Sve o kosi (samponi, pakovanja, farbe...)

Started by Dusica, April 29, 2009, 01:55:09 PM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Quote from: Glitter on January 16, 2018, 12:21:56 AM
elem ofarbala sam se juce i priznajem da sam odusevljena rezultatom. Uzela sam Loreal Colorista farbu, nijansa Marsala i stvarno je dobro ispalo, kao na kutiji, ujednaceno i sede su lepo pokrivene. Reklamiraju je kao permanentnu farbu pa cu da vidim kako ce da se ispira i kako se ponasa na sedima
Da li ima ovo kod nas  :think:
Definitivno vec dugo nisam videla moju Wellaton u koju se godinama farbam, moram nesto novo da nadjem. Verovatno opet neku svetlu cokoladu, mada mi se ova Marsala bas-bas svidja  :girl_in_love:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Ima kod nas Colorista farbi, ima poseban mini štand u Liliju sa njima, ne stoje sa ostalim farbama.

Zumbulica

Nisam ih videla danas ali sam na brzinu prosla, pa posto nekim cudom imaju moju Wellaton kupih nju ....
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

AnaK

Znate li nekoga ko ima ovu četku:

https://net.hr/zena/zdravlje-ljepota/recenzija-isprobala-sam-babyliss-cetku-za-ravnanje-kose-i-ostala-potpuno-zapanjena/

Iščitala sam utiske nekoliko blogerki, deluje mi da je baš ono što meni treba. Ali bih ipak volela i mišljenje kose iz naroda  :girl_haha: Takođe, nema nijedne polovne u ponudi, što bi trebalo da znači da nema mnogo onih koji su je kupili a ne koriste je, što opet obećava.
Janko 23.7.2002.

Lani

Ne znam, ali sudeći po tome ko je proizvođač, može da bude samo dobra, tj. verujem da je sve napisano potpuno tačno.

Deda

Nesto slicmo se prodavalo u top shopu pre par godina  , nista nije valjalo. A ima li u Srbiji bas ova cetka ?
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Ima, ali je neznatno jeftinija od rowentinih rotirajućih (7-8.000), pa sam baš neodlučna.
Janko 23.7.2002.

Dacko

Trenutno su na sniženju u DM-u oni Aussie šamponi koje je Lani preporučivala, te sam kupila jedan da probam, onaj za kosu koja je 'bit unhappy', pa ćemo videti koliko će je razveseliti. :girl_haha:

Lani

Oni su na sniženju od početka malopre, izgleda da ne ide najbolje prodaja.

Ja sam probala ovo pakovanje (bonus ne ispira se) i dobro mi je.  :good:
http://mazalice.blogspot.rs/2014/04/balea-mleko-za-kosu-mangoaloe-vera.html

disco2000

Meni ne prija njihov za volumen... ako ko hoće, prosleđujem :lol:

Dacko

Moguće, nego ja retko idem pa sam tek sad obratila pažnju a tamo kao stoji da je sniženo za dvesta dinara. A ovo mlekce nabavljam prvom prilikom, mnogo volim te prskalice što se ne ispiraju, i ovako prečesto perem kosu zbog treninga, što je, paradoksalno, dodatno isušuje.

AnaK

I meni super zvuči ovo mleko, kupujem i ja. Taman tražim nešto za krajeve, a da nije masno. Kupila sam kod kineza električnu četku za ispravljanje, i mnogo mi se dopada, ali su mi krajevi (5+ cm) baš suvi, pa se razleću.
Janko 23.7.2002.

Lani

Nije ovo masno nimalo, biće ti OK.
Ja u principu ne volim te preparate što se ne ispiraju, uvek imam neki gadan osećaj kao da mi je kosa ostala prljava, samim tim što nije isprana skroz. Ali ovo mlekce je skroz lagano, baš nemaš osećaj da ti se nešto zadržalo u kosi. Košta oko 350 din. mislim.

AnaK

Super deluje, biće moje.  :turpija:
Ja sam kupila neki ekstremno skup šampon, ali sam stvarno prezadovoljna, pa imam još jednu skupu ljubav :lol:
Ovaj:

https://www.vichy.rs/Kosa/KREMA-ZA-PRANJE-I-UMIRIVANJE-VLASI%c5%a0TA-ZA-FARBANU-KOSU-DERCOS/p22950.aspx

Posle ovog komentara:
QuoteMoj omiljeni šampon već nekoliko meseci unazad je Vichy Ultra Soothing – krema za pranje i umirivanje vlasišta za farbanu kosu. Koža glave mi više nije suva i nemam neprijatan osećaj svrbuckanja i peckanja, a kosa mi je od ovog šampona u obliku kreme divna i meka, tako da ni ne moram posle njega da stavim balzam niti masku. Nema sulfata niti silikona, vrlo je gust – baš kao prava krema – i ne peni, pa se troši brže nego klasični šamponi, ali za moju kosu je melem, i kupujem ga i pored poprilične cene (oko 1800 rsd) jer do sada ništa nije uspelo da mi umiri kožu glave a istovremeno bude odlično za kosu kao ovaj šampon.

Ja sam mesecima pre toga koristila samo Afroditinu koprivu, jer me od svega ostalog, i onog što sam bez problema koristila, užasno svrbela glava. Od koprive me ne svrbi, ali mi je ostatak kose kao slama. Sad, ovaj šampon ne mogu da koristim bez balzama/maske, presuva mi je kosa, ali mi je divna oko korena gde ne stavljam balzam, a što mi je posle koprive takođe jezivo slamasto.
Janko 23.7.2002.

AnaK

Pošto nisam uspela da nađem neku neblogersku recenziju za četku, rešila sam da isprobam princip kineskom varjantom. I kupila sam ovu:

https://www.amazon.com/Straightener-Oak-Leaf-Detangling-Straightening/dp/B018K2ABC6?th=1

Identična, samo brend ROZIA, to je neki kineski brend, otvorila se u bloku njihova prodavnica. Na netu ih nalazim uglavnom u Emiratima i Indiji.
Mogu vam reći da sam izuzetno zadovoljna - brzo i lako dobijam najpristojniju kućnu izvedbu (u smislu - frizuru skoro kao feniranu, i kosu manje oštru nego posle sušenja, na pola puta do frizerske zaglađenosti). Ne verujem da bi Nedinu kosu mogla da ispravi, ali moju prelomljenu - odlično. Mislim da mi treba još malo prakse da to bude još bolje, a možda i nešto duže vreme, za sada sve završim za manje od 10 minuta.
Janko 23.7.2002.