Main Menu

Preporuka za internistu

Started by AnaK, May 26, 2014, 10:55:33 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Potrebna.
Za nekog poput Hausa, koji ume da posmatra širu sliku i više od jedne stvari istovremeno.  :flower:
Janko 23.7.2002.

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

Isla kod zene u ks koja je kardiolog internista kad me je u novembru udarila struja. Gledala zena celu sliku kad sam rekla zbog cega su je pozvali da dodje posle radnog vremena.
P
Kapiram da ti ks nista ne znaci

AnaK

Za velike, za mene.  :girl_haha: Odlučila sam da se malo posvetim oticanju. Pre par godina mi je neki internista rekao da su mi svi organi OK, i da je to oticanje česta pojava kod žena posle 35. Ali se pogoršava, narušava mi estetiku, izbor obuće i kvalitet života u tolikoj meri da želim da probam da utvrdim uzork, i eliminišem ga, ili bar drastično smanjim.

:kiss1:
Janko 23.7.2002.

Unabebili

pre nego sto ti dadnem preporuku, imam pitanje
mozes i na pp

sta si sve do sad uradila od analiza? da li si proveravala hormonski status, bila kod kardiologa i sl?
uradila testove tolerancije na hranu, odradila nefrologa?

razloga za oticanje, zilion  :girl_sad:

meni je znam tacno i sta - nekretanje, jedem konfuzno i ubedjena sam da me sad vec i hormoni pumpaju

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

emge

Da li si provjeravala proteine i albumine u krvi?

I jesi li pitala Kašikovićku za to?

AnaK

Jesam sve to osnovno prošle godine, sve je bilo OK. A meni ovaj problem traje od trudnoće - tad sam prvi put oticala, i od tada svake godine. S tim što su se obim i uslovi (nije još toliko toplo, npr) ove godine pogoršali.
Nisam baš dugo bila kod Kašikovićke (krajem prošle godine zbog bronhitisa)  :-[ A i oko par stvari se baš ne pridržavam (dezodorans, kreme, neki lekovi) a nisam ni spremna da se toga odreknem ako baš ne budem morala, pa mi se tradicionalna medicina čini kao prečica.
Janko 23.7.2002.

Dada

Moja majka je bila 6 dana u bolnici na ispitivanju i posto su joj bubrezi u redu i ranije promijenjeni ljekovi za pritisak koji izazivaju otoke njihov zakljucak je da je do limfe i da se tu nista ne moze uraditi :hm: Otoci su joj poceli poslije treceg porodjaja i ja ne pamtim da je otad ikad bila bez njih :wall:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

AnaK

Ja sad planiram da uradim sve što mogu, ako saznam nešto epohalno, podeliću.

A koleginica koja je sva u alternativi i zdravoj ishrani me je ubedila da jedem azuki pasulj, bar 4 dana nedeljno. Skuvala, jedem ga već 3. dan, u raznim varjantama (popijem tečnost, od zrna napravim salatu), trenutno sam mnogo manje otečena nego za vikend, recimo. Sad, nije to baš pouzdano od toga, meni to inače varira. Ali ne škodi da se proba.
Janko 23.7.2002.

Dada

Kakav je to pasulj, dje se kupuje, u zdravoj hrani? Da li mora da se kuva ili je konzerviran? Koju kolicinu dnevno?
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

AnaK

U zdravoj hrani, mada ovde ima i u hipermarketima, u DM-u:

http://www.lepotaizdravlje.rs/zdravlje/lekovito-bilje-zdravlje/lb-jelovnik/lekovita-jela-od-azuki-pasulja

Ja skuvah, nisam videla konzervirano.
Nije rpecizna količina, ja popijem šolju tečnosti (bez zaprške, ofkors) onako, kao čaj, a od otprilike pola šolje zrna napravim salatu.
Janko 23.7.2002.

Pepi

Kod mene je stanje ocajno  :crycry:
Pocelo je u trudnoci, zimi i u prolece i nije tako strasno, ali leti ... bukvalno ne mogu nista da obujem.
Ja sam isla kod kardiologa sa Dedinja jos zimus, i posto tad problem nije bio izrazen, zaboravila sam da mu spomenem.
Krajem juna bih trebala da idem na kontrolu, pa cu sigurno reci.
Anak, sedenje dodatno pojacava oticanje, a ti sedis sigurno bar 8 sati dnevno  :(
Meni je tata napravio neko postolje za noge, gde su noge podignute pod uglom, i to malo pomogne.

senka

to postolje je odlično Pepi
ja ne mogu dugo da sedim, a da ne podignem noge imam tabure ispod stola u kanc.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Dada

Quote from: AnaK on May 29, 2014, 10:34:05 AM
U zdravoj hrani, mada ovde ima i u hipermarketima, u DM-u:

http://www.lepotaizdravlje.rs/zdravlje/lekovito-bilje-zdravlje/lb-jelovnik/lekovita-jela-od-azuki-pasulja

Ja skuvah, nisam videla konzervirano.
Nije rpecizna količina, ja popijem šolju tečnosti (bez zaprške, ofkors) onako, kao čaj, a od otprilike pola šolje zrna napravim salatu.

Hvala, proucicu  :kiss1:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

prevodilica

da ostavim mozda ovde kao podsetnik

http://www.kodren.com/saveti-i-preventiva/278-spre%C4%8Dite-oticanje-nogu.html

btw, danas noge kao krofne, iz cista mira, pritisak nizak, vode pila...tako da vas, drugarice, sve razumem :bighug: