Main Menu

Pravite li Kiš?

Started by AnaK, May 12, 2009, 12:12:46 PM

Previous topic - Next topic

Gost51


cici

Quote from: jackie on May 22, 2009, 02:40:39 PM
"cuj ova mrsava kreatorka da kuva?!"
:kiss1:

:rofl: :rofl:

Quote from: Bebel on May 22, 2009, 02:41:28 PM
Moja mama ima takav talasasti ali stakleni, i nikad joj nije lepo ispalo u staklenom. Bude gnjecavo kao sto jackie kaze.
Baš sam htela da kupim stakleni, ništa onda neću da pravim  :lol:
Ovo testo se ne preče, nego sve zajedno?


Bebel

Lav 05.10.05.

Bebel

aaaaa...ne, ne pece se testo prethodno nego sa sve filom
ako si na to mislila
Lav 05.10.05.

Gost51

i ti, i ti, cici!!!
ti si u kategoriji:
"ova mrsava manekenka da kuva?!"
:lol:

Bebel

cici je ipak svetlosnu godinu ispred mene u kulinarstvu  :bighug:

mada ide to s godinama  :girl_haha:

Lav 05.10.05.

Gost51

ja tako pricam mm-u
kad se odusevio onom pitom sa pecurkama (cici)
i pokazem mu na reklami ko je ta cica

sad opet treba da ga odusevi kis
i opet da mu kazem da je to recept od neke kreatorke?!

vjerovace mi, aha... :lol:

cici

Quote from: Bebel on May 22, 2009, 03:29:48 PM
aaaaa...ne, ne pece se testo prethodno nego sa sve filom
ako si na to mislila
Da, na to sam mislila  :kiss1:

Quote from: jackie on May 22, 2009, 03:30:15 PM
i ti, i ti, cici!!!
ti si u kategoriji:
"ova mrsava manekenka da kuva?!"
:lol:
:rofl: Ne zezaj  :rofl: U poredjenju sa bebel, mogla bih u zubima da je nosim  :rofl:
Quote from: Bebel on May 22, 2009, 03:31:32 PM
cici je ipak svetlosnu godinu ispred mene u kulinarstvu  :bighug:

mada ide to s godinama  :girl_haha:
:-\


Gost51

Quote from: cici on May 22, 2009, 04:02:06 PM

:rofl: Ne zezaj  :rofl: U poredjenju sa bebel, mogla bih u zubima da je nosim  :rofl: :-\
a ja mogu obe zajedno da vas nosim u zubima :D

i to zato sto sam mnogo mlada :lol:

cici

Dobro, dosta sad sa tim zubima :lol:
Ma smešno mi kako ko koga doživljava, ja sam počela da kuvam mnogo pre nego što sam počela da se manekenišem.


Gost51

Quote from: janavi on May 16, 2009, 11:07:13 AM
stig'o recept za kišić (kako kaže moja tetka ;))
iseckaš praziluk na kružiće (jedan srednje veličine) + pečurke na listiće, prodinstaš malo
ostaviš da se ohladi
iseckaš 200g šunke/ili drugog suvog mesa još bolje

umutiš 4 jaja+1 pavlaku (kiselu)+1 šolju (2dl) mleka - ne mora mikserom, ja imam onu žicu, pa njom mešam

puterom namastiš pleh
prostreš testo - gotovo sipkavo testo je već razvijeno i okruglo, lisnato treba da se razvije prethodno, debljina  oko 2-3mm (milimetar, nije moj muž :P)
viljuškom izbuškaš testo
ako je sipkavo, stavim u rernu da se prvo malo peče samo, oko 10 min na 150
(da se ne podigne, stavim zrna pasulja preko)
izvadim, sklonim pasulj
ako je lisnato, njega ne pečem prethodno

onda na testo koje se prohladilo stavim prvo povrće
pa preko seckanu šunku

onda polako kašikom, u krug sipam fil od jaja i pavlake (on nije mnogo redak, pa da se lepo rasporedi po celoj površini)

pečem na 150 oko 1h
ili dok korica odozgo ne ispucka i porumeni
dans cu da pravim nesto najslicnije ovome
lisnato tijesto
gore jaja, pavlaka, mlijeko, gljive, luk, sunka
valjda ce biti dobro...

AnaK

Janko 23.7.2002.

Xe

Quote from: Bebel on May 22, 2009, 01:02:00 PM
http://i475.photobucket.com/albums/rr119/svastaphoto/th_IMG_2217_resize.jpgRe: Pravite li Kiš?
Re: Pravite li Kiš?


nemoj neko da se smejao  :girl_haha:
Mrtva sam ozbiljna,ovo jako lepo izgleda.  :good: Hvala za recept obavezno probam
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

:ph34r:

ja sam mislila da tijesto ide i odozgo  :-[...a kis je ustvari slani tart :) ...mljac

Bebel

jao hvala hvala na komplimentima :love32: A sad se vratite na temu i nastavite da me hvalite  :girl_in_love:
Lav 05.10.05.