Main Menu

Uzina za skolu - ideje molim

Started by MissL, September 18, 2010, 09:54:07 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

Quote from: anelore on September 05, 2013, 12:13:48 PM
Joj jeste, ti su fenomenalni.
ne znam da li si probala, ali ja ih ponekad odmah pečem ( bez stajanja da fermentiraju) i budu fenomenalne ( tako mm i ja najviše volimo, a svidja se i deci) ... kada se podignu budu sasvim druagačije i bolje su takve dok su sveže, ali bez dizanja mogu duže da stoje (teoretski :lol: )

anelore

I ja ih cesto tako pecem, narocito se klinci mog devera zaigraju kod nas a uskoro je vreme za veceru.

stacka

Aleksa je dobio od Ivanovog drugara koji je bio u Americi kao lunch box samo nije sa cvrstim ivicama nego je kao mini ranac sa onim termo delom na dnu. U to mu pakujem uzinu. Ne plasim se da ce se pokvariti, njima je uzina rano.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

linga

Quote from: Summer on September 05, 2013, 12:11:28 PM
Ja jos ne pakujem uzinu, jer ima samo 2 casa ove nedelje, doruckuje kad ustane, krisku putera i meda i solju mleka, a tata mu ponese sendvic i vocku kad ode po njeg au 9.35, jer ga posle vodi sa sobom na posao, pa da ne bi jeo usput neke gluposti.

A u sta ima pakujete sendvice i vocke, u kesu, pa u ranac? Sve imam osecaj da ce mu se sve slepiti tamo  :nokti2:

Ja uvijem u foliju  metalnu stavim u kesicu pa u ranac (Jana ima onaj cvrsti anatomski ranac). Nismo investirali u kutiju jer uglavnom prima uzinu u skoli.

Finalina

ne pokvari se nista za cetiri do pet sati, a ionako su velike vrucine dok je raspust, tako da ja ne brinem kada pravim sendvice ... moji imaju i kutije za sendvice, ali retko ih nose, a oduvek pakuju u torbice za uzinu i to im je bilo super da se ne gnjave kako ce u skolsku torbu da popakuju hranu ( mladjani ima na svom lego rancu deo za uzinu, ali je on dovoljan samo za sendvic i neku sitnicu, mali je za sve ono sto inace nosi).... moji imaju bas velike uzine i najcesce su gladni popodne i pored tog rucka koji su imali u skoli

AnaK

Quote from: emge on September 05, 2013, 12:08:18 PM
uglavnom pišemo sendvič - to znamo svi... ali šta pravite od peciva, pita?

Ja pored sendviča pravim samo par vrsta mafina koje voli, i galete (cicine mekane). Kad ne stignem ili za promenu svrati(mo) do pekare, pa tamo nešto odabere.
Janko 23.7.2002.

Margarita

da, vidis, dobro si me podsetila na mafine
prestala sam da ih pravim kad su poceli da se lepe za silikonske kalupe :hm: i nikako da kupim nove :-[

Saska

Meni stoji otvoreno pola kese brašna celo leto, kol'ko sam mesila, a sad za tri dana otišlo skoro kilo-pica, mafini, kolači...

Lani

Ja ne pravim nikakva peciva niti pite, jer Iva to ne jede.
Tako da uglavnom kad jede pecivo, ga uzmemo u pekari i to je samo pogačica ili žu žu, ništa drugo neće.  :(
Meni bi najlakše bilo da pravim proje, mafine i sl. to em se lako pravi em znam šta jede ali kad neće.

AnaK

Quote from: Margarita on September 05, 2013, 01:26:29 PM
da, vidis, dobro si me podsetila na mafine
prestala sam da ih pravim kad su poceli da se lepe za silikonske kalupe :hm: i nikako da kupim nove :-[

Ma meni su papirne korpice zakon, taman budu i zgodni za držanje koznakakvimrukama.
Janko 23.7.2002.

Margarita

Quote from: AnaK on September 05, 2013, 01:44:40 PM
Ma meni su papirne korpice zakon, taman budu i zgodni za držanje koznakakvimrukama.
i tu sam imala nekolko pehova
mozda je greska sto ih vadim vruce? :think:
a nisam se ni setila da ih ostavim u korpicama i tako spakujem

AnaK

Nekad se i meni zalepe u papir, ali ja ne vedim sve, vadi onaj ko jede. Struganje zubićima do poslednje mrvice ima svojih čari :lol:
Janko 23.7.2002.

Saska

Nekad nakupujem smrznuto pecivo na gomile, npr 10 kg raznog peciva, al kod proizvođača, ne u prodavnici, bude jeftinije i onda samo vadim i pečem.

emge

AnaK, daj recept za mafine, nisam do sada pravila slane.

Margarita

Quote from: AnaK on September 05, 2013, 01:49:00 PM
Nekad se i meni zalepe u papir, ali ja ne vedim sve, vadi onaj ko jede. Struganje zubićima do poslednje mrvice ima svojih čari :lol:

:ok: