Čari života u stambenim zgradama...

Started by AnaK, July 07, 2010, 12:46:18 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Šta vam najviše smeta?
Buka, mirisi, nešto treće?

Meni miris zaprške u 7 ujutru koji se širi hodnikom. Bljak.
I luftiranje stana metodom otvaranja ulaznih vrata.
A sad za vikend me iz kože isterao komšija koji živi u nekim pomoćnim prostorijama u prizemlju, pa je travnjak koji je deo parkinga pretvorio u svoj vrt. Super. To lepo izgleda, ima cveća. Ali... počeli su da roštiljaju, kao na pravom izletu. Dim i mirisi kobasica se uzdižu do svih nas.

Buka mi generalno ne smeta, osim bušenja vikendom pre 10, što je ipak sporadično i retko.
Ne budi me sopstvena centrifuga, a svi ostali zvuci koji dolaze iz drugih stanova u nevreme su mi tiši od iste, pa sam na to generalno manje osetljiva. Uključujući i lupanje šnicli u vreme odmora ( :kiss1: za... prepoznaće se)

I jezivo me nervira kesa sa đubretom ispred vrata, izbačena satima pre nego što će vlasnik negde krenuti i poneti je  >:(
Janko 23.7.2002.

jel

ja stanujem u kuci... dakle, niz potpuno drugacijih problema  :(
par puta sam spavala u Nbg zgradama i smetala mi je buka, mirisi, sve...

al bas sam juce pricala sa kumom koja je skoro  kupila stan u NY
u zgradi koja je COOP, gde kupovinom stana postajes vlasnik akcija zgrade
tj. zgrada je kao jedno preduzece, svima je u cilju da se odrzava

elem, oni su morali da prolaze nekoliko krugova intervjua (od strane vlasnika zgrade)
sa pitanjima tipa 'pusac/nepusac'
'dal sviras intrument'
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

'samac-sklonost ka zurkama' itd

zamislite koja bi kod nas  to bila lista pitanja  :rofl:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

Lukina mama

ja sam ceo zivot zivela u zgradama, ovo ovde se dosta razlikuje od Vranja i Beograda, u odnosu na neki red.
Kod nas u zgradi recimo moze da se pere ves od 8ujutru - 22h, posto imamo masinu za pranje i susenje na spratu.
Ovde mi nista ne smeta, jer ako napravis neku glupost, odmah se salje pismo Property Management, oni ti salju pismo i kaznu ako treba da platis :D

Meni su poslali kaznu kada smo se uselili na $550 jer nismo rasklopili sve kutije od selidbe, i ja sam se terala sa njima od novembra do februara, i platila im $25 :D

U zimsko vreme kada prodjem zgradom, osetim ponekad miris kiselog kupusa  :hm: ima dosta nasih u zgradi.

Ja recimo tesko da bih mogla da zivim u kuci, navikla sam se na stan, i da znam da ima ljudi tu i osecam se bezbednije nekako.
Luka ,09 April 2005

janavi

- glasni razgovori na stepeništu, dovikivanje, trčanje, lajanje pasa u istim...
- lupanje ulaznim vratima, zaključavanje istih 'u prazno' (jer idem samo na minut, i mrzi me da nosim ključ)
- zvonjenje na interfon bilo čiji, zbog istog 'problema' sa ključem
- nepropisno priključivanje na ventilacije koje uzrokuje miomirise kuhinja i ostalih u razna 'nevremena'
- lopta u stanu, dobacivanje sa kučetom u 2 noću
- bacanje đubreta kroz prozor (kao organskog, jer se tako navodno đubri zemljište)
- puštanje mačaka i pasa (nečijih ili ničijih) da se šetkaju po stepeništu
-  klime koje kaplju po prostrtom vešu
- pušenje na stepeništu
- bacanje kojekakvog sitnog đubreta po stepeništu
- ostavljanje kese za đubre ispred vrata (moj ćale je imao super 'rešenje' da kesu nasloni na vrata onoga čija je, tako da kad ih otvori da izađe, kesa mu se prospe unutra :lol:)
- ostavljanje kojekakvog otpada po stepeništu

i ko zna šta još
uglavnom
u gadnu babu rastem :rofl:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Deda

