Svecani rucak ili kako impresionirati goste izabranim Mansardskim receptima

Started by jel, May 11, 2012, 01:03:26 PM

Previous topic - Next topic

rafa

Jel bravo :clap:

Mislim da je salata bilo too much I da ja ne bih znala za sta da se odlucim, zato volim manji izbor :lol:

Nego, ja se sve preslisavam I organizujem u glavi...iako sam opustencija kao I ti, imam dobar time management :lol: I mogu da radim pet stvari u isto vreme, koliko god da kobinujem sve ovo ne mogu da uglavim u dva sata. Dve vrste mesa, spanac, sest salata, dve pite, krompir :crazy:
,
Nista bas nisi ranije pripremila? :respect:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Lani

Meni time management onako... i nije loš, ali sam zato nervozna do bola svaki put kad neko dolazi na ručak ili večeru, od toga da li ću stići hranu (i sebe) da spremim na vreme, pa kako će sve da ispadne, pa šta ako dođu ranije a ja još nisam spremila sve, itd. Čak i kad dolaze veoma bliski ljudi kojima ne bi bilo čudno ni da ih dočekam sa peškirom na glavi i tek opranom kosom, jednostavno ceo taj dan budem nervozna i u ludilu, to je jače od mene.
Posle, kad gosti stignu i drmnem prvu čašu vina se opustim.  :lol:

anelore

Meni je uvek tako na umu moja kuma, koja je za slavu spremala divnu hranu i poslastice, a docekivala goste u trenerci, neoprane kose, ispijena i iscrpljena. I moja mama (koja je, doduse, imala mnogo vecu pomoc muza u tim pripremama nego moja kuma) koja je uvek docekivala goste sredjena, sveze ofarbane i isfenirane kose (dobro, ona decenijama nosi kratku kosu, nije to neka filozofija), sa nalakiranim noktima.
I ja se unervozim, narocito kad su u pitanju slave i puno gostiju koji se smenjuju, ali uvek docekam goste sredjena.

prevodilica

vidi, ako nije imala pomoć, objasni mi kome bi mogla pred slavu da ostavi poslednje pripreme i ode da provede koji sat kod frizera :hm:

bila sam u obe varijante - dočekivanja u trenerci i max sređena, sad već imam dovoljno prakse da obezbedim sebi tu drugu varijantu

Summer

Bravo jel  :clap: Sad sam gladna kad sve ovo iscitah  :girl_haha:

Quote from: interpreter on May 14, 2012, 10:24:17 AM
vidi, ako nije imala pomoć, objasni mi kome bi mogla pred slavu da ostavi poslednje pripreme i ode da provede koji sat kod frizera :hm:

bila sam u obe varijante - dočekivanja u trenerci i max sređena, sad već imam dovoljno prakse da obezbedim sebi tu drugu varijantu

A stvarno ne treba koji sat za feniranje, ja imam dugu kosu i treba mi 30 min u salonu ispred kuce. Presvlacenje garderobe - 3 minuta.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Lani

Koji sat se kod frizera provodi za šatiranje ;D
Summer je lepo objasnila koliko traje prosečno feniranje.

AnaK

Ja samo da kažem da bih pravila jelo-dva manje ako bi to bio jedini način da imam frizuru i garderobu  :turpija:
Janko 23.7.2002.

Lani

Ja zato volim što više da spremim npr. veče unapred, hladne salate obavezno, to nikad ne ostavljam za taj dan, onda tako neka pečenja koja mogu i hladna da se jedu npr. rolovano meso i sl.

anelore

Necemo da se  :sissyfight: bre.
Ne treba puno za feniranje, lepo je rekla Summer. Ni za lakiranje noktiju. Ali time management je tu bitan, svakako - evo i ti kazes da sada imas dovoljno prakse da obezbedis da budes sredjena. Ja sam nekako to uvek imala na umu, zbog te kume o kojoj sam pisala. I ovde pricamo o svecanim prilikama, zar ne? Mada, ja sam time dosta opterecena, buduci da se po stanu cesto setam u nekim bas drljavim stvarima, i obavezno se presvucem u nesto pristojnije kad mi dodju neki gosti koji nisu moji mama i tata, njih docekam i u pidzami.

prevodilica

Quote from: Lani on May 14, 2012, 10:36:42 AM
Ja zato volim što više da spremim npr. veče unapred, hladne salate obavezno, to nikad ne ostavljam za taj dan, onda tako neka pečenja koja mogu i hladna da se jedu npr. rolovano meso i sl.

salate, meso i dezert - sve što mogu dan ranije spremim
a meni za feniranje treba do 1h, i moram biti ranije zakazana, iako mi je salon bukvalno u istoj zgradi u kojoj i stan
što opet znači da moram unapred da planiram i organizujem ostale obaveze prema odlasku kod frizera

bez 2 h ne mogu da se spremim, uključujući to feniranje, ali dobro to sam ja, nekom drugom sigurno ne treba toliko  :innocent:

anelore

Quote from: Lani on May 14, 2012, 10:36:42 AM
I ja ovako.
I postavim sto npr. sat i po pre nego sto gosti dodju, a dam sebi fore tih sat, sat i po da se sredim, iskuliram i po potrebi zavrsavam stvari koje se moraju zavrsiti u poslednji cas.

anelore

Quote from: interpreter on May 14, 2012, 10:40:22 AM
salate, meso i dezert - sve što mogu dan ranije spremim
a meni za feniranje treba do 1h, i moram biti ranije zakazana, iako mi je salon bukvalno u istoj zgradi u kojoj i stan
što opet znači da moram unapred da planiram i organizujem ostale obaveze prema odlasku kod frizera

bez 2 h ne mogu da se spremim, uključujući to feniranje, ali dobro to sam ja, nekom drugom sigurno ne treba toliko  :innocent:
Vidi, i ja zakazujem odlazak kod frizera, i planiram ga kao obavezni deo priprema za slavu. Nekada se isfeniram i dan pre, nekada na sam taj dan, kako mi kad zbog drugih stvari odgovara. Ali dobro, ja sam od onih hiperisplaniranih kada je rec o slavama i slicnim prigodama i putovanjima, i to sam pokupila od mame, sa sve sveskama i spiskovima jela, sastojaka, cena, i posuda u kojima ce se nesto sluziti.  :innocent:

Lani

Quote from: interpreter on May 14, 2012, 10:40:22 AM

Naravno, ali ovde govorimo o svečanim ručkovima, za koje obično znamo bar po nedelju dana unapred, tako da imaš vremena ranije da zakažeš.  ;)
Mislim, idemo sad u sitna crevca (izvini jel  :kiss1:) ali moja poenta je da se sve može uz dobru organizaciju.

cici

Nauka oko feniranja, ne pamtim kad sam otisla da se isfeniram a uvek imam frizuru a nista ne trpi.Nokti nisu ni toliko bitni da li su nalakirani ili ne.A da mi treba dva sata da se spremim ne bih se ni spremala svega mi :rofl: I ja najcesce sve sama spremam a i decu imam pa sve stignem, tako da sve mi to i nisu neki izgovori.

cici