ima li gladne dece i kako im pomoci?

Started by monochrome, March 13, 2014, 02:12:24 PM

Previous topic - Next topic

Urbana

Ma ima i gladnih i zedni i bolesnih.... moji su trenutno u akciji "Hodanje za vodu" ..... novac smo skupili

No to naravno nije dovoljno, vec moras osetiti sta to znaci....tako da ce deca ici u "setnju" 6km sa rancem na ledjima sa 6 litara vode. Ranac su dobili i u njega staje jedva 6litara, ja kazem Moniki pa dosta ti je 4 l.... ona kaze ma moram bar 5l ..... pa moram dokupiti za vikend neku flasu.Sto se tice gladnih ima ih i ovde....svake godine oko bozica u supermarketima kupujemo nesto i odlazemo u pakete za gladne ( u NL ).

Stare stvari redovno odlazem u kontejnere za Afriku....novije stvari koje deca vise ne mogu da nose saljem u Srbiju ne onima koji nemaju ( jer su odbili da prime stvari, valjda im ponizavajuce sta ja znam  ) vec saljem onima koji imaju i kojima u biti nisu potrebne.

Licno ne poznajem u okruzenju neke gladne, ali primetim na kasi neke koji stisnu dve stvari, pa ni za to nemaju novca, par puta sam znala da dodam koji cent da ne vracaju kad imam, jer obicno nemam kes.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

maxic

Ima li? Kako mislis ima li? Ima naravno da ima. Dusa me boli. Drugarica radi u skloli u gradu, ima i djece beskucnika, igladnih i   zanemarenih. Bez adekvatne odjece i obuce po ovoj zimi. I kad im nadjes jaknu, cizme, ruksak, ne znaci da  ce imati to isto i sutra.Ne znaci da ce pijana /drogirana mama znati gdje je to ostavila . Ima i onih sto spavaju u kadi, jer su se uselili jos siromasniji rodjaci, pa su neispavani, jer nocu neko do njih 10 uvijek mora u wc. I onih sto spavaju na parkingu u kolima dok je mama na tom istom parikngu u drugim kolima.  Ima uzasnih prica, a nema puno nacina da se trajno pomogne. Mislim da nigdje nema vece bijede nego u ovoj Americi.
Skole ovdje za takvu djecu imaju 2 obroka i uzinu, i paket za vikend. Dusa te boli a znas da nista ama bas nista ne mozes trajno da ucinis.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Unabebili

dopala mi se promena naslova...narocito drugi deo ...

ostavlja prostor za razmisljanje, udruzivanje i delovanje u korisnom pravcu  :bighug:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/