DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

moma

bubi

AnaK,
sta jedes kad si na rezimu?
npr.namirnice koje bi trebala da izbegavas zbog visokog GI u sastavu su:
sargarepa,cvekla,voce(od voca prihvatljive su bobice i crveno voce).
vise bi trebala da unosis zelane salate,kupus,tikvice,keleraba,paradajz,paprika,krastavac, luk,kelj,karfiol,brokoli.
ja sa teorijom savrseno stojim ali me ubi praxa. :-[
a da probas (ne znam da li si pokusavala),da unos ugljenih hidrata bude iz povraca i da unosis vise proteina.
kad jedno vreme se hranis tako i pocnes da uvodis druge namirnice tacno ces osetiti na sta si intolerantna.
npr.uvodjenjem integ.hleba,ako se posle jela osecas tromo,naduto verovatno si intolerantna ili na kvasac ili na vrstu brasna od kojeg je hleb pravljen.
ja i pre testa intolerancije sam za neke namirnice znala da mi neprijaju,npr.paprika,jagode,luk.
a papriku obozavam,ali ocu dusu posle nje da ispustim.
i tako ja se raspisala.

AnaK

Hvala na raspisavanju  :kiss1:

Od stvari koje mi ne prijaju, vrlo ih je malo, i generalno se svodi na kombinaciju nečeg hlebastog (integralno pecivo, plazma keks, pahuljice razne) sa nečim mlečnim (jogurt, mleko).

Držala sam režime emge/bea, u suštini ništa posebno nisam izbacila, pratila sam gramažu.
Od sinoć sam počela da bistrim režime za dijabetičare od 1.200-1.300kcal, pa ću za vikend preći na to, dok malo osmislim i 'postavim', mada realno ne vidim neku bitnu razliku, ovako bar na prvi pogled.
Janko 23.7.2002.

bubi

:bighug:
praslin ako je ono tvoja slika preslatka si.
ja sam te mnogo drugacije i ozbiljnije zamisljala,a ti si prava devojcica :girl_in_love:

Praslin

Prva slika je Vidova guza  :girl_haha:
A na drugoj slici sam ja, slikala sam samu sebe pre jedno dve godine.
Nisam devojčica, ali hvala na komplimentu  :kiss1:
Ja uglavnom izgledam matoro (ili mlado) u zavisnosti od kilaže - sa svakom kilom više dobijem bar pola godine više  :wall:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Finalina

red je i bio da shvatis, anak, svoj pomak kako treba i da budes zadovoljna :clap: , sto je i najvaznije ...  ma samo napred  :clapping:  jer dobro ti ide i puno si naucila i o sebi i o ishrani i o svemu ostalom ...

AnaK

Janko 23.7.2002.

Finalina

prevodilica

Praslin, može li link još jednom, negde sam ga ispustila, triput čitam poslednje 3 strane i ne ide mi da nađem, razumi :crazy:

danas mi je na poslu ludnica

Praslin

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

cici

http://blog.dijeta.net/2012/05/16/i_vi_ste_na_dijeti/
Izvoli.

Praslin nisam shvatila, je l ovo tvoj blog?

Bravo u svakom slucaju :clap:

Finalina

prevodilica

Praslin

moj  :-[
odosno moja rubrika u blogu

:bighug:

cici