Main Menu

Pravite li Kiš?

Started by AnaK, May 12, 2009, 12:12:46 PM

Previous topic - Next topic

Xe

Hvala na receptu, isprobacu pa cu okaciti sliku ako bude na nesto licilo :)
Ako ne, sacekacu da MM ogladni :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

janavi

nema na čemu, sorry što ste toliko čekali
prov sam ovde preturila celu kuću i nisam našla gde je recept
pa sam zvala kevu, i ona naravno imala :)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Xe

Kis uspeo, dakle, moze testo i bez margarina, a s uljem :) jedino mi malo bilo tvrdo jer sam ga duze ostavila da se pece.
Ukus fenomenalan MM vam se posebno zahvaljuje  ;D
Posto je u pitanju francuski recept, dobila sam rukoljub  :D za rucak.
Nismo stigli da slikamo
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

E pa stvaaaaarno, kako bez slike  :-\
Ja pravim sutra, da mogu da nosim za doručak od ponedeljka dan - dva.
Janko 23.7.2002.

Xe

Mogu da slikam samo mrve :(
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Ne vredi :( Šta si u njega stavila?
Janko 23.7.2002.

Xe

na dno sir koji smo kupili na Sopotnici, onako izmrvljen, pa preko njega sitno iseckanu pancetu, i zalila mesavinom od cetiri umucena jajeta, pavlakom, malo jogurta i mleka, kako je janavi i napisala. Dakle, klasika, sem onog sira.
Slanina mu daje sjajan ukus, a podosta je sito. Kad se izuzme testo, ono u sredini mogu da jedu atkinsovci :)
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Evo ga:



Kad probam, sledi recept sa utiscima :)
Janko 23.7.2002.

Xe

Meni ostaje da kupim tu tepsiju, pravila sam u obicnoj, dubljoj.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Ako ćeš praviti češće, vredi :)
Ja sam krenula obrnutim putem  :-[
Janko 23.7.2002.

AnaK

Probala, sviđa mi se. Dakle, dijetalni Kiš, za kalup prečnika 24 cm:

- 2 jaja
- 1 kisela pavlaka
- 1 kockica feta sira (oko 30 g)
- malo pečene seckane piletine (par komadića, usitnjenih)
- 1 oljušten iseckan paradajz
- 1/3 tikvice iseckane na kockice
- 1/2 pečene parike iz tegle (dakle, kiselkasta)
- lisnato testo

Umutila sam žumanca sa pavlakom i zgnječenim sirom, poslolila i dodala malo ruzmarina (ne volim origano). Odvojeno umutila belanca i sjedinila. Kalup obložila lisnatim testom, sipala pola smese od jaja. Ravnomerno pobacala piletinu i povrće. Pekla u rerni zagrejanoj na 160C oko 45 minuta.

Sledeći put ću probati sa sipkavim testom, i pećiću ga prethodno. Ovde mi je testo najslabiji deo, kao da je polupečeno  :think:
Janko 23.7.2002.

Gost51

#86
ja bih ovo tako rado pravila
ali se boljim da ce mi ostati zivo

koje lisnato preporucujete (proizvodjac)?
please neko iz maxija, interexa, mercatora... da mogu i ja da ga kupim

edit: naravno, kalup nemam, a ni tepsiju takvu, pozajmicu od sveki

janavi

ja koristim frikom lisnato
jedino me mrzi da razvijam i ukrajam
volela bih neki četvrtasti pleK ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Gost51

frikom je, dakle, cetvrtast?

Lani

Jeste. Ali zar ti nije lepše da napraviš sama testo nego da koristiš lisnato?