti neko ko nije dojio na zahtev a ja jesam, u startu su nam pozicije sa kojih krećemo drugačije. A drugačije su i zbog toga što, kako reče emge, za mene je godinu dana minimum. Tako da ja stvarno ne znam kako ta tvoja metoda funkcioniše jer meni ne zvuči kao nešto što bih ja probala.
Da bi odvikao dete od devet meseci, treba da kreneš da mu smanjuješ broj podoja sa koliko... 6,7 meseci? Za mene je to prerano ali naravno, kao što uvek kažem, sa svojim detetom svako zna koji je najbolji pristup. ;)

Gost51

Quote from: Deda on November 29, 2011, 12:23:21 PM
Kad bih ja nekim cudom imala 3.dete , grebala bih rukama i nogama da dojim  :lol: iskljucivo zbog cene adaptiranog mleka, pa to je cista propast :nesvest:
ah, sto te volim prakticnu

senka

Quote from: Lani on November 29, 2011, 12:53:18 PM
Ja se isto nadam da će i drugi put biti tako kako si zamislila. :)
Ali pošto si ti neko ko nije dojio na zahtev a ja jesam, u startu su nam pozicije sa kojih krećemo drugačije. A drugačije su i zbog toga što, kako reče emge, za mene je godinu dana minimum. Tako da ja stvarno ne znam kako ta tvoja metoda funkcioniše jer meni ne zvuči kao nešto što bih ja probala.
Da bi odvikao dete od devet meseci, treba da kreneš da mu smanjuješ broj podoja sa koliko... 6,7 meseci? Za mene je to prerano ali naravno, kao što uvek kažem, sa svojim detetom svako zna koji je najbolji pristup. ;)

slažem se

mada mi je naravno žao, što sa A. nisam prekinula u neko dogledno vreme, da ne bih imala ovakve posledice
kako god, krajnosti nisu dobre

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

vrana

Sve se slazem, drugacije su nam pozicije  :kiss1:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Saska

Ja sam ovako kao vrana, postepeno izbacivala podoje i umesto njih uvodila obroke cvrste hrane jedan po jedan, dok nismo ostali samo na jutarnjem, pa na kraju i njega ukinuli.
S tom razlikom sto jesam dojila na zahtev u pocetku, prvih mozda 4-5 meseci, ali sam i brzo gledala da uvedem i neki red. Kad su poceli sa dohranom, a svi su poceli sa negde 5.5 meseci, smanjivala sam i polako izbacivala podoje.
I nocne obroke sam svima ukinula negde do osmog meseca, sto dobrovoljno, sto malo manje dobrovoljno sa njihove strane. Ovo poslednje je bilo iz cisto sebicnih razloga (mojih), ali pokazalo se efikasno, svi su posle toga poceli da spavaju po celu noc.

Vockica

Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Lani

Da se pohvalimo...  :) Uni već dve poslednje večeri pred spavanje mm daje mleko (iz čaše na običnu slamku, neće nikako drugačije :lol:).
I spava do ujutru, nije bilo nikakvih incidenata zasad.

Saska

Deda

Una je jedna super devojcica  :girl_in_love:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

AnaK

Janko 23.7.2002.

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Vockica

Bravo za Unu! Jel siki ujutru ili je ostao samo vecernji podoj?
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Lani

Jutarnji još nismo izbacili.