Main Menu

Uvijanje kose u kućnim uslovima

Started by Lani, January 14, 2011, 04:54:05 PM

Previous topic - Next topic

Lani

:lol:

Kad pomenu dmi, navija li neko kosu na one gumene glistice? Kako to ispadne?
Ja ih stalno merkam u Liliju.

cici

Navijam ja i svidja mi se, mada budu sitnije lokne ali sve to može lepo da se razbaruši.Na slikama od Božića navijala sam kosu na te gumene.Meni se brže uvije na njih nego na viklere ali je moja kosa posebno zahtevna i sporo se uvija.Mogu da ti pozajmim da probaš.

Lani

Thanks. :kiss1: Budu sitne?  :think:
Ja imam one baš krupne viklere čičkave, nema šanse sa njima da spavam  :crazy: a ako ih držim par sati ispravi mi se kosa u roku od odmah. Krpice ne volim, to u našoj kući Iva koristi.  :lol:

cici

I meni se od viklera na čičak ispravi kosa od odmah pa taman ih pet dana nosila :rofl:  Da, budu sitnije ali možeš deblje pramenove da uvijaš pa će biti krupnije.
Mada meni su zakon oni metalni vikleri, to mi najbolje i najduže drži.

Glitter

ma najjaci su oni sto se kuvaju  :lol:

mada svratice i fina na temu sa onim njenim fensi remington :skalp:

cici

Quote from: Glitter on January 14, 2011, 05:01:37 PM
ma najjaci su oni sto se kuvaju  :lol:
To šteti kosi :D ali kad staviš one smrdljive sastojke na glavu sve ti jedno :lol:

Glitter

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

dmi

vraticu se kasnije da pojasnim kako i sta radim :mrgreen:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

cici

Kao da je to neka posebna nauka :D
MOže pramen prvo da se malo uvije pa onda na gumu, kad se skine bude kao spiralno uvijeno.Samo što to kod dmi izgleda mnogo bolje nego kod mene ali to je zbog kvaliteta kose.I može obično, ravno da se uvije, mislim da se ne uvrće pramen.Ima li još?

Unabebili

Moje iskustvo:

imam one najvece glistice i ako ih stavim na 80% suvu kosu i prenocim, ujutro ostanu lokne
mana im je sto mi naprave nezeljene razdeljke  :rofl:

imam čičkavce - mogu da drzim 5 dana i kad skinem, sve lokne padnu u najdalje 15 minuta

imala te viklere na kuvanje - te lokne ostaju dozivotno  :rofl:

koristila figaro - navije se, ali traje svega 1-2 sata

koristila peglac - ispegla , ali nedovoljno

najtrajniji efekat u mom slucaju daju cetke

imam ih 12 komada, prosusim kosu, cetkajuci se obicnom ( ne okruglom ) cetkom 
kad ostane malo  (20%)  mokra, rasporedim tih 12 cetaka na celu kosu, zakacim ih sa  stipaljkama da ne beze , susim jos malo i jedno sat vremena drzim cetke posle susenja

tako dosta ispravim kosu, a uvijem taman toliko koliko mi treba
ako je iko ista shvatio sta sam ja napisala, svaka mu cast  :lol:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

cici

Kosu toliko često uvijam da već imam razdeljke koje mogu i da napipam ne treba da gledam :rofl: Ovo na četke je super ali mi je kosa predugačka da to uradim sama sve umrsim, kod frizera gde to urade savršeno mi ne pada na pamet da dajem pare.Dobijem to kad se šišam.

dmi

ja moje glistice uvijam na vise nacina u zavisnosti od vremena kojim raspolazem.
ako zurim navijam sitno tj, tanke pravenove i pricvrstim ih skroz do glave, onda se brze uvije ali se i brze razvali frizura
najbolje mi se uviju kada ih navijem na polu suvu kosu i to tako sto krecem od kraja glistice i navijam kad drugom kraju (kosa mi se ne preklapa nego ide direktno na glisticu)kad ih navijem onda posle nekog vremena susim fenom preko glistica
tad mi se najbolje uvije
kad nemam vremena onda recimo navijem samo nekoliko pramenova i to samo donji deo kose da se makar malo uvije da nije svaka dlaka na svoju stranu

imam i one viklercice sto se lepe to mogu da drzim tri dana nista se ne desava
nekad kad stvarno nemam vremena za uvijanje (jer mis e kosa jezivo dugo susi, sinoc sam je oprala u 8 i u 2 je i dalje bila polu mokra da sam morala da susim fenom)podelim kosu na dva dela, gornji i donji deo kose i onda uvijem u pundjicu i zakacim snalom i tako prenocim
izvije mi se kosa taman toliko da bude ok
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Ivy

i ja ovako kao dmi:)

od ljetos me "uhvatilo" pletenica raspolozenje;) pa svako malo pletem pletenice....pa kad ih raspustim bude zbun:) ali fin zbun:)

cici

Uvek ih uvijam do kraja jer me čupa ako je do pola.NIsam skoro uvijala to da koda direktno ide na gumu, obično žurim da što pre završim pa uzmem gumu i pramen pa motam kako stignem :rofl: