Main Menu

Uvodjenje nemlijecne ishrane

Started by Despina, May 14, 2009, 10:31:59 PM

Previous topic - Next topic

stacka

Mi smo Aleksi zbog ekcema uveli zumance tek oko 10 meseci, bas sam citala u dnevniku.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

:think:
A ekcem nije reagovao na mlecne proizvode?

stacka

ne.
da ne bude zabune tako nam je rekla pedijatar da uradimo, nismo na svoju ruku.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

emge

Meni pedijatar rekla da uvedem žumance odma, ali nisam danas jer nisam imala svježa jaja.
Ovih dana krećem sa žumancem, a jogurt sam dala prije par dana. Mislim da sam tako i Marti.

Ni Marku ekcem zasad ne reaguje na jogurt.

Saska

Na prvoj kontroli mi je dr dala odstampan tekst sa ishranom i vezbicama. Elem, po tom kalendaru zumance ide sa punih 7, ono postupno 1/8, 1/4, 1/2 i na kraju celo, naizmenicno sa mesom. Sa punih 8 jogurt, kiselo mleko i mladi sir. Tad i prestaje pasiranje, a pocinje gnjecenje viljuskom, pa sitno seckanje. Sa punih 9 gluten.
To se poklapa sa onim sto sam radila sa Jovom i Minom, pa cu i sad. 

Finalina

moji nisu okusili prvih godinu dana ni jaja, ni kravlje mleko ni bilo šta pšeničnog porekla ... a ni banane :D

.... ubacih se na temu iz dosade :rofl:   

Saska

Iz nekog posebnog razloga ili onako?
Meni je najzesce bilo kad je Mina krenula u jaslice (23. Juna-a dva dana pre toga napunila godinu) i zove me mama na posao da mi kaze da za dorucak imaju virsle :wall: -ona je vodila na privikavanje. A ja dotad birala samo najlepsa mesa, biftek, kao nesto pazila, a ovamo odma pa virsle.

janavi

Quote from: Finalina on February 10, 2011, 01:26:57 PM
moji nisu okusili prvih godinu dana ni jaja, ni kravlje mleko ni bilo šta pšeničnog porekla ... a ni banane :D

.... ubacih se na temu iz dosade :rofl:   
isto, sve, uključujući i poslednju rečenicu :lol:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Elanor

a iz dosade: sto banane?
meni bi dete umrlo od gladi u nekom periodu 8-10 meseci, kad su je napali virusi i dobila netoleranciju na laktozu da nije bilo banana.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

banane su jako teške za stomak, tako mi rekli
a i oko godinu pri put kad je probala, recimo pola sata posle je povratila, sve što je pojela
i tako 2-3 puta kad god je jela bananu
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Finalina

Quote from: Saska on February 10, 2011, 01:36:26 PM
Iz nekog posebnog razloga ili onako?
objektivno iz posebnog razloga -zato sto sam odrasla uz komentare (strucnjaka) da se tako najlakse provociraju alergije tj odgovor organizma na sastojke jaja, pileceg mesa i mleka ( hormoni i sl) , pa mi je to nekako bilo logično&primenjivo kada su moja deca dosla na red ...... istina, moj otac me vise puta pitao "kada ces prestati da im dajes ovu bolnicku hranu" :lol:

subjektivno sasvim bez razloga - nije mi niko u tom trenutku tako savetovao :)

Finalina

banane nisu voce sa naseg podrucja, to je jedina logika kod ishrane njom tj uvodjenja iste kod beba

Saska

To je istina, ali su toliko rasprostranjene u nasoj ishrani, mislim na banane. Verovatno su bile retkost kad smo mi bili mali. Ko zna kad sam ih ja prvi put jela  :lol:

Finalina