Mobilni operateri - kako pronaci odgovarajuci paket

Started by maripoza, July 16, 2010, 06:38:33 PM

Previous topic - Next topic

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Glitter

Quote from: janavi on November 29, 2011, 08:39:39 PM
preporučujem da pročitate
http://blog.pticek.com/opsti-neuslovi/

ovo je potpuno tacno, ali
imala sam priliku da sad u firmi u kojoj radim dodje covek koji trazi nesto sto mi ne mozemo da mu damo (papir sa cim vec) jer we don`t do business that way...obrazlozenje je  bilo take it or leave it  :innocent:

Xe

E, ali oni su obavezni da ti podnesu ugovor pre nego sto nesto kupis. Mislim da ce posle ove akcije promeniti poslovanje, narocito ako im neko zapreti inspekcijom ili, jos gore, neispunjavanjem uslova iz nistavog ugovora (pod uslovom da su nistavi, anelore ce znati).
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

linga

Uskoro mi ističe dvogodišnji ugovor, sa VIP-om, generalno sam zadovoljna. Telefon me je takodje dobro poslužio, sad je krenuo da štuca, ali koliko sam ga puta ispustila na beton nije ni čudo  :wall:
Ubedila sam mm-a da predje na viop konačno i kako on ima već dva telefona (iphone polovni privatni i nokiu držeću službenu) rešili smo da on uzme opciju sa 25 odsto popusta na pretplatu a ja neki telefon.
Bitno mi je da je "pametan" - da se lako proverava mail, surfuje, ide na društvene mreže, kao i da ima već ekran, logično. Poželjno da ima android ali nije neophodno. Da li neko ima prpeoruku, pa da vidim da li VIP-ovci nude?
Ja sam gledala ovako nešto na primer:
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/htc-wildfire-s.1445.html
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/samsung-galaxy-s.1316.html
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/samsung-galaxy-y.1585.html jako sličan mom sadašnjem

Glitter

ako se odlucis za galaxy Y onda bolje uzmi galaxy mini...mada od svega toga najbolji je galaxy S ali je skup  :crycry:

linga

Da izlistah one koje su u mom razredu, mada i da imam para ne bih dala toliko za telefon, ja sam kilometrima daleko i od geeka i od nerda a i od zaljubljenika u tehniku  :lol:
Ovaj tvoj mi se dopada  :D koliko je, i čime te je osvojio  :rofl:

Praslin

Kod VIP-a trenutno praktično nema stvarno povoljnih ponuda kada su telefoni u pitanju.
Najveći problem je u tome što ubacuju malo novih telefona, a onim starima ne nivelišu cene. Onda može da vam se desi apsurdna situacija da uz ugovornu obavezu i tarifu, za telefon doplatite više nego da ste ga kupili u radnji.

Na primer, ako uz dvogodišnju ugovornu obavezu od 3.000. din mesečno (postpaid 1000) uzmete tablet, on će vas koštati oko 500e.
Isti taj tablet, potpuno isti model, košta radnji 380e. Bez ugovorne obaveze, naravno.

Ja treba da obnavljam ugovor ove nedelje. Smanjiću tarifu i možda ću uzeti jedan od ovih slabijih telefončića za dinar.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Glitter

Quote from: linga on November 29, 2011, 11:13:31 PM
Da izlistah one koje su u mom razredu, mada i da imam para ne bih dala toliko za telefon, ja sam kilometrima daleko i od geeka i od nerda a i od zaljubljenika u tehniku  :lol:
Ovaj tvoj mi se dopada  :D koliko je, i čime te je osvojio  :rofl:
za pocetak to mi je prvi android, potpuno drugi osecaj u odnosu na boraniju koju sam imala do sad. Telefon koji moras da proucis, pritom mi je mail, gtalk, skype na klik daleko, vrlo lepe opcije, estetski savrsen, bar mom oku

ja imam paket smart 1100, dakle za 1490.00 dobijam 1100 smartova (1smart=1min=1mb=1sms=1mms) + 1000 minuta u okviru vip mreze kad potrosis smartove

telefon sam dobila za dinar

linga

Glitt, tako nešto cu i ja...
Praslin, ja nešto gledah, a nisam uopšte gledala cena u radnjama, dobro me podseti da proverim.

