Vasa iskustva sa epiduralom, za buduce mamice :)

Started by mango, May 14, 2009, 10:50:26 AM

Previous topic - Next topic

Lani

Kaže mi kuma da je tako i u Dragiši Mišoviću, ona se porodila tamo pre mesec dana, tamo retko ko uopšte se porađa bez epidurala.
Znači samo ovi u Gradskoj nešto palamude.  :hm:

Elanor

ima nesto oko placanja dezurstava u gradskoj, tipa uopste ih ne placaju, pa je nocu u bolnici minimum lekara i ispod minimuma sestara. ne govorim o porodilistu, to ne znam tacno, vec o drugim odeljenjima. na zalost imam iskustva :(

hypo, ja sam se sa svojom decom 'dogovarala' kad da se rode, sve su me slusali :lol:. probaj i ti :voda:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

vojka

setova nema svuda fale
i nije samo setovi da fale, nego fali sve zivo
nemamo ni lekove, ni rastvore itd
pre nedelju dana svako od zaposlenih na anest je dao deo para da kupimo flastere da imamo sa cime da lepimo i fiksiramo braunile gaze i sl
a ovamo ide prica narodu kako sve ima u bolnicama  :ces: i da nista ne sme da im se trazi da kupe
i onda dodjes u apsurdnu situaciju
prepodne je veci broj lekara na poslu, a popodne i noc su dezurstva, sto znaci da na klinici postoji jedan (ili jedan specijalista i specijalizant/ to zavisi od kuce da li je samo specijalista ili ova druga komb) ta osoba je zaduzena da pokrije i intenzivnu negu i hitne carske rezove i hitne ginekoloske procedure i plasiranje epidurala
ako se zadesi da je vreme za epidural poklopi sa hitnim carskim, dezurni jedan to ne moze da pokrije, tj ne moze biti na dva mesta istovremeno, ali koji 15/20 min gore dole to je onda vec izvodljivo
zato je (izmedju ostalog) i uvedena  ta mogucnost da ukoliko pacijent zeli da mu dodje izabrani lekar, da se ta opcija dodatno plati, jer izabrani lekar dolazi van svog radnog vremena
ali stalno se ta pravila nesto menjaju, i to su sve direktive sa organizacionih vrhova :hm:, da ljudi vise ne znaju sta je po propisu, a sta ne  :wall:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

AnaK

Hypolina  :bighug: Kad je tako kilavo za sada, sve će proći super  :bighug:

Za epidural set probaj ovde:

http://www.011info.com/apoteke-u-beogradu/apoteka-igor

oni obično sve imaju.
Ja sam ga, davno, 2002. kupovala, nešto mi je u glavi 40€  :think:
Janko 23.7.2002.

hypolina

@emge- probacu ovog puta bar sa sinkom da se dogovorim kad da se rodi kad mi dogovori sa lekarima ne idu od ruke.  :lol:

@vojka- Sve si bas napisala kao sto jeste. Mene sokiralo sto moja sestra sutra ide u Visegradsku na operaciju polipa u materici i konizaciju grlica. Rekli joj da ponese jod jer nemaju. Pa to stvarno nije 'luksuz' vec elementarna stvar.
Problem je bas to sto kazes, Dr ne sme da kaze da nesto fali nego kao imaju i onda kad zatreba onda je frka. Prosle godine posle spontanog i kiretaze su me 60h  drzali bez da su mi dali Rhogan (Rh negativna), kad su me primili rekli da ga ima, a posle kiretaze ja sve pitam kad ce mi dati, znam da je 72h rok a oni kao cekaju da stigne. Na kraju sam poslala muza u apoteku da nadje i kupi i da mi donese da primim pre nego sto bude kasno. Ispade citava frka sto sam sama kupila, kao mogla sam da sacekam, pa nije strasno i ako se posle 72h primi. Mozda nije njima, ali meni je bilo, to uopste nije za zezanje sa antitelima.

Sto se tice dezurstva sve stoji, ali onda treba da istaknu zvanicni cenovnik za dolazak izabranog lekara i da se zna sta se, kome i koliko placa. Ne znam jel po drugim porodilistima postoji taj cenovnik ili ne.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Lani

Ma da  :hm:, trebalo je valjda na porođaj da odeš u blaženom neznanju pa te onda na prijemu neko pita imate li set kod sebe. Ups i šta onda, da trkneš do apoteke iza ćoška...?
Ma budalaštine.

hypolina

Quote from: AnaK on August 27, 2013, 09:30:12 PM
Hypolina  :bighug: Kad je tako kilavo za sada, sve će proći super  :bighug:

Za epidural set probaj ovde:

http://www.011info.com/apoteke-u-beogradu/apoteka-igor

oni obično sve imaju.
Ja sam ga, davno, 2002. kupovala, nešto mi je u glavi 40€  :think:

Pa 40 eur nije strasno. Ja sam negde nasla da je 20,000 rsd pa mi bilo previse da kupim i posle bacim ako mi ga ne daju.

Ja se nadam da ce proci ok sve na kraju. Umara me ova tenzija pred kraj.

Quote from: Lani on August 27, 2013, 09:43:49 PM
Ma da  :hm:, trebalo je valjda na porođaj da odeš u blaženom neznanju pa te onda na prijemu neko pita imate li set kod sebe. Ups i šta onda, da trkneš do apoteke iza ćoška...?
Ma budalaštine.

Sto je najludje to bi bilo idealno, krenemo lepo na porodjaj pa mm samo istrci iz kola da kupi set ako ima ko da mi da. Ali nece da moze  :)

AnaK

Možda su sad neke druge cene, pozovi Igor sutra pa pitaj. Ja sam svoj na kraju poklonila bolnici, pošto nisam stigla do epidurala :girl_wacko:
Janko 23.7.2002.

hypolina

Quote from: AnaK on August 27, 2013, 09:54:08 PM
Možda su sad neke druge cene, pozovi Igor sutra pa pitaj. Ja sam svoj na kraju poklonila bolnici, pošto nisam stigla do epidurala :girl_wacko:

I ja cu ga pokloniti ako mi ga ne daju, ali cu da trazim da stave plocicu na njega sa mojim imenom, kao sto je i Milan Popovic stavio. :lol: To ce biti moja donacija nasem dragom zdravstvu. :lol:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Summer

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

hypolina

Summer

Ne, vodim kod dr Slavice Pavlovic u ordinaciji Natal, kod nje idem godinama, a i vodila mi je prethodne trudnoce. Bojovicu planiram da se javim pred 9. mesec.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

hypolina

Quote from: Summer on August 28, 2013, 10:40:29 AM
Ne, vodim kod dr Slavice Pavlovic u ordinaciji Natal, kod nje idem godinama, a i vodila mi je prethodne trudnoce. Bojovicu planiram da se javim pred 9. mesec.

Tako sam i ja, vodila sam celu trudnocu kod moje stare Dr pa planirala kod Bojovica pred kraj ali me iznenadio dugackim godisnjim odmorom. :lol: Stisnucu se dok ne dodje. :)

Summer

Cenim da cu i ja biti u slicnoj situaciji, posto mi je termin u periodu NG - Bozica  :nokti2: ali mi je rano da se sad brinem za to  :)

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.