Main Menu

Afera: Bus plus

Started by AnaK, January 31, 2012, 03:33:39 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Ma skroz bezveze.
Ima i među kontrolorima, sigurno, stoke.
Ali, iskreno, jedna od mojih relativizacija radnog mesta, kad mi se sve smuči, je i baš zanimanje kontrolora. Stvarno da im nisam u koži. Ja, čini mi se, nisam bila svedok situacije iživljavanja kontrolora, u bilo kom smislu, ali gotovo svaku kontrolu bar po jedan putnik psuje, vređa i tome sl.
Janko 23.7.2002.

Glitter

pa bas zato biraju slabe iz krda da i oni mogu da budu veliki, glasni i vazni

Zumbulica

Quote from: vojka on November 04, 2014, 06:34:57 PM
Glitt meni je manje vazno da li joj je dva put otlucala kartu ili nije
Nego odakle joj uopste ideja da je pita kako se dovezla dotle  :ces: I da joj uzima kartu ponovo  :wall:
Njeno zaduzenje kao kontrolorke je da vidi da li je otkucana karta za tu konkretnu voznju
Sve van toga je obesnost I bezobrazluk
Tacno ovako  :good:

Da dodam da ja nikad nisam imala neprijatnosti sa kontrolorima, cak sam bila pozitivno iznenadjena ponasanjem, kao da su imali organizovan neki kurs ophodjenja. Par puta nisam imala kartu, jednom su me poslali kod vozaca, jednom mi nista posebno nije rekla, kao, desava se  :girl_haha: Ne znam kako je sad, to je bilo pre mozda godinu dana .... Inace, jako retko se vozim gradskim, imam neku plasticnu kartu koju popunim s vremena na vreme na trafici ....
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

senka

pored svega navedenog, kodukter na svom aparatu može da pročita da li si otkucao kartu ili ne u tom vozilu u kojem si sad. nikakvu istoriju dalje ne vidi
tako da ne zna koliko si karata imao uplaćenih, koliko i gde si/ili nisi potrošio ni koliko ti je ostalo, sve smo ispitali jednom prilikom  :rofl:

i nisam razumela kako je kondukterka znala da se tvoja mama vraća iz grada?
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Glitter

ma meni je ta cela situacija zona sumraka, pritom i moja mama je zena od preko 60 godina, em matora em kraljica drame.
Da mi je odmah rekla ja bih poslala mail i odmah proverila stta se desilo ovako ostlo da ona isprica a ja se zgrozim (jer jelte sve mi jem oguce i ne znam kako radi sistem) :crazy:

Glitter

a koliko voli da prica bitne stvari sa nepoznatima na ulici ne bi me cudilo sta je sve uspela da isprica bez da je iko pita

Praslin

jao Glitt  :lol:

Verujem da je tu bilo nekog nesporazuma, a realno su i građani ljuti na kontrolore i kontrolori ljuti na građane, pa do nesporazume lako dođe.  :bighug:

Ja sam takođe imala samo dobra iskustva sa kontrolorima, ali realno se malo vozim busom, pogotovo po BG, pa nemam dovoljno iskustva. Sigurna sam da njih ima svakakvih, kao i putnika, pa kad se desi loš spoj, dođe do kuršlusa.

Jedno vreme je nastala grozna hajka na kontrolore, pa je skoro svake nedelje po jedan bio premlaćen, što mi je takođe bilo grozno. Krene frka oko vlasti i odjednom kontrolori postanu legitimna lovina  :girl_sad:

Uopšte je glavni manir ove vlasti da nas okreće jedne protiv drugih. Krivi su advokati što je Mišković pušten, svi na advokate. Krivi su prosvetari što će im smanjiti plate pa štrajkuju, ugrožavaju nam decu, hajde svi na prosvetare. Krivi su zdravstveni radnici što će im smanjiti plate, pa štrajkuju, pomreće pacijenti. Krivi su policajci... krivi su studenti... krivi su radnici... krivi su kontrolori...
I na kraju doemo u situaciju da režimo svi jedni na druge, a fokus besa je usmeren u sasvim pogrešnu stranu.  :girl_sad:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Unabebili

moja iskustva sa kontrolorima su solidna

ali sam prisustvovala sceni kad su driblali baku od brat bratu 80 godina sto je zaboravila svoju penzionersku iskaznicu  :girl_cray:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Xe

Quote from: Glitter on November 05, 2014, 11:08:00 AM
a koliko voli da prica bitne stvari sa nepoznatima na ulici ne bi me cudilo sta je sve uspela da isprica bez da je iko pita
Mi smo rođene sestre?  :o   :lol:

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Glitter

Quote from: Xe on November 05, 2014, 05:02:54 PM
Mi smo rođene sestre?  :o   :lol:
garant :lol: 
mene to nemanje privatnosti kod nje izludjuje

prosle godine je autobusu za ks pricala cime se bavim i gde, jasno je da su me posle zvali neki tamo ljudi da se pozovu na moju mamu za posao :crazy:
a ja se toliko trudila da igram na kartu nedodirljive :lol:

Xe

Moja opriča sve: u redu za kasu, kod lekara, na ulici s nepoznatim ljudima, u mesari, svi sve znaju o nama  :crazy:  mislim, njenu verziju stvarnosti  :girl_haha:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Glitter

bas to, svi znaju sta radimo sta nam fali ko s kim zivi
znam da je nekoj komsinici pominjala stivovu decu (koju je nikad videla, ali voli da pretpostavlja svasta)
zene na pijaci znaju da moja sestra pati od anemije i kako je ona leci (a ne leci, nego je to njena verzija sveta)
i tako

senka

Ali takvim ljudima se uskracuju informacije do minimuma.  A svi imamo nekog takvog, samo se nekima zalomi da mu bude najblizi. Mi sveki pricamo vrlo filtrirano.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Summer

Moj svekar je takav. Moramo dobro paziti sta pricamopred njim, sve prenosi kome stigne. A najvíse voali da se hvali uspesima dece. Pojedinci vec verovatno misle da smo milioneri.

Elem, na temu busplusa. Danas slucajno otkrih da se mogu kucati 2 karte sa nepers. Kartice, bez odabira grupne karte, samo sa pauzom izmedju kucanja.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Glitter

ja sam majkom filtriram koliko god mogu, nju to ljuti, ali osim osnovnih podataka odavno ne dobije nista vise, sve sto isprica je njeno popunjavanje praznina