Main Menu

Pravite li Kiš?

Started by AnaK, May 12, 2009, 12:12:46 PM

Previous topic - Next topic

Gost51

ne znam
nisam pravila nikad
a vidim da ste koristile i gotovo...
kontam da je lakse

janavi

ne pravim testo sama nikad
ko će da se snara sa tim
pametni ljudi izmislili da imaš da kupiš
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Lani

Joj bre niste normalne  :rofl: pa ovo testo je nikad lakše. Nema nikakvih narastanja i mešenja i sličnih gluposti, samo smućkaš sve i oblikuješ.

AnaK

Kako misliš nema mešenja?  :think:
Janko 23.7.2002.

Xe

Sama pravim testo, ispalo super. Od proslog puta ostalo mi pola, ovog puta sam ga malo propekla - ispalo je mekano, vazdusasto, divno, potpuno uklopljeno u kis.  :balavi:
A hladan je jos bolji, pravi letnji rucak :)
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Lani

Quote from: AnaK on May 22, 2009, 11:38:51 AM
Kako misliš nema mešenja?  :think:

Pa to nije mešenje, to se zbućka za dva minuta.  :-[

Gost51

Quote from: janavi on May 22, 2009, 10:45:00 AM
ne pravim testo sama nikad
ko će da se snara sa tim
pametni ljudi izmislili da imaš da kupiš
ovako volim :D

AnaK

Quote from: Lani on May 22, 2009, 11:45:16 AM
Pa to nije mešenje, to se zbućka za dva minuta.  :-[

Jeeeee l'? A može samo varjačom ili ipak mora i rukama  :-[ Tj. kakve je strukture testo koje oblikuješ?
Janko 23.7.2002.

Lani

Pa ja rukama. Bude onako glatko a čvrsto. Al objasnih  :think:

Bebel

evo jednog divnog recepta, doduse mesi se testo. Ali ako sam ja ovakva bangava uspela da napravim pravo remek delo, moci cete i vi. Fenomenalno je. Mozda postavim i slicicu

voala!  :innocent:


KIS SA SUSENIM PARADAJZOM I MASLINAMA

TESTO (slano frola) * Umesite 250gr brasna (meko belo), prstohvat soli i 120gr omeksalog putera (sto se mene tice moze komotno i manje) u granulastu masu. Dodajte jedno jaje i umesite u glatku masu. To sve zajedno traje 5 minuta. Uvijte u providnu foliju i stavite u frizider na pola sata (moja preporuka i duze)
FIL * Pomesajte 100gr mladog kajmaka sa jednim jajetom, 100gr izmrvljenog belog sira i 0.5dl mleka. Dodajte 12 vecih maslina (pise crnih, ja imala zelene i ok je skroz) isecenih na komade, i 6 ocedjenih (dooooobro ih ocedite) na tracice iseckanih susenih paradajza. Operite par strukova vlasca i iseckajte ga makazama (sto nepravilnije to lepse).

Razvucite testo po radnoj povrsini i prebacite ga u kalup za tart (ivice oko 3cm) Ja sam stavila na pek papir umesto da podmascujem pleh. Pek papir dobro nakvasite vodom i ocedite, malo prebrisite i onda ga lepo oblikujte po plehu. Isecite visak testa koji prelazi preko ivica i izbockajte dno viljuskom. Srucite smesu od jaja, kajmaka i sira, preko pobacajte suseni paradajz, masline i vlasac i pecite u zagrejanoj rerni, na donjoj precki 40 minuta na 180.

Lepo je i toplo i hladno. Vreme pripreme 25 minuta, pecenje 40, za 6 osoba, trosak 353-578din, 475kcal po porciji (ja pojela pola pleha sinoc)  :-X
Lav 05.10.05.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Bebel

stize slika. Stavljam sliku mog kisa (ja sam ga malo previse zapekla i posto nemam kalup za tart, pekla sam u obicnom za torte. Ivice sam malo previse podigla jer nisam znala koliko ce da naraste, pa sam zato vama napisala do 3cm.) i sliku the real thing-a iz casopisa

uskoro
Lav 05.10.05.

Lani


Bebel





nemoj neko da se smejao  :girl_haha:
Lav 05.10.05.

Lani

Da pogađamo koji od ova dva je tvoj?  :girl_haha:

Bravo Bebel  :balavi: