Oralna Kontracepcija, Flasteri, Spirale

Started by Glitter, August 23, 2010, 03:33:51 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

Trebalo bi da pocnem od naredne nedelje sa nekim vidom hormonske kontracepcije, a pored pilula su i flasteri pomenuti kao mogucnost...
Citala sam po netu, ali me zanima imaate li vi iskustva i kakva i sa jednom metodom i sa drugom...

Hvala  :flower:

Elanor

mene je prepao neki clanak koji sam citala o flasterima (mozda i neopravdano, nisam se preterano udubljivala), a nisam tip koji moze da zapamti da redovno uzima pilule (nisam uspevala s mini-pills dok sam dojila, bas nikako), tako da je i jedno i drugo za mene otpalo.
bas ti nisam od pomoci.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Vila

Ja bih baš volela da čujem kakva su iskustva sa novijom hormonskom kontracepcijom. Pijem pilile već godinama, ali bih baš volela da to svakodnevno zamenim nekim periodičnim "tretmanom". Davno sam još čitala i o nekim potkožnim kapsulama, koje ispuštaju hormone 3 meseca.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Glitter

Ja nesto naginjem flasterima prosto zbog toga sto ne bih uspela da budem uredna. ovako 3 flastera mesecno mogu da ispostujem

Lukina mama

Ja sam na pilulama vec godinama, i udjes u fazon oko uzimanja. Taj flaster sam koristila pre par godina, i nisam nesto bila odusevljena. Ja trenutno uzimam one seasonique, i dobijam na tri meseca, sto mi sasvim odgovara :)

Dosta sam ih isporbala, ali bukvalno na godinu-dve, sada sam vec druga godina na ovim i zadovoljna sam, za sada :D
Luka ,09 April 2005

maxic

Moja kuma je koristila te flastere, svidjalo joj se vise nego pilule, detalje sam pozaboravljala.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

jel

ah sve te novotarije
ja sam ZA staru dobru mehanicku kontracepciju  :lol:

My name is Luton, Robin Luton :lol:

Glitter

ma mehanicka je ok, nego je ovde konkretno akcenat na hormonima koji mi se uvode...pa je samo pitanje da li ce biti stara dobra pilula u isto vreme svaki dan ili nesto totalno fensi  :lol:

hvala vam na odgovorima :flower:

emge

Ja bih odabrala flastere :)
Isto se dobija doza hormona, ne smaraš se svakodnevno i ne opterećuješ želudac.

Lani

Ja baš intenzivno razmišljam na ovu temu u poslednje vreme.
LM, što nisi bila zadovoljna flasterima?

Glitter

vidcu u petak sta ce da mi kaze dr, ali naginjem flasterima, i sad bas citam da je jos jedna od prednosti flastera sto se transdermalnom upotrebom izbegava uticaj na jetru koji je inace prisutan u najvecoj meri pri prvom uzimanju leka

Lukina mama

Quote from: Lani on August 24, 2010, 11:00:48 AM
Ja baš intenzivno razmišljam na ovu temu u poslednje vreme.
LM, što nisi bila zadovoljna flasterima?

da ti pravo kazem ne secam se vise  :-[ nesto mi nisu odgovarali, i prestala sam.
Luka ,09 April 2005

Glitter

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

cici

Vidim nepoznata mi tema a onda i pogledam datum pa mi se sve razjasnilo :rofl: Eh kad će ponovo taj splav.

Nego, ja sam bila prezadovoljna oralnorm kontracepcijom.Prvo sam koristila Logest koji mi nije odgovarao jer mi je ciklus izostajao, posle sam prešla na toliko kritikovani Yasmin i što se mene tiče mogu samo da kažem najbolje.E onda mi je pormenila u septembru za Yazz koji ima manje estrogena jer kaže da ih je bolje manje dodavati posle 35g i sve bi bilo ok da mi ciklusi nisu izostajali a meni se to ne svidja.Sad sam stavila spiralu, običnu bakarnu.Nemam je dugo pa ni ne mogu da kažem ništa konkretno da li mi se svidja ili ne.