Praslin

Gliti, ja sam razmišljala da eventualno uzmem taj isti, jer će uz moju pretplatu takođe koštati 1 din.
Doduše, on nije ništa bolji od telefona koji sam od VIP-a pre 2 godine dobila za 1 din. (HTC Tattoo), i to je zapravo moja glavna zamerka za njih kao operatera - ranije su imali stvarno neke super ponude, a sada  :fool:
Inače, ja sam se navukla na android još onda i isključivo gledam telefone sa android OS-om.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

NenaS

Quote from: Glitter on November 29, 2011, 11:35:07 PM
za pocetak to mi je prvi android, potpuno drugi osecaj u odnosu na boraniju koju sam imala do sad. Telefon koji moras da proucis, pritom mi je mail, gtalk, skype na klik daleko, vrlo lepe opcije, estetski savrsen, bar mom oku

ja imam paket smart 1100, dakle za 1490.00 dobijam 1100 smartova (1smart=1min=1mb=1sms=1mms) + 1000 minuta u okviru vip mreze kad potrosis smartove

telefon sam dobila za dinar

Zar to nije smart 550? Mislim, 550 plaćaš - a isto toliko te oni kao časte..
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Praslin

Linda, svaki koji te košta dinar uz pretplatu je očito povoljan  :lol:
A za ove koje moraš nešto da doplatiš, otvori četvore oči.
Meni se dopada i ovaj mališa:
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/sony-ericsson-xperia-mini-pro-powered-by-android%E2%84%A2.1587.html
Ali imaj u vidu da je besplatan tek na postpaid 1000, a na manjim tarifama opet može da bude skuplji nego u radnji (u radnjama je oko 150e).

linga

I to što kažeš, ja sam prošli platila 1.000 dinara.
Kažem, nisam neki zaludjenik, bitno mi je da mogu u svakom momentu da proverim mail, jer mi je to često hitno (dooobro i FB i mansardu  :-[ ), sve ostalo manje više.
Do sada sam imala onaj 325 paket (1250 dinara pretplata), i poslednjih meseci sam je često premašivala . malo kucam poruke, mnogo pričam  :-[ pa razmišljam da uzmem malo vecu tarifu, taman pokrijem tu razliku, i uzmem malo bolji telefon skoro za dž.
A mene u telefonskom računu ubi parkiranje  :wall:

Praslin

Nema pretplate koja pokriva parkiranje  :girl_sad:

Ja sam bila na postpaid 900 (900 min.+900 sms + 900MB), ali to mi je mnogo.
Sada ću da siđem na postpaid 600, to mi je taman mera (osim sms-a, to praktično ne koristim).
Za e-mail i net je android svakako najbolja fora, pa gledaj da uzmeš tako nekakav fon. Ovaj koji je Gliti uzela je ok. A ni ovaj nije loš:
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/samsung-galaxy-y.1585.html

Glitter

Quote from: NenaS on November 29, 2011, 11:41:13 PM
Zar to nije smart 550? Mislim, 550 plaćaš - a isto toliko te oni kao časte..
ne to je 1100 i cena je 1490, ja nisam sklapala ugovor kad je bila ta akcija nego godinu dana ranije

Quote from: Praslin on November 29, 2011, 11:41:04 PM
Gliti, ja sam razmišljala da eventualno uzmem taj isti, jer će uz moju pretplatu takođe koštati 1 din.
Doduše, on nije ništa bolji od telefona koji sam od VIP-a pre 2 godine dobila za 1 din. (HTC Tattoo), i to je zapravo moja glavna zamerka za njih kao operatera - ranije su imali stvarno neke super ponude, a sada  :fool:
Inače, ja sam se navukla na android još onda i isključivo gledam telefone sa android OS-om.
i ja se navukoh, ima dusu  :girl_haha: :girl_in_love:

Quote from: linga on November 29, 2011, 11:55:02 PM
I to što kažeš, ja sam prošli platila 1.000 dinara.
Kažem, nisam neki zaludjenik, bitno mi je da mogu u svakom momentu da proverim mail, jer mi je to često hitno (dooobro i FB i mansardu  :-[ ), sve ostalo manje više.
Do sada sam imala onaj 325 paket (1250 dinara pretplata), i poslednjih meseci sam je često premašivala . malo kucam poruke, mnogo pričam  :-[ pa razmišljam da uzmem malo vecu tarifu, taman pokrijem tu razliku, i uzmem malo bolji telefon skoro za dž.
A mene u telefonskom računu ubi parkiranje  :wall:

ja sam imala 325 i presla sam na smart 1100, jer sam na 325 imala 325 minuta koje premasim, 325 poruka koje ne iskuckam i 325 mb od kojih potrosim 20...to mi je neravnomerno, ovako umesto duze poruke ja nazovem pa ispricam za manje vremena, poruke su mi sad bas suvisne, jer vise kazem u minut razgovora nego u 160 karaktera koje mi pojedu dijakritici  :girl_haha:

dakle  :dog:

i da jos dodam  bila sam prepaid na mts i na telenoru, bila sam postapid na telenoru, na mts-u i sad na vipu.
Daleko su od savrsene mreze ali sam njima najzadovoljnija, kako racunom i kontrolom troskova, tako i tretmanom.