:kiss1: da uzvratim poljubac.
Ja zivela u zgradi skoro 30 godina, smetali mi Pajini radnici iz Pax marketa koji u 5 ujutru pocnu da vucu robu po podlozi od sitnih kamencica i dovikuju se , prepricavaju na kom poselu bili sinoc, grrrr, takodje mi ej smetao i alarm koji se ukljuci u sred noci te svi stanari u 2 ujutru izadju na terase-kucni savet smo mogli da drzimo.
Godinama mi je smetala komsinica Vera -oficirka koja nikad nista nije radila do stojala ispred svojih vrata i ispitivala " Gde si bio, sta si radio, sta si kupio" A najvise me je izludjivalo kad me presretne da joj kupim cigare , pa kad to uradim , moram u tisini da joj dam, zvono nikako, jer joj deca ( mojih godina) spavaju. Jedno od te dece, cerka, zivi tu sa svojom porodicom i radi isto-indenticno ...jedino sto ima posao  :lol:
Nerviralo me sto se neko uvek napravi budala, pa nikad nije tu kad treba da se skupe pare za cistacicu/pumpu/prekidace ...pa naravno moj otac uleti da popuni.
Ali jbga- i to zaboravim kad se prisetim kako su mi svi ti na dan diplomskog napravili tortu i sacekali kuci, kako smo zajedno ispracali sve maturante i zajednickog  ciscenja i uktrasavanja ulaza kad je neka svadba....
Bice sam promasila temu  :think: ali mi je prijalo da se prisetim
Sad zivim u manjoj stambenoj zgradi  :crazy: , smetam svima  :diva:, toliko sve nerviram da uopste ne stizem da mislim koliko i zasta oni mene nerviraju.

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Margarita

Kod mene je zasad mirno. Omakne se nekom busilica oko 10 uvece, ali nista ucestalo ni alarmantno.
Nove su zgrade, tek se useljavaju, pa verovatno i to ima veze.
Pitajte me za jedno 10 godina, kad deca porastu, komsiluk se opusti, a mene pocne da drma klimaks :lol:

Lani

- Prvo, miomirisi. Čovek od koga smo kupili stan je napravio totalni razmeštaj prostorija pa je zamenio mesta kuhinji i spavaćoj sobi, što je meni bilo super kad smo se doselili (mala spavaća soba, taman kakva treba ali zato velika kuhinja sa trpezarijom). Ali, pošto je svima na vertikali i dalje na tom mestu kuhinja meni u spavaću sobu ulaze razni mirisi u razna zla doba.
- Roštiljanje na terasi. Ovima pored nas nije mrsko ni u 8 ujutru da peku kobasice.  :fool:
- Ostavljanje obuće ispred vrata - komentar mislim da nije potreban. ;D
- Životinje prevelike za držanje u zgradi. Tako sam mesecima slušala svaki put kad izađem na terasu dahtanje pit bula od sto kila na terasi pored :crazy: od koje me deli samo staklo  :nokti2: dok ga konačno nisu preselili.

Ostalo je uglavnom OK... kad se ima u vidu da sam iz solitera sa skoro 100 stanova prešla u zgradu koja ih nema ni 20, zadovoljna sam, razlika je neopisiva. Bolje da ne počnem da pričam o našoj staroj zgradi :crazy: i primercima koji su je nastanjivali.

