Main Menu

Kućne finansije

Started by AnaK, July 20, 2010, 09:18:46 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Nisam uspela da nađem štedljivu temu, a ubeđena sam da smo je imali. Nabasah na ovaj sajt. Ima zanimljivih ideja i informacija.

http://www.kucnefinancije.com/
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

Xe

Super je link, bukmarkovala sam :)
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Anqua, tu sam potpuno zaboravila, definitivno još imam flešbekove iz prošlog života  :-[ Ali bi se i tu uklopio link, hvala  :kiss1:

Xe, ti imaš najviše sluha za moje teme  :bighug: :bighug: :bighug:
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Quote from: AnaK on July 20, 2010, 11:03:59 PM
Anqua, tu sam potpuno zaboravila, definitivno još imam flešbekove iz prošlog života

:blink: Definitivno, definitivno  :girl_haha:  :bighug:

Ajte zene, ne dram'te

AnaK

:-[ Nije bilo namerno, časna reč  :-[ :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ma znam  :kiss1:
Al mi bas bilo super kako si u stoj recenici (i ne primetivsi) dala dokaz za svoju tvrdnju  :girl_haha:

Ajte zene, ne dram'te

AnaK

Janko 23.7.2002.

janavi

:rofl:

sviđa mi se sajt, ja sam sinoć pokušavala da našem tu temu, al bezuspešno :)
našla samo one o potrošnji struje, norveškim radijatorima :turpija: i štedljivim sijalicama

elem, hajde ovde sad savete, sopstvene

recimo, osim onih koji su sadržani u prethodnim linkovima:
- trudim se da račune plaćam na vreme, sa popustom
- trudim se da ne bacam hranu, što sam ranije radila baš dosta :-[ :-X, tako što kupujem manja pakovanja, naučila sam lekciju
- zamrzavam sve što se može zamrznuti

anti saveti: tj ono što ne poštujem
- ne gasim sijalice i kad mi ne trebaju, volim da su mi svetla upaljena
- ne gasim komp i TV
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

linga

Kuvam na plin ne samo zbog ustede, tako mi je lakse, ali je i jeftinije.
Ukljucujem masinu nocu, jer imam odlozen start.
Trudim se da ne bacam hranu, mada mi retko uspeva.
Svuda u stanu su nam stedljive sijalice.
Imamo auto koji ne trosi vise od 5 l goriva, i jos ga i mm ja vozimo 4,5 na 50,  po gradu,hi hi
garderobu uglavnom kupujem na popustima
Redovno placam racune
Nemam kreditnu karticu ni dozvoljeni minus

veki

http://webservices.nbs.rs/FinancialCalculatorOfficeSite/SerCyrl/FinancialCalculator/KucniBudzet.aspx

narodna banka je izbacila ovaj troskovnik kucnog budzete, mi smo pravili nesto slicno i tacno vidis gde cure pare kroz prste, mi smo ranije imali nesto u excel fajlu i dosta nam je pomoglo samo kad par meseci pratis gde najvise para ide. Npr pored svih redovnih stednji, maxi je postao mesto iskljucivo za mleko, jogurt i hleb i eventualno ako bas nesto zafali, ostalo je Hiper Cort 2x mesecno, razlika u ciframa neverovatna.
Nabavljamo meso za zamrzivace, narucujem u selu pilice i prasence, a kad ugrabim priliku teletinu, i sve stoji u zamrzivacu, em meso neuporedivo ukusnije, em jeftinije nezamislivo jeftinije.
Na srecu imam selo pa znam od koga sta uzimam. a i njima je sigurnije da mi sacuvaju i da im uzmem u kuci, nego da se pate po pijaci i razmisljaju da li ce prodati.

Stedljive sijalice svuda, racune placam redovno sa popustom, i kad mi se nesto svidi obicno idem 2x da proverim da li mi se stvarno svidja :lol:

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Nanny Ogg

Trudim se da ne bacam hranu, uglavnom mi uspeva
Garderobu uglavnom kupujem na rasprodajama, hranu u hipermarketima, kozmetiku i sl u DM-u.
Stedim struju koliko god mogu

Ajte zene, ne dram'te

itacka

cuvamo sitnis u tegli,i na svakih par meseci ima oko 3000 din  :D
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.06.2010.

gasha

uh, trudim se da ustedim, ali slabo sta ustedim
ali
struju stedim, masine ukljucujem nocu, i imam stedljive sijalice
pravim spisak svega sto kupim, a nije hrana, na kraju meseca se cesto iznenadim kada vidim koliko potrosim onako bezveze.
odvojim deo novca i stavim u najmanji dzep novcanika, to diram u krajnjoj nuzdi, najcesce to iskoristim za neko putavanje
nemam dozvoljeni minu i racune placam na vreme, masda u poslednje vreme nesto sa tim placanjem struje i popustom ne funkcionise bas sjajno, nisu mi obracunali poslednji pust taj popust.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.