Main Menu

Deca i mobilni telefoni

Started by Urbana, December 26, 2013, 11:35:44 AM

Previous topic - Next topic

maripoza

Quote from: Glitter on January 15, 2016, 09:52:27 AM
pozo na koju nadogradnju mislis? (na iphone)

Da dodas memoriju, da promenis neke hardverske delove i slicno.
Old enough to know better, but too young to care.

Glitter

da da to nema, ali po mom iskustvu kod iphone-a to nije ni potrebno

maripoza

Ja sve vreme pricam o potrebama prosecnog korisnika u Srbiji. To, udruzeno sa ponudom paketa i telefona, plus kvalitetom, dovodi do zakljucka da iphone ovde trenutno nije bas pametan izbor. Ne govorim o individualnim potrebama nekog konkretnog korisnika, niti o odnosu cena / kvalitet / mogucnosti koje dobijas u paketu / mogucnost da zamenis komplet telefon cim vise ne zadovoljava potrebe - u inostranstvu.
Kod nas, trenutno (i to ce se verovatno vremenom menjati) za mnogo manje novaca mozes da imas telefon koji je sto u glavu u odnosu na iphone. Praslin moze da da i konkretne predloge za takve telefone, ona to prati vise i bolje od mene.

Glitter

ja pozo kada dobijem telefon uz paket mogu da ga menjam tek posle 2 godine ili placam penale za raniji raskid ugovora, nema tu mnogo razlike u odnosu na ovde i tamo
ja detetu svakako ne bih dala iphone, ali sam se nadovezala na tvoj post o nadogradnji iphone-a pa kazem iz mog ugla kada ga dobijes takvog nema potrebe za nadogradnjom godinama (Stiv svoj koristi vec skoro 4 godine, ja moje menjam na dve samo zbog ugovora i jer nakon te dve godine oni i dalje drze jako dobru cenu ako su ocuvani)

maripoza

Jeste, i kod vas uz paket kostaju mnogo manje u odnosu na plate, nego kod nas. Kod nas je to i dalje nepotreban trosak u odnosu na ono sto dobijes. Jer, za iste i manje novce mozes da dobijes i mnogo bolje. Sto, opet, prosecnom korisniku ovde uopste nije potrebno kad se u obzir uzme cena, bilo uz paket, bilo van njega.

Glitter

ehej sve je to like for like  :innocent: ja moj racun za fon placam mnogo mnogo vise od prosecnog korisnika i uvek kada prodam prethodni taj novac ulozim u naredni, uopste ga nije tako lako dobiti ni ovde niti je jeftina igracka

maripoza

Upravo to - nisi prosecan korisnik. Pogotovo ovde ne bi bila.

Urbana

Quote from: maripoza on January 15, 2016, 11:32:08 AM
Jeste, i kod vas uz paket kostaju mnogo manje u odnosu na plate, nego kod nas. Kod nas je to i dalje nepotreban trosak u odnosu na ono sto dobijes. Jer, za iste i manje novce mozes da dobijes i mnogo bolje. Sto, opet, prosecnom korisniku ovde uopste nije potrebno kad se u obzir uzme cena, bilo uz paket, bilo van njega.

Pa sad cene paketa....ovde se radi da deca izigraju poverenje roditelja....znam slucajeve par mojih kolega....i odmah su i prebacili na prepaid.

Iphonom sam totalno nezadovoljna, ali deca jos uvek koriste....mada je Monika rekla da ce sledeci da uzme samsung....kad bi pocela sa pljuvanjem ne bi se zaustavila...ali evo primer za Iphone 5 punjac....katastrofa posebno originalni to covek ne moze da nakupuje, sreca pa smo nasli nedavno i kupili 4 komada (nekih "slj") po ceni od 2,5 eu i vec dva meseca koriste dosta je jaci i zapravo vidi se da ce da traje. Ma oni su obicne derikoze.

E sad sta sam htela u vezi memorije....i konfiguracije....vise psiholiski, jer kad nemaju gde vise da odlazu a ti im kazes da nesto obrisu nastaje problem....u pocetku im je sve bitno i nista ne brisu...a kad dodas memoriju ( kod samsunga u nasem slucaju je bilo ) urbzo kako to sve brzo ide nakon pola godine ne zadovoljava vise ni RAM memorija .... ma u biti kako kod doope uvek pozadi :lol: za prvi telefon svakako ne treba davati puno para, jer drugi ce uskoro da trazi kakav god prvi bio. Pa ne mislim da treba ni prefise filozofirati po tom pitanju. ;)
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Zumbulica

Punjaci za Iphone su stvarno uzas, nijedan od tih jeftinih nama nije radio posao, sad imamo jedan original koji se dobro pokazao i oko koga se uvek svadjaju .... Inace, Jelena nikad nema memorije, ni za jednu sliku kad je zamolim  :crazy: sa svim ostalim je prezadovoljna uglavnom.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

Moji punjaci za iphone uvek koristim po pune dve godine i taj punjac ode u originalnoj kutiji sa telefonom na prodaju.
Sad prvi put cujem da neko nije zadovoljan njihovim punjacima

Urbana

za Iphone 5 ocajan originalni punjac ..... uzas .... nama posao zavrsavaju ti "slj" ... 4 je ok
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Zumbulica

Glitt, mozda si ti pazljivija, ovim mojim se punjaci vuku svuda .... ali ne samo njima, koga god poznajem ima problem sa Punjacima za Iphon. One su dobile original punjace uz telefone, Jelenin je kupljen ovde, a Ema je telefon  dobila iz Nemacke (na poklon od MM-ovog prijatelja) .....
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

emge

Mi nemamo iPhone, ali imamo iPad-e... nikakvih problema sa punjacima nismo imali...

Glitter

nismo generalno pazljivi uopste, i isti nam punjaci za oba iphone i oba ipada (treci ipad, moj, ima isti punjac kao iphone 4 pa znam i kako taj radi)
sta znam, mozda se tako zalomi

Zumbulica

Sta znam, od drugarice cerka kad je dobila Iphon, odmah je imala problema sa punjacem, jedno vreme smo jedan jedini vukli po kucama  :lol: Kod moje sestre isto ..... tako da sam generalizovala  :lol: a za moju decu mogu da tvrdim da ne paze  :crazy: