Main Menu

Malo o frizurama

Started by senka, February 15, 2011, 09:16:01 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Janko 23.7.2002.

moma

Sta mislimo o keratinu za kosu? Do sada sam samo gledala lijepe, ravne kose, a sad sa pocela da citam o setnostima.... Kakva su vasa iskustva?

AnaK

Ja sam nekoliko puta radila, bila sam jako zadovoljna. Nisam primetila nikakva oštećenja. Nisam radila nekoliko godina, brže mi se masti, pa me to sprečava.
Janko 23.7.2002.

anelore

Moje iskustvo:
- super je u letnjim mesecima, narocito pred more, jer obuzdava moju kosu i mogu da izgledam pristojno
- samostalno feniranje izgleda dobro, ali ne jednako dobro kao kada se isfeniras kod frizera. Za svaki dan da, za posebne prilike ipak ne
- kosa se kod frizera mnogo brze, lakse i lepse fenira
- nakon sto se isfenira, kosa duze ostaje ravna i glatka
- desava se da posle dva meseca kosa pocne da opada u vecim kolicinama
Da sumiram, meni je to opcija narocito u letnjim mesecima kada mi se kosa mnogo vise uvija od znojenja i tokom dana i prilikom spavanja, i nesumnjivo bolje izgleda kada je operem na moru ili planini. Tokom tih meseci ja kosu mnogo cesce perem, susim i feniram sama. Ipak, nije potpuna zamena za feniranje kod frizera. Meni je super za tih nekoliko meseci godisnje, ali ne praktikujem tokom cele godine.

moma

Hvala vam. :kiss1:
Ne svidja mi se to sto se masti. Drugarica uopste ne mora da se fenira, ali kosa joj vrlo cesto izgleda masno.
Nisam pametna. San ili mercedes :D

AnaK

Ma dobro, to traje par meseci, ne košta sumanuto, možeš da probaš, nije baš mercedes :lol:
Janko 23.7.2002.

moma

nisam mislila zbog para, nego zbog tog mascenja ili kidanja kose sto spominjete

AnaK

Ma u svakom slučaju traje par meseci. Ako ti je kosa suvlja, verovatno će mašćenje biti manje. Hoću reći, meni baš deluje kao idealna kombinacija za isprobati. Ja se ne sećam povećanog opadanja, a apsolutno mi se nije kidala.
Janko 23.7.2002.

Dacko

Pomozite mi da se rešim: da li da se ošišam skroz na kratko? Mane: izgledaću ružnije i starije, naročito kad krene da mi raste sedi izrastak koji se mnogo više vidi na kratkoj kosi. Prednosti: neće mi biti vruće i biće mi deset puta lakše da je perem i sušim.

emge

Veži kosu, pa ti neće smetati :)
A ljeto je, ne moraš da je sušiš, sama će :)
ja volim dugu kosu :)

anelore

Dacko, ja sam godinama nosila kratku kosu, i moja mama nosi kratku kosu bar 50 godina unazad. Moje je misljenje da bas kratka kosa dobro stoji izrazito vitkim zenama utoliko sto im uglavnom ne ucini crte lica ostrijim. Slicno vazi i za zene sa doobrim viskom kilograma, kao sto sam ja, ali to trenutno nije npr. opcija za koju bih se opredelila.
Ako te kosa bas opterecuje tj. od nje ti je mnogo vruce, probaj mozda sa nekom asimetricnom paz opcijom koja moze lepo da uokviri lice, a da pozadi bude kraca...

AnaK

I ja sam više za dužu sa vezivanjem. Mada priznajem da ima žena kojima fenomenalno stoji kratka kosa (npr naša Vila).
Janko 23.7.2002.

Dacko

Eh, da meni stoji, uopšte ne bi bilo dileme.  :rofl: Ali vezana kosa ne pomaže mnogo ni preko dana, a kamoli kad spavam, niti bi skraćivanje samo na paž rešilo problem, jer meni više smeta njena gustina nego to što je dugačka, tako da sam htela da se ošišam baš kratko i da je još i istanje na temenu koliko god mogu.
Emge, meni se kosa prirodno suši dva sata čak i po ovoj vrućini. Doduše, za to vreme mi je bar prijatno sveže, ali kad se osuši, kao da sam glavu zamotala u ambasador ćebe. I onda se oznojim, to me svrbi, noću napravim ranice od češanja, tripovala sam čak i da imam vaške pa za svaki slučaj oprala kosu šamponom protiv njih. Nije bilo nijedne, ali osećaj koji mi vrućina izaziva je takav kao da ih milion mili po glavi. Izvinjavam se zbog ove grozne priče.

AnaK

A neko stepenasto stanjivanje, da se malo proredi? Ako ne pomaže, onda biraj estetika vs udobnost. Ja biram malo ovako, malo onako, kako za šta :lol: Inače spavam sa vezanom kosom, i praktično mi je sve vreme vezana po ovom vremenu, ne mogu da je podnesem na vratu, tako da te donekle razumem, ali mi se čini da je tebi još gore :lol: :friends:  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Dacko

Čini mi se da bih bacila peškir i prešla u sredovečne kad bih se ošišala tako kako mi se sad čini da treba. Mm je pak skroz za to, u fazonu je kako bi neko uopšte mogao da ima dilemu treba li da se reši ukrasa za glavu sa efektom jambolije s bubama. :lol: Ali on naravno ne uzima u obzir da bi i svakodnevni pogled na ružn(ij)u sebe imao negativne posledice na kvalitet života, smatra da se to rešava nezadržavanjem uspred ogledala, pošto ni on nije oduševljen promenom sopstvenog izgleda s godinama, a ništa tu ne može.