DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

emge

imam ugradni plakar, šta da radim :lol:

krenula sam da radim vježbe Leslie Sansone - Walk It Off In 30 Days. Jedan dan BURN, jedan dan FIRM dio :)

AnaK

Janko 23.7.2002.

prevodilica

Lani

Vi se smejete ali žena se osušila.  :lol:

Lani

Podstakla me Vila svojim entuzijazmom na tricama.

Danas je tačno godinu dana kako sam krenula na moj glavni trening koji se zove Les Mills Bodycombat. U međuvremenu sam eksperimentisala i ubacivala/izbacivala i druge treninge i programe ali on mi je prva ljubav i na njega idem neprekidno godinu dana. Jedine pauze su bile kad nisam bila u BG ili kad sam bolesna, kao npr. danas. :crycry:
Meni je ovo što sam izdržala punih godinu dana baš big deal, s obzirom na to da sam mislila da neću skrpiti ni dve nedelje kada sam se posle prvih par treninga rastavljala sa dušom. :crazy: Sada jedva da se zadišem. Idemo dalje. :aikido:

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

emge

Bravo Lani!
I da jos jefnom kazem da sjajno izgledas i da se sav taj trud i vidim a vjerujem da se ti osjecas lakse i poletnije.

Lani

AnaK

Janko 23.7.2002.

Dacko

Svaka čast, drugarice! :clap: To i jeste big deal.

Lani

Hvala devojke, ja sam baš hepi.  :bighug:
Nisam očekivala da će me to tako povući i da ću se baš tako zaraziti, evo Dacko me razume. :friends:

linga

Bravo lani! To je divno i super je kad uđe u rutinu, onda je stvarno uživanje a ne muka koju moraš da odradiš.

Meni osim benefita za izgled, najviše znači to koliko imam više snage i energije za svakodnevne aktivnosti.

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

AnaK

Napokon nađoh nešto što se uklapa u moje iskustvo:

QuoteThere is a lot of confusing advice about the "optimal" meal frequency. According to many "gurus," eating breakfast jump starts burning and 5–6 small meals per day prevents your metabolism from slowing down. Let's look at the evidence behind this claim and discusses the general health relevance of meal frequency.

Eating more frequently does not increase your overall metabolic rate, or the numbers of calories you burn over the day.

Fewer and larger meals lower your average daily blood sugar levels. Getting most of your calories in the morning and eating fewer in the afternoon and evening also seems to reduce average blood sugar levels.

There is no evidence that skipping breakfast is harmful to healthy people. However, people with diabetes should consider eating a healthy breakfast or getting most of their calories early in the day.

Skipping meals every now and then helps you lose weight and may improve your blood sugar control over time.

Eating more often also doesn't improve blood sugar control. If anything, eating fewer meals is healthier. It seems quite clear that the myth of frequent, small meals is just that — a myth. So I'm going to propose a radical new idea for timing your meals: When hungry, eat When full, stop Repeat indefinitely.

Odavde je:
https://www.healthyfollow.com/about/

Stiglo mi je mejlom, ne nalazim na sajtu.
Janko 23.7.2002.

Lani

Na sajtu nema da se nađe ko su, šta su...  :think:
Poslednji put sam pročitala da doručak treba preskakati kod nekog lika što mi je iskočio na Fejsu, doduše taj je tvrdio i da kardio ubija tako da... ;D :rofl:

Ovo when hungry eat, itd. lepo zvuči u teoriji ali u praksi mislim da tako mogu da funkcionišu ljudi koji održavaju težinu i koji intuitivno umeju da se hrane zdravo i da stanu kad treba. Ovi koji žele da smršaju moraju tačno da znaju kad i šta i koliko jedu, do poslednje kalorije. Bez preskakanja obroka da ne bi u sledećem došlo do prejedanja. Takvo je barem moje iskustvo.