Main Menu

Migrena, glavobolje

Started by cici, September 12, 2011, 10:15:19 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

Dobih i dijagnozu - Migrena bez aure :think:

cici

Moja je bez aure, to mi je neurolog rekla po nekom upitniku koji mi je dala plus tenziona a desavale su mi se i neke sa ovog spiska osim sa sladoledom.

Glitter

Glavobolje retko ali kad se jave to bude kasalj glavobolja

kalimero

ja imam samo one od sinusa i povisenog pritiska..... tad mi seva cela glava i posebno ako se sagnem ili promenim polozaj naglo.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Vila

I ja imam migreme bez aure.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

margo

Quote from: disco2000 on August 30, 2014, 09:51:51 PM
Sladoled glavobolja - Naime, primećeno je da se neke glavobolje (migrene) mogu brzo "prekinuti" rashlađivanjem ždrela, što se najbolje postiže kašiciom sladoleda koja se nešto duže zadrži u ustima.

Zanimljivo :think:

Korisno je :good:

Mene nekad uhvati migrena bas kad se najedem sladoleda, posto ne mogu da se zadrzim na kasicici.
I ja imam bez aure.
Ove godine mi je neurolog na sistematskom prvi put preporucila propranolol za prevenciju, prosle godine mi je ta ista zena rekla da ja nisam kandidat za taj lek :D Nisam pocela da ga pijem jer me dr opste prakse uplasio da pritisak moze drasticno da mi padne, inace je normalan ka nizem, kako kad, a kaze i da je to odavno prevazidjeno. Tako da nista novo kod mene.
Mina 25.07.2003.

AnaK

Margo, homeopatija. Mene nije izlečila, ali su mi glavobolje 15-20x ređe. Malo li je :sreca: :pljucka:
Janko 23.7.2002.

margo

Isla sam neko vreme kod Aide, ali sta znam...Meni je ustvari idealna akupunktura koju sam jednom probala, ali cujem da je sada jedno bockanje, kod doktora kod koga bih ja isla, 3.000, sto je stvarno previse.
Mina 25.07.2003.

cici

Quote from: margo on September 01, 2014, 10:50:12 AM
Mene nekad uhvati migrena bas kad se najedem sladoleda, posto ne mogu da se zadrzim na kasicici.
I ja imam bez aure.
Ove godine mi je neurolog na sistematskom prvi put preporucila propranolol za prevenciju, prosle godine mi je ta ista zena rekla da ja nisam kandidat za taj lek :D Nisam pocela da ga pijem jer me dr opste prakse uplasio da pritisak moze drasticno da mi padne, inace je normalan ka nizem, kako kad, a kaze i da je to odavno prevazidjeno. Tako da nista novo kod mene.
Ne znam da li e prevazidjeno ili nije ali meni je radilo isti pritisak imam i nisam imala problema, poenta je da se uvodi na nedeljnoj bazi po odredjena kolicina dok se ne dodje do zeljene.Moja je bila mizerno mala ali mi je radila sta treba i regulisala migrene.Meni je neurolog rekla da za svako podneblje postoji teorija kome sta prija da je za nase podneblje to ta vrsta leka dok je za Sever Evrope cini mi se rekla antiepileptici koje sam takodje probala ali bez uspeha.U lecenju migrene se najcece daju beta blokatori, antidepresivi u nekim manjim dozama, i antiepileptici.Kod mene je radila kombinacija beta b. i antidepresiv sa kojeg sa se skinula bez ikakvog problema jer se daju samo odredjene vrste koje ne stvaraju zvisnost.

AnaK

Ne znam, ja se odmorih (kod Kašikovićke), sva moja očekivanja je prevazišlo, sva  :girl_in_love: :pljucka:
Janko 23.7.2002.

margo

Quote from: cici on September 01, 2014, 01:10:35 PM
Ne znam da li e prevazidjeno ili nije ali meni je radilo isti pritisak imam i nisam imala problema, poenta je da se uvodi na nedeljnoj bazi po odredjena kolicina dok se ne dodje do zeljene.Moja je bila mizerno mala ali mi je radila sta treba i regulisala migrene.Meni je neurolog rekla da za svako podneblje postoji teorija kome sta prija da je za nase podneblje to ta vrsta leka dok je za Sever Evrope cini mi se rekla antiepileptici koje sam takodje probala ali bez uspeha.U lecenju migrene se najcece daju beta blokatori, antidepresivi u nekim manjim dozama, i antiepileptici.Kod mene je radila kombinacija beta b. i antidepresiv sa kojeg sa se skinula bez ikakvog problema jer se daju samo odredjene vrste koje ne stvaraju zvisnost.

Super. Rekao mi je da ako bas hocu da krenem sa cetvrtinom ujutro, pa posle odredjenog vremena cetvrtina uvece ...Mozda krenem.
Mina 25.07.2003.

cici

Ja sam krenula sa ctvrtinom ujutro nedelju dana pa povecavala za po 1/4.

margo

A da li jos uvek uzimas propranolol ili ne? I koliko ga dugo pijes? Npr. jel se on pije godinama?
Mina 25.07.2003.

cici

Pila sam ga vise od godinu dana i taman kad je pocela da me skida sa njega neke stvari su privatno pocele da se desavaju da propranolol nije imao smisla vratila me na antidepresiv koji sam uzimala na pocetku pre 4-5g recimo.

margo

Hvala ti i izvini sto zapitkujem.
Mina 25.07.2003.