Main Menu

Prevodilice i honorarni poslici

Started by prevodilica, October 24, 2011, 04:31:53 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

disco2000

Vila

Od mama koje voze helikoptere nisam pročitala ovako maestralno preveden članak:
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/410734/Napravljena-cokolada-koja-utice-na-dobro-zdravlje-organizma
Počevši od krvnih vlakana, preko fenmenalno sročene treće rečenice :rofl1:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Lani

martina

Quote from: Vila on October 08, 2013, 03:00:15 PM
Od mama koje voze helikoptere nisam pročitala ovako maestralno preveden članak:
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/410734/Napravljena-cokolada-koja-utice-na-dobro-zdravlje-organizma
Počevši od krvnih vlakana, preko fenmenalno sročene treće rečenice :rofl1:

ja ne znam da varim krvna vlakna unazad? sta su krvna vlakna?
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Lani

Ne znam, i mene živo zanima kako je to glasilo u originalu.  :crazy:

Praslin

Ja uvek pomislim da je prevod rađen u google translate.  :crazy:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

cici

Vila

Ni ja ne znam od čega su vlakna.....
Ko u jednoj seriji onomad, kaže čovek cevaste ćelije, kad ono stem cells - otkud mu cevaste sam bog zna :rofl:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Lani

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina

Praslin

Ne znam da li sam vam pričala... jedared zvali jednu moju drugaricu da prevodi
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Dobar prevodilac para vredi  :clap:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

AnaK

Evo jedne poslastice :lol:

QuoteNaime, u uputstvu za šporet Gorenje, koji se našao na domaćem tržištu, našao se i prilično nespretan prevod reči "screw" (pričvršćivanje ili šrafljenje, ali u slengu se može prevesti i kao "seks") pa je "pritegnite/pričvrstite zidni držač" prevedeno kao "jebeš zidni držač".

Ova greška se pojavila samo u srpskom prevodu teksta, a u hrvatskom uputstvu, na primer, ipak piše "pričvrstite".
Janko 23.7.2002.

Lani

AnaK

Ali Gorenje, Gorenje :lol: Ajd' da je neka kineska firma, pa google translate, pa...  :lol: :lol: :lol:
Janko 23.7.2002.