Mobilni operateri - kako pronaci odgovarajuci paket

Started by maripoza, July 16, 2010, 06:38:33 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

Quote from: maripoza on July 17, 2010, 09:19:53 PM
Ja sad znam sta god hoces, sve sam proucila. :lol:
Samo kazi na sta najvise trosis, izbacujem ti odgovarajuceg operatera i paket iz rukava.  :rofl:

Zezam se, nemoj da se usudis, glava me boli od svih varijanti.  :crazy:   :lol:

Glit, nije VIP roaming preskup, cak je u nekim slucajevima jeftiniji.  ;)
Samo ga MTS sije u nekim zonama (onim najblizim + CG i RS), i to samo ako zoves preko onog # koda.
meni je preskup  :lol: pet dana mora mi je otislo u jedan racun, pet dana u drugi i oba su po skoro 5 somica  :D
po onim tabelama koje sam ja gledala vip roaming za grcku je bio skuplji i od mts i od telenora...

ispravi me ako gresim ali u bilo kojoj mrezi mozes potpisati ugovor za postpaid bez ikakvog paketa, paketi te obavezuju da ako uzmes telefon koji nude, ostanes njhov korisnik dve godine (sto da se razumemo nije strahota)

jos jedna stvar, ako se potpise ugovor za neki od paketa neko gore rece da nema menjanja tarifnih profila sto nije istina...menjanje profila je dozvoljeno ali ne u nizu od potpisane nego samo u visu...
pisem bez naocara i reda u glavi, posle cu da ditujem

maripoza

Pa ne znam ja sta si ti radila u toj Grckoj  :girl_haha:, ali koliko vidim, VIP je generalno negde izmedju MTS-a (sa kodom :D ) i Telenora. MEdjutim, ove godine svi imaju neke letnje promocije, pa u principu treba isproveravati tacno sta ko za koju drzavu nudi. Tu vec verujem da postoje razlike, odnosno da moze da ispadne da ti se u jednoj zemlji najvise isplati jedan operater, a u drugoj drugi. Ali, ne moze sve da bude potaman, a to ionako traje samo preko leta, inace su cene jedinstvene i tada VIP nije skuplji od npr Telenora.

Znam ja to sve za postpaid, nego mi se ne ispalti da im dajem 1000 dindzi za pretplatu, a da ono sto koristim (inostranstvo) platim jos najmanje toliko, a da ovih pretplatnickih 1000 ni ne taknem jer za domaci saobracaj i internet imam drugi broj i to sa vecim iznosom (ne placam ga ja, rekoh vec :lol:). Kad budem gasila onaj broj (a to cu uraditi cim prestanu da mi ga placaju :D), onda cu verovatno da predjem na neki odgovarajuci postpaid. Jos ako bi uz njega davali i telefon u koji sam se zaljubila (a koji se jos nije pojavio u prodaji  :girl_cray:), to ce biti pun pogodak. :D
Old enough to know better, but too young to care.

Glitter

paaaa, vidis to je zanimljivo, nisam ga korstila preterano i iskljucivo za poruke, i gprs kad sam imala access point available...

maripoza

Ne znam, zaista, ali znam da je GPRS u roamingu generalno skup.
Cesto je i obracunska jedinica dosta velika, pa ti npr zaokruzuju na 100 KB, sto znaci da ako potrosis 101, platis 200 KB (a cene, normalno, izrazavaju po 1 KB :D).
Znam da mi se jedan drugar ranije zalio da su ga u Makedoniji (koja je uvek medju najnizim tarifnim zonama kad je roaming u pitanju) za internet odrali najstrasnije, stigao mu neki uzasno velik racun za taj mesec.... Ne znam ciji je broj imao, ali VIP sigurno nije.
Hocu reci, internet je u roamingu skupa zabava, bez obzira na operatera. :D
Osim ako se kacis preko WiFi kartice pa ga koristis za dzabe.

