Main Menu

Migrena, glavobolje

Started by cici, September 12, 2011, 10:15:19 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Pre mesec dana sam kupovala svoju antiglavin apoteku - Panadol (kad me boli glava od sinusa), Kafetin (kad me boli jer mi se srozao pritisak) i Rapidol (jer mi se vrat ukočio) :lol: Apotekarka me zapanjeno pitala jer to sve protiv glavobolje, pa smo malo proćaskale i preporučila mi je da probam da pijem kontinuirano Magnezijum. Kupila sam (po njenoj preporuci) neku kutiju sa 20 kesica "Magnezijum direkt 300mg", pila disciplinovano (mala kesica se sipa pod jezik, rastopi se za pola minuta, ima ukus cedevita praha). Juče počeh drugu kutiju. Uprkos svim ovim promenama vremena, glava me, mislim, zabolela jednom.

U suštini, verovatno je i to individualno, ali meni baš prija.
Janko 23.7.2002.

disco2000

Dobro je znati :good: hvala, svidja mi se preporuka :kiss1:

Lani

I meni.  :good: Kafetin radio jedno vreme, sad ne radi... panadol kad uzmem kao vodu da sam popila, brufenima ne volim baš mnogo da se kljukam, i tako... mogla bih ovo da probam.

cici

Meni su rekli za magnezijum ali sam pila sumeci letos pa kako nisam primetila neku promenu odustala.Mozda bih mogla da probam taj u prahu.
Ja bih od sutra trebala postepeno da se skidam sa lekova, idem na kontrolu videcemo sta ce mi reci.

Margarita

hvala za preporuku :kiss1:
meni 'rade' jedino kafetin i brufen, a u poslednje vreme imam utisak da preterujem, tj. da me ceeesto zaboli glava :hm:

margo

Ja sam pila sumeci magnezijum (Biofar) sigurno godinu dana jer mi se svidjao ukus i nisam primetila bas nikakvu razliku.
Inace, rekao mi kolega za neki Zomig i jos jedan lek koji cije ime zaboravih, kao za lekove nove generacije, u smislu da je Imigran vec stara generacija, al ne probah nista.
Mina 25.07.2003.

cici

Meni Zomig nista nije radio, kod nas se sad skoro pojavio Frovamax ali nisam imala petlje da ga probam.Od svih tih lekova za glavu on ima ubedljivo najgore nezeljene reakcije, a kako ja reagujem na 90% istih nisam smela.

Bila na kontroli, ostaje mi Propranolol do oktobra ovo drugo jos 10 dana na drugi dan pijem i gotovo.
Realno, ako  izuzmem napad pre mesec dana verujem da je veliki stres i veoma hladno vreme bio okidac, meni je znacajno bolje.Ekstremno jake glavobolje nisam imala mesecima, sad su umereno jake i prodju uz kombinaciju klometola i Diklofena, nekad prodje i samo od sebe.One dnevne se povremeno jave i traju kratko, spontano prodju.Ja zadovoljna.
E sad ako me zaboli posle hvalospeva ja cu da je ignorisem :lol:

vojka

ja sam na Imigranu, a uzimam i Mg ( ne trenutno, jer hormoni rade svoje pa nemam migrene)
najvise mi je pomoglo da pronadjem sta su mi okidaci i da njih sto vise redukujem ( ne jedem kikiriki, retko kad popijem crno vino, kad je hladno obavezno kapa, cak i kad je lepo vreme kad god se vozim kolima i otvoreni prozori imam maramu na glavi (mm me zove vodja skitnica :lol:), i sto uredniji nacin zivota u smislu redovne ishrane bez preskakanja obroka, redovnog spavanja itd - sto bas i ne mogu da ispunim ali sam se bar trudila, neke okidace nisam mogla da izbegnem kao sto je pms)
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

cici

Meni nista od toga nisu bili okidaci, nismo ih ni utvrdili.Cak i od gladi nije me bolelo isto.

margo

Meni je skoro jedini okidac ciklus, a to da eliminisem, za sada, ne mogu :rofl:
Mina 25.07.2003.

vojka

pa evo ja ga za sada iskljucila  :rofl1:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

monochrome

intolerancija na gluten moze izazvati odvratne glavobolje.

Unabebili

Ja danas bukvalno umirem od migrene  :girl_cray:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

monochrome

Lani