Main Menu

dioptrije kod odraslih

Started by martina, September 11, 2014, 07:09:21 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

ja ne nosim nista, cak ni naocare koje imam za moj minus kao lentalni astigmatizam koji se izgleda ublazio od nekog plusa

mm ima odlicne naocare tj stakla za njegovu naprasnu i kombinovanu dioptriju iz tri dela, nosi ih stalno, jako mu prijaju i dobro vidi, a u pitanju su progressive ESILOR stakla

NikkiL

Quote from: Plava Baklava on October 05, 2014, 10:14:07 AM
Na žalost, meni je dr rekao da se te dve dioptrije ne potiru medjusobno, a ja se tako nadala, pošto sam celog života bila kratkovida  :crycry:

:lol: :lol: :lol: i ja sam se isto nadala a sad sam duplo corava  :rofl:
CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

martina

ja koliko sam shvatila ono sto su meni rekli je da se dioptrije generalno potiru, ali da nije uvijek slucaj

tj, ja imam dioptriju na blizu, ali mi je minus potire i vidim ok bez naocala bas zbog tog potiranja, s tim da je problem kad stavim nacoare s minus dioptrijom i gledam blizu, onda mi smeta
ja uopste nemam potrebu da nosim drugu dioptriju, iako je imam
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Quote from: AnaK on October 04, 2014, 12:41:29 AM
I meni je negde na umu, kod mene, neka loša prokrvljenost, recimo. Inače nikako da nađem jastuk koji mi odgovara, budim se kao limenko skoro svako jutro  :crycry:

Definitivno je bilo ovo, kad samm zaređala sa masažama vratnog dela, prošlo je. Mada još nisam našla odgovarajući jastuk.
Ali, i dioptrija koju sam imala već par godina kad su mi oči umorne, za rad na kompu (to bi trebalo da je dalekovidost, + ili -?) mi je postala konstantna, uhvatila sam sebe da često žmurim na jedno oko, bolje tako vidim. Nosim te