Glitter

koristila sam gprs i obracun je 79 dinara za 100kb, ali svakim kacenjem prvo uzmi 100 kb kao uspostavljanje veze a posle tarifiraju ovako kao sto si ti rekla

maripoza

Pa da, skupa zabava, kazem ti.
Jeftinije bi ti bilo da si isla u neki internet kafe. :lol:   :P

Glitter

maripoza

Ja vise ne boravim nigde gde nema WiFi-ja.  :girl_haha:
Al to je da bih mogla da uradim online check in, da se ne smaram na aerodromu. :lol:

maripoza

Uzeh na kraju VIP prepaid, sa namerom da jednog dana predjem na postpaid.
I skoro pa se pokajah. :lol:
Toliko sam se namaltretirala ova dva dana, pola stvari nije htelo da radi..... te ne mogu da primam pozive, te ne idu poruke, pa onda idu ali samo u domacem saobracaju......
Poziv operateru se naplacjuje, a nista ne pomogne :lol:, ukljucuje se govorna posta i kad sam dostupna pa ljudi trose svoje impulse bezveze... :lol:
Jedva ga opravih, iskljucih govornu postu, poceh da primam poruke i pozive sa svih destinacija (valjda  :crazy:) i dobih na kraju i neki bonus od 500 dindzi ni kriva ni duzna. :rofl:

Celodnevna zabava. :lol:  Al valjda ce raditi kako treba, nekako im dajem fore, posto su ipak to Austrijanci.  :rofl:

Inace sa Telenorom stvarno nikad nisam imala nikakvih problema, sve radi kao podmazano, tako da se onog broja ne odricem ni u ludilu - sto je sigurno, sigurno je.  :girl_haha:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Glitter

disco2000

Quote from: maripoza on July 20, 2010, 05:11:52 PM
... ukljucuje se govorna posta i kad sam dostupna pa ljudi trose svoje impulse bezveze... :lol:
Kako se ovo radi? Onaj moj ima Vip i uzasno me nervira :lol:

Blue

pa u CG, tamo je to moNderno :turpija:

maripoza

Quote from: Marty Maraskino on July 20, 2010, 05:18:50 PM
Kako se ovo radi? Onaj moj ima Vip i uzasno me nervira :lol:

Posalje sms sa tekstom "Ne" na 7777.  :-X
Aktivira se ponovo slanjem "Da" na isti br.

linga

Uzeh na kraju VIP prepaid, sa namerom da jednog dana predjem na postpaid.
I skoro pa se pokajah. :lol:
Toliko sam se namaltretirala ova dva dana, pola stvari nije htelo da radi..... te ne mogu da primam pozive, te ne idu poruke, pa onda idu ali samo u domacem saobracaju......
Poziv operateru se naplacjuje, a nista ne pomogne :lol:, ukljucuje se govorna posta i kad sam dostupna pa ljudi trose svoje impulse bezveze... :lol:
Jedva ga opravih, iskljucih govornu postu, poceh da primam poruke i pozive sa svih destinacija (valjda  :crazy:) i dobih na kraju i neki bonus od 500 dindzi ni kriva ni duzna. :rofl:

Celodnevna zabava. :lol:  Al valjda ce raditi kako treba, nekako im dajem fore, posto su ipak to Austrijanci.  :rofl:

Inace sa Telenorom stvarno nikad nisam imala nikakvih problema, sve radi kao podmazano, tako da se onog broja ne odricem ni u ludilu - sto je sigurno, sigurno je.  :girl_haha:

Zakasnila sam, trebalo je da uzmes potpaid.
Ja imam onaj paket 325  - za hiljadu dinara, gotovo nikad to ne prekoracim, s tim sto i taj visak mi ode na strane sms-ove.

maripoza

Nisi zakasnila, objasnila sam vec zasto mi sada ne odgovara postpaid.
Uzecu ga kasnije. :)

Nego i ovaj prepaid ko postpaid, stalno me caste nekim dodatnim minutima, porukama, a sve u lokalu, pa mi kredit rascepkan ko i kod onih postpaid paketa.  :lol: