Svecani rucak ili kako impresionirati goste izabranim Mansardskim receptima

Started by jel, May 11, 2012, 01:03:26 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

ja ako hoću da budem spremna i doterana, a hoću, onda sebe spremim juče (to frizura&manikir) samo da bih danas mogla da se posvetim posluženju ( i našminkam se još početkom dana, najčešće bude radni dan pa sam našminkana, a presvučem se kada finalno sredim kuhinju pred dolazak gostiju )

Lani

Quote from: cici on May 14, 2012, 10:53:14 AM
Lani a sto ti od sveki frka kad dolazi na rucak?

Nije mi frka od sveki.  :lol: Moja sveki je jako fina i miroljubiva.  :girl_haha:
Ja sam kontrol frik i volim da sve bude savršeno pa generalno upadam u frku od situacija kada mi je posebno stalo da sve bude super i kako treba.

cici

Pa da sam procitala kako si napisala ne bih te pitala :lol: ja od SVAKI procitala sveki :lol:

Lani

prevodilica

Quote from: cici on May 14, 2012, 10:52:40 AM
Nauka oko feniranja, ne pamtim kad sam otisla da se isfeniram a uvek imam frizuru a nista ne trpi.Nokti nisu ni toliko bitni da li su nalakirani ili ne.A da mi treba dva sata da se spremim ne bih se ni spremala svega mi :rofl: I ja najcesce sve sama spremam a i decu imam pa sve stignem, tako da sve mi to i nisu neki izgovori.

stvarno ne vidim razlog za smajli koji se smeje i takoreći podsmeva
rekoh da meni treba toliko, jer bez sat vremena za obično pranje kose i feniranje ne mogu da izađem od frizera
i nemam potrebu sad da se nekom pravdam ili objašnjavam :hm:

da se razumemo, u realnsoti, veoma često se spremam i za 5min, ali ako hoću komplet da budem sređena, bez stresa i sl, treba mi barem 2 h

i ne kažem da se ne može postići dobrim planiranjem, ne vidim da sam igde to napisala da nije moguće
a pomoć "sa strane", i samim tim planiranje kompletne logistike, šta će ko kad i gde, sa mlađom decom, potrebna je makar u vidu toga da ih neko pričuva da ne sede u salonu sa mnom

vojka

Quote from: Lani on May 14, 2012, 09:52:40 AM
Meni time management onako... i nije loš, ali sam zato nervozna do bola svaki put kad neko dolazi na ručak ili večeru, od toga da li ću stići hranu (i sebe) da spremim na vreme, pa kako će sve da ispadne, pa šta ako dođu ranije a ja još nisam spremila sve, itd. Čak i kad dolaze veoma bliski ljudi kojima ne bi bilo čudno ni da ih dočekam sa peškirom na glavi i tek opranom kosom, jednostavno ceo taj dan budem nervozna i u ludilu, to je jače od mene.

ja sam ovakva, pa ume i da mi presedne sto sam uopste ikoga i zvala u goste ( mislim meni licno), jer se sve vreme nerviram izmedju ostalog i da li ce biti dovoljno hrane i pica, a sta ako neko zatrazi neko pice koje nemam, pa da li ce se dobro provesti, pa da bude lepa atmosfera..... :crazy:
i time menagement mi nije bas sjajan, obicno sebe sredjujem na kraju, onako usput :lol:, pa kako ispadnem :crazy:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Finalina

pa cici koliko ti treba vremena da sredis kosu, tvoja je bas duga, a znam po svojoj da ni ne pokusavam da je perem/susim/uvijam ili isfeniram neposredno pred dolazak gostiju... ja kao i lani, malko poludim tada :lol:

cici

Quote from: interpreter on May 14, 2012, 10:59:11 AM
stvarno ne vidim razlog za smajli koji se smeje i takoreći podsmeva
rekoh da meni treba toliko, jer bez sat vremena za obično pranje kose i feniranje ne mogu da izađem od frizera
i nemam potrebu sad da se nekom pravdam ili objašnjavam :hm:

da se razumemo, u realnsoti, veoma često se spremam i za 5min, ali ako hoću komplet da budem sređena, bez stresa i sl, treba mi barem 2 h

i ne kažem da se ne može postići dobrim planiranjem, ne vidim da sam igde to napisala da nije moguće
a pomoć "sa strane", i samim tim planiranje kompletne logistike, šta će ko kad i gde, sa mlađom decom, potrebna je makar u vidu toga da ih neko pričuva da ne sede u salonu sa mnom
Ko ti se podsmeva, da sam htela da se podsmevam svakako bih stavila drugi smajli veruj mi :D ajd iskuliraj malo.Nisi jedina sa kosom.

Fina za pranje, susenje i navijanje mi treba oko 20 minuta.Posle je samo stvar koliko cu da drzim viklere na glavi, nekad i vece pre uvijem kosu pa legnem da spavam pa onda taj dan nemam problem oko kose.Samo skinem to sto imam na glavi i malo sredim, za to mi treba 5 minuta.

prevodilica

ne, i dalje ne vidim potrebu da me sa svakim novim postom još više vređaš

jer nikog nit napadam nit ističem da sam poseban primerak svoje kosate vrste

i jeste ruganje to što radiš, kako god ga ti shvatila i nemam problem da to napišem i pustim ovaj post

za mene je to takođe u rangu onog - prirodno sam lepa i sposobna, sve mogu i umem, tako da meni za to treba 20 min, a nekome 2 h, šta ću im ja
ili onoga nikad ništa učila nisam, imala sam sve petice i u srednjoj i desetke na faksu itd.

opet ja nemam problem da napišem da mi je za komplet sređivanje potrebno barem toliko, ali imam problem da se neko na to smeje

cici

Hm da prirodno sam lepa i sposobna i nemam problem sa tim :D a ne vidim da sam te vredjala ili ti ista ruzno rekla a ti ako imas neki problem tim sto nekome treba manje vremena nego tebi bas mi je zao.

Unabebili

Jel, bravo  :clap:  :flower:
Al si naspremala, svaka cast!   :girl_in_love:

Osecam da su se gosti raspametili  :love32:

Ja cesto ne stignem sebe da "skockam" kad dolaze gosti,
ali to resim tako sto vezem umesto frizure maramu ili zalizem konski rep i stavim snalu,
prebacim se u farmerke i neku kosulju i cizme,  turim maskaru i ruz - od mene dosta.  :lol:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

vrana

ne svadjajte se  :baba:

ja gotovo uvek imam isfenranu kosu i nalakirane nokte (preferiram crveno)

samo nemam ni rucak ni veceru, cesto ni za ukucane, a kamoli za goste  :girl_haha:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Lani

Quote from: vrana on May 14, 2012, 12:02:49 PM
ne svadjajte se  :baba:

ja gotovo uvek imam isfenranu kosu i nalakirane nokte (preferiram crveno)

samo nemam ni rucak ni veceru, cesto ni za ukucane, a kamoli za goste  :girl_haha:

:lol:

rafa

Quote from: Unabebili on May 14, 2012, 12:02:28 PM

Ja cesto ne stignem sebe da "skockam" kad dolaze gosti,
ali to resim tako sto vezem umesto frizure maramu ili zalizem konski rep i stavim snalu,
prebacim se u farmerke i neku kosulju i cizme,  turim maskaru i ruz - od mene dosta.  :lol:

Ovako i ja.  :innocent:

Mada ja ovde retko (takoreci nikad) nemam bas, bas svecane ruckove i vecere tipa nasih slava. 
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception