DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Quote from: emge on July 20, 2018, 09:33:21 AM
Meni je frizider manji problem, treba mi nesto za špajz :lol:

To sam i ja pomislila, najmanje kaloričnih i zaraznih stvari mi je u frižideru  :crycry:
Janko 23.7.2002.

moma

Ma najbolje je obuci uske farmerke koje stalno opominju.

Lani

Znam da me je jednom Dacko pitala šta je trening snage, evo super teksta na tu temu, sa dosta korisnih informacija. Dok nisam probala, nisam pojma imala koliko će mi tegovi prijati a osećaj ponosa kad posle mesec ili dva povećaš opterećenje na šipki jer shvatiš da se sa postojećim skoro ni ne umoriš više je the best. :girl_in_love:

https://fitt.rs/zasto-zene-ignorisu-trening-snage/

aleks

Lani, ovo je super.

Ja nesto pauzirala juli s onim mojim vezbanjem, moracu nesto da smislim uskoro opet, bas mi se nesto radi.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

AnaK

Auuu, kakav otrežnjujući uvid kroz MyFitnessPal :nesvest: :wall: Užas nad užasima. :girl_cray:
Janko 23.7.2002.

disco2000

AnaK

Unela sam ono što sam danas pojela:
3 u 1 kafu sa 1 dl mleka
30 g kokica
250 g musake
50 ml bešamela
0,4 bageta
80 grama suvih višanja.

Prekoračila sam broj kalorija, broj UH i količinu masti.
Janko 23.7.2002.

emge

pa to je jedan ručak i jedna užina :crycry:

AnaK

Ja sam doručkovala kafu i šaku kokica,
pojela musaku i parče bageta,
i te nesrećne  višnje, to je oko 2 šake onako usput.

Sad me aplikacija podsetila da nisam unela večeru, kakvu večeru, bog te mazo :lol:

Al bez zezanja, meni je šokantno da musaka i baget imaju skoro 800 kalorija. A meni je to ono okej zdravi obrok, ne dijetalni, u redu, ali ne ni skoro 2 čokolde vredan :girl_sigh:

Stavljam sad podvarak da se kuva. Prvo ću da ga izanaliziram pa da vidim da l' ću uopšte da ga jedem, i ako hoću, koliko miligrama  :crycry:
Janko 23.7.2002.

Dacko

Pa to je baš tužno jer kad zamislim to na stolu, količinski ispada kao za jedan dobar obrok sa desertom, no fora je verovatno što su u pitanju minijaturne kalorijske bombe, kao te suve višnje ili bešamel, a trebalo bi da se zapravo obilno jede nešto što samo po sebi ne goji mnogo, kao meso, povrće (naročito u salati), kiselo mleko i tako to. Trebalo bi da i podvarak spada u tu hranu na koju možeš opušteno da navališ.

Lani

Imam dva pitanja, koliko ti je MFP dao kalorija i možeš li da se odrekneš tih 3 u 1 i piješ neke manje slatke kafe?

Može podvarak ali zavisi sa kojim je mesom, ja ga recimo uvek pravim sa piletinom, nije nikad previše mastan, to onda stvarno može da se jede pa skoro bez brige.

AnaK

Ma naravno da mogu, evo večera mi je običan nes :lol: Ali ona nije tako strašna, čak sam prijatno iznenađena, sad ću baš da napišem koliko je, sa dodatno pola šolje mleka, samo da mi mm vrati naočare koje mi zateže.
Suve višnje neprijatno iznenađenje, možemo ih smatrati precrtanim. :rofl:
Najveći šok mi je musaka. Mada sam koristila neku iz baze pa dodala bešamel, možda bih mogla da negde drugo sračunam svoj recept, pa da mi to bude osnova, ali ne verujem da su razlike tolike da ću odahnuti.
Pravim podvarak sa suvim mesom, ali neću jesti meso. Sad sam sve izmerila, pa ću da sračunam, pa da vidimo.

A MF mi je dao 1.200 kcal, jer sam obeležila da želim da mršavim kilo nedeljno.
Janko 23.7.2002.

Lani

Svo to voće dehidrirano je nažalost krcato šećerima. :( I kalorijama.
Mislim da je 1.200 premalo, jer bazalni metabolizam ti je sigurno veći od toga a na mnogo mesta sam čitala da ispod njega ne treba ići jer to je broj kcal koji nam je potreban da preguramo dan.

MFP daje taj mali broj kcal kad upišeš da želiš taj najveći gubitak na nedeljom nivou ali ja mislim da je to ipak premalo za normalno funkcionisanje.

AnaK

Evo ovde onaj tvoj kalkulator, da mi bude bliže :lol:

https://tdeecalculator.net/

Po njemu, bazalni mi je oko 1.450.

A kalorijski unos, za precrtavanje, ovog što sam danas unela je sledeći:

3 u 1 kafu sa 1 dl mleka = 76 + 65
30 g kokica = 140
200 g musake = 358
50 ml bešamela = 70
0,4 bageta = 300
80 grama suvih višanja = 260
Šolja obične neskafe sa 1 dl mleka = 8 + 65

Ukupno 1.277 kcal, sa drastično premašenim mastima i UH, u zadatom odnosu 40:40:20 (UH:Proteini:Masti)

Janko 23.7.2002.

emge

mislim da je zaručak 375 kalorija ok vrijednost, bešamel i baget su višak. Na Čigoti je parče hčeba ujutro, parče hleba uveče, ručak bez hleba. Bolje bi prošla da dodaš salatu musaki...

Lani, ima i Fitbit da sad u onosiš hranu, ali nisam probala.