Oralna Kontracepcija, Flasteri, Spirale

Started by Glitter, August 23, 2010, 03:33:51 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

malopre sam samo na brzinu digla temu

drugarica mi je rekla da joj je sredilo ciklus, porasle bubiz  :lol: sredilo lice ali da se nije ugojila

bubi

ja sam pila Yasmin 6.meseci zbog raznoraznih cisti.
nisam dobila na kilazi ali sat vremena posle uzimanja,raspolozenje mi krene u negativnom pravcu ,nervoza na nivou i mogla bi nekog da udavim.
ne pijem ih vise od kako su se ciste sredile tj.nestale

Glitter

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

Ništa mi se nije loše dešavalo dok sam pila Yasmin, savršeno su mi legle.Niti sam se ugojila niti sam imala promene raspoloženja.

Dawn

3. godinu pijem Diane, podnosim bez problema, lice se sredi, kosa se manje masti. Ja pijem 9 meseci pa pravim pauzu 3 i tako u krug.

lakalut

Evo, ja sam koristila skoro sve pomenute pilule, pocev od Diane 35, pa na dalje... dobrih 15ak godina.

Nisam imala ni jednu jedinu nuspojavu, jedino bi kod nekih vrsta vise dolazilo do izrazaja  povoljno dejstvo na kozu, kosu i sl, a kod nekih manje.

Od drugog porodjaja imam spiralu, obicnu bakarnu, i zadovoljna sam.
L: april 2006.

J: septembar 2009.

Dada

Ja sam pila prije 10 - tak godina zbog endometrioze 2 nedelje neke pilulice, mislila sam da cu da mrem. To mi je dala dr u studentskoj jer je moja dr bila na odmoru, cim se vratila ja otisla kod nje i rekla mi je da ja uopste nisam kandidat za oralnu kontracepciju, nikad :hm: Visok pritisak itd... :crazy: I ne pada mi na pamet da ih uzmem. Uzivala sam 5 godina sa Mirenom, planiram opet da je stavim  :innocent:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Glitter

mislim meni ovde uopste nije primat zastita od trudnoce, za to postoji mehanika sto bi rekla jel  :rofl:

Deda

Razumeli smo, ali kad vec nije tvoja tema nego opsta, ajde da diskutujemo o iskustvima  ;)
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Glitter

Dawn

Quote from: Glitter on February 24, 2011, 01:21:19 PM
mislim meni ovde uopste nije primat zastita od trudnoce, za to postoji mehanika sto bi rekla jel  :rofl:

Ni kod mene nije kontracepcija primarna, nego "hibernacija" preostalog jajnika :)

Glitter

kapiram da je sve to individualno ali jesi li imala nekih pocetnih simptoma, nuspojava i kad pocnu da `rade`...mislim posle koliko osetis da se nesto menja

Pepi

Ja sam godinama, u više navrata, u cilju lečenja steriliteta pila Microgynon. Nisam imala nikakvih problema, nisam se gojila, a ciklusi su bili oskudniji i manje trajali nego bez njih.

cici

Quote from: lakalut on February 24, 2011, 01:13:51 PM
Evo, ja sam koristila skoro sve pomenute pilule, pocev od Diane 35, pa na dalje... dobrih 15ak godina.

Nisam imala ni jednu jedinu nuspojavu, jedino bi kod nekih vrsta vise dolazilo do izrazaja  povoljno dejstvo na kozu, kosu i sl, a kod nekih manje.

Od drugog porodjaja imam spiralu, obicnu bakarnu, i zadovoljna sam.
Koju imaš?

Quote from: Glitter on February 24, 2011, 01:21:19 PM

Shvatili.
Quote from: Glitter on February 24, 2011, 01:34:28 PM
kapiram da je sve to individualno ali jesi li imala nekih pocetnih simptoma, nuspojava i kad pocnu da `rade`...mislim posle koliko osetis da se nesto menja
A šta očekuješ da će da počnu da rade?