Main Menu

kad ste poceli da pijete kafu

Started by martina, December 19, 2010, 02:36:04 PM

Previous topic - Next topic

Beatrix Kiddo

Quote from: Lani on December 19, 2010, 11:32:39 PM
A jeste zamišljale sebe u nekoliko parovima, sa više simpatija?  :lol: Ja jesam.  :rofl:

O da  :lol:

Ja sam jos krajem osnovne pocela da pijem "ostatke" dedine kafe - preslatke. (Pod ostacima podrazumijevam da sam namjerno njemu zakuvavala vise nego sto staje u soljicu). Malo po malo, pocela sam i da cijelu kuvam sebi. Vec u trecem srednje dosla do kafe bez secera.
I spadam u zavisnike - ako je ne popijem prije podneva, obavezno glavobolja pocne popodne.
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Finalina

kapuciner, od detinjstva :love32: u maloj porculanskoj dečijoj šoljici kao iz onih kompleta za igranje (kap kafe u mrvici mleka)

kafu sam počela da pijem oko dvadesete, popularan je bio nes (mućen sa penom, a ja sam ga pravila sa slatkom pavlakom i to je bila prava poslastica), a nešto kasnije sam počela i kuvanu tzv tursku

inače, nisam nikakav ovisnik od kafe ( čak se pitam što je uopšte pijem), ali na poslu je to redovna pojava i ja sam se ušemila u "naviku"

zelena

Tursku, krajem osnovne, takodje zbog gataanja.  :hm: Ne pijem je vec 3-4 godine. Sad pijem nes. ;)
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

maxic

Pocetak srednje, dosla kod drugarice prvi put i ona me pita kakvu kafu pijes :o :-[ . Na brzaka izjavih da pijem sladju, i nekakoje popih. Onda mi je to bilo kul da narucujem su "skolskom" kaficu, gledamo u sloju , parove, zamisljamo zelje, pa prebrojavom prsctom iscratne tragove da li ce se ispuniti zelja :lol: I tako sladja do fakulteta, onda jednom u neku zlu uru ostasmo bez secera, i od tada je vise sa secerom nisam popila, bilo tursku , bilo espreso. Jedino u nesu mogu secer.

Obozavala sam te svoje gaterske dane i price ko gleda dobro u solju i ko je kome sve pogodio.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Plava Baklava

Tu negde 1-2 srednje, isto zbog gledanja u solju. Jesmo bile lujke, popijemo po 3 kafe ne bi li se nesto u sudbini promenilo, kod sledeceg gledanja  :lol: :lol: :lol:

Glitt, meni se neke stvari jos ostvaruju sto mi rece zena davne 1992. Nikad vise nikome nisam dozvolila niti cu  :nokti2:.

Tursku kafu vec dugo ne pijem, sad samo ove razne mirisljave razbibrige  :love32:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Pepi

Nikad nisam počela  :lol:

Popila  turske u životu, bilo mi jako loše, i više nikad nisam...a povremeno popijem nes sa jaaako malo kafe, recimo  puta mesečnno...

AnaK

Ja od fakulteta više ne pijem tursku, mislim da su mi svakonoćne king-size doze izazvale ili gastritis ili neku preosetljivost na tursku kafu. Pijem samo nes, i sve varjante 2 i 3 u 1, sa dosta mleka. Omiljena mi je Rembraco lešnik  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

I ja sam zavisnik.  :volimkafu:
Mislim, mogu da pocnem dan bez kafe (znam mnoge ljude koji ne izlaze iz kuce dok ne popiju kafu, pa makar to znacilo da ustaju u npr 6 ujutru  :blink:), ali ne mogu da ga zavrsim  :girl_haha: Ako prodje podne, a ja je jos nisam popila, pocne glava da me boli.

I ne pijem puno - jednu ili dve dnevno, tri mi je maksimum maksimuma i to ne svaki dan, ali taaako uzivam  :kavaaa:

Ajte zene, ne dram'te

Saska

sad me podsetiste, kad sam bila u porodilistu, taj dan kad sam se porodila nisam popila ni jednu kafu. otisla rano ujutru, tamo me skembali odmah u salu, posle adrenalin i tako ne popih ni jednu. u utorak ja kazem mm-u da mi donese onu kafu u kutiji sto stoje po friziderima u prodavnicama i on u uzbudjenju zaboravi, tako prodje i drugi dan. treci dan on mi donese 2 kutije i ja tamo u onom hodniku za posete stucem jednu odmah, a kao drugu cu posle, medjutim dok smo pricali ja otvorim i drugu i popijem. za 15 min oko 600 ml :innocent:

gasha

Quote from: Nanny Ogg on December 20, 2010, 09:27:49 AM
I ja sam zavisnik.  :volimkafu:
Mislim, mogu da pocnem dan bez kafe (znam mnoge ljude koji ne izlaze iz kuce dok ne popiju kafu, pa makar to znacilo da ustaju u npr 6 ujutru  :blink:), ali ne mogu da ga zavrsim  :girl_haha: Ako prodje podne, a ja je jos nisam popila, pocne glava da me boli.

I ne pijem puno - jednu ili dve dnevno, tri mi je maksimum maksimuma i to ne svaki dan, ali taaako uzivam  :kavaaa:

isto ovako

juce bili kod mm babe, ona voli da dobije kafu, i naravno uvek joj kupimo, i tako ona prica kako je bila nestasica kafe, bonovi i :o i ja se setim, ali tada sam bila mala, pa me to nije pogadjalo a sada bi me bas pogodilo.
Tako je njoj ostalo da gomila kafu za svaki slucaj.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Deda

Ja sam 2 .put u porodilistu otisla da pijem kafu-sat ipo od porodjaja. Doneli me u sobu, ja ustala i obukla se - pitaju me :"Hoces da pijes sa nama kafu ?" "Hocu, sto da necu  :lol:" A bila neka hrvatska serija sto sam pratila pa sam otisla da ne propustim  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

linga

Negde polovinom srednje skole. I dalje najvise volim tursku, crnu, gorku, s malo mleka. Volim i te druge varijante, topli nes, 3 u 1 ali samo mi je turska kafa  - kafa.

Jako tesko mi je palo sada kada sam prestala da pijem u trudnoci, imala sam nekoliko dana pravu krizu.
Inace ne pijem puno, 1,2 nekada kad preteram 3.

Finalina

u trudnoci nisam pila kafu, a u porodilistu mi to nije ni palo na pamet

Elanor

meni nije padalo na pamet da prestajem s kafom u trudnoci. razmisljala sam - bolje da pijem kafu negi lekove protiv glavobolje :innocent:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

linga

Ma ja prestajem prislno, zbog jakih mucnina, tad mi je kafa najmanja briga. A evo sad mi je mucnina prosla, a kafa mi je jos gadna, ne mogui da je pijem. U porodilistu mi nije ni padalo na pamet, nije mi se nesto pila.