Deda

Lani

Stvarno hoćete da slušate o bačenim ulošcima u liftu i sličnim gadostima? :crazy:

Margarita

Quote from: Lani on July 07, 2010, 08:48:52 AM
Stvarno hoćete da slušate o bačenim ulošcima u liftu i sličnim gadostima? :crazy:

Posle studenjaka mi je ocvrsnuo zeludac, slobodno pricaj :crazy:

Elanor

to sto ne mogu da perem ves posle ponoci :D
(dobro, smem, ali me je komsinica zamolila da to ne radim)

drugo mi ne smeta nista. smetalo mi je kad su se klinci igrali ispred ulaza i udarali loptu u nas prozor. tu smo im loptu jednom prilikom konfiskovali, pa to vise ne rade. sada povremeno lopta zavrsi na terasi, ali to mi mnogo ne smeta. u principu, trude se da budu fini :)

najvise mi smeta sto nemamo dvoriste, ali to nije tema.

u zgradi mojih, dok sam isla u skolu, mi je najvise smetao komsija iznad, mojih godina, koji je vezbao da peva uz sintisajzer uvek kad sam ja nesto morala da ucim (u prvom srednje je pevao iskljucivo "prsten i zlatni lanac dace ti bosanac" :crazy:). i to sto bi nedeljom ujutru odvrnuli pesmu njegovog mladjeg brata, koga su vezbali da bude mini kopija majkla dzeksona (kresteca verzija 'save the world').
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Ma nema šta, skockala se gomila štrokavih i neotesanih ljudi na jednom mestu pa je tu bilo i smeća po liftovima, pijandura iz zgrade koji se valjaju i povraćaju po hodniku pa ne možeš od njih da uđeš u lift, mažnjavanje sijalica iz lifta 2 minute pošto budu zamenjene, smrad, prljavština, luftiranje stana kad se prži riba pa se usmrdi ceo hodnik, čistačica koja sa jednom koficom vode  :pleasantry: opere 11 spratova, ludača sa sprata iznad nas koja trese krpare po Ivinim pelenama  >:( i tako... Ma samo ću da se iznerviram ako nastavim. :hm:

Elanor  :lol: Bosanac  :lol:

Vockica

-kuvanje hrane na terasi-komsinica ispod.Leti ne mogu da ostavim prozore otvrorene kad izadjem..Ne mogu da shvatim da neko drzi manji sporet na terasi i kuva.Terasa nije zastakljena pa pretvorena u kuhinju.
-vezbanje harmonike oko ponoci,eventualno oko 16h..
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Deda

Zamislite u nasoj kuci tri domacice, tri rucka  :lol: . Sva sreca sto mojoj dada jetrvi cesto rucak sprema njena mama a ja imam aspirator  :girl_haha:.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

MissL

Da ne ponavljam, mogu samo da potpisem uvodni post
Inace se u poslednje vreme u zgradi/stanu osecam bas kao u zatvoru, prinudjen si da trpis kojesta sto u kuci sigurno ne bi.
Bloody park ispred zgrade sam vec pominjala, jer je poootpuno nenormalna atmosfera :hm: a da dodam i MZ prekoputa zgrade - u kojoj, verovatno za dz, svakog vikenda neki organizuju svadbe ili sta vec i otprilike 20 sati subotom i nedeljom slusam lika kako zavija li zavija kao da ga kolju

Pre neki dan me je komsinica za 4. zapljusnula vodom ('zalivala cvece' ) pa tek kad sam joj se obratila je izgleda shvatila da ne zaliva cvece nego prolaznike, kako se pravi blesava jbt Isto tako me je pre par godina 'zapljusnula' zemljom iz dzaka...

O problemu sa zenom koja je nervno obolela a u nasem je komsiluku sam pisala davno, izgleda da ponovo ne pije lekove i da i dalje niko o njoj ne vodi racuna, pa izgleda ponovo mogu da ocekujem kosmar :girl_cray: i da se nadam da ce na tome da se zavrsi

San mi je kucica sa velikim dvoristem i betonskim zidovima od 2 metra :girl_sigh:
i strujom na vrhu :mrgreen:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D