Main Menu

Migrena, glavobolje

Started by cici, September 12, 2011, 10:15:19 PM

Previous topic - Next topic

Vila

Ja sam išla kod jedne dr na VMA. Migrena centar na Zvezdari slabo funkcioniše, nemaju lekara  :(
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Vila

Nađoh ime, dr Dragana Obradović
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

AnaK

Janko 23.7.2002.

AnaK

Janko 23.7.2002.

vrana

Ona moja drugarica koja je strucnjak za glavobolje je pocela da radi privatno, cisto da znate, ako nekoga zanima

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

cici

Ja nisam ni upratila da imas drugaricu koja se time bavi. Ime?

vrana

poslala ti pp  ;)
mozda je i znas, posto si se tamo lecila
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

disco2000

Ja sam odradila red analiza, nisam vise mogla da trpim. Gle cuda, nisam se makla dalje od pocetka :rofl:
Neurolog mi je prepisala jace doze lekova, trebalo je duplo da uzmem na pocetku, ne kako pise u uputstvu... Plus, klasika, Mg, vitamini... Sad treba da pribelezim sve ono sto vec imam u mentalnim beleskama, no to se ne racuna, ocito, do sredine aprila.

AnaK

Čini mi se da sam već pisala, ali za svaki slučaj: Meni je mnogo pomoglo kad su me naterali da vodim dnevnik - ukratko, šta sam jela, koliko sam spavala, kakve su atmosferske prilike bile i bilo šta drugo što je možda relevantno (vetar, smrzla se...). Pa kad zaboli glava za prethodni i taj dan detaljnije. Vremenom se za bar polovinu napada uoče neke zakonitosti, koliko god da mislimo da smo sve uočili.
Da te što ređe boli  :bighug:
Janko 23.7.2002.

disco2000

Ja sam uocila jedno pravilo, a to je da nema jednog okidaca. Ono sto (mislim da) je bilo okidac nekom prilikom, neki sledeci put nije bilo ni na vidiku. E, sad, ovo je neki dnevnik u koji se zapisuje samo kada me boli glava, kada krene... :think:

AnaK

Ja sam pisala svakodnevno. Tako sam utvrdila, recimo, da me glava boli 12-15h posle konzumacije pite/kiflica sa sirom. Ako sam ih jela za droučak, uveče ili noću. Ako sam popodne, sutradan. Takođe sam utvrdila da me boli ako spavam više od 2h duže nego prethodnih dana, a zimi, blizu radijatora, posle 9 ujutru. Šašave neke zakonitosti, ali izbežljive  :girl_haha: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

disco2000

:nesvest:
Pa ti si to prilicno detaljno belezila... Nikada nisam bila fan pismenih beleski te prirode, dragi dnevnice... :nokti2: :girl_sigh: A gde si nabavljala informacije o vazdusnom pritisku? Ne znam koji je normalan za Bgd... pa da krenem :crycry:
Ovo je neki onlajn dnevnik koji ima opciju boli / ne boli, ali padajuci meniji se pojave tek ako boli... i onda idu opcije, sta, kako, koliko, i slicno.

Elanor

Quote from: AnaK on November 27, 2018, 03:34:46 PM
Ako sam popodne, sutradan. Takođe sam utvrdila da me boli ako spavam više od 2h duže nego prethodnih dana, a zimi, blizu radijatora, posle 9 ujutru.
ovo je verovatno slicno meni. ako spavam duze, i temperatura i vlaznost u sobi, otvoren/zatvoren prozor - ali to su migrene koje krenu kao bol u sinusima, pa se pretvore u migrenu.
i da, ne smem da spavam popodne, nikad
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Elanor :friends:

Disco, detaljno ali ukratko, vrsta jela, spavala od-do. Vazdušni pritisak imaju neke prognoze, ova npr:

https://prognozavremenabeograd.com/vreme-danas-vesti-dana/

:kiss1:
Janko 23.7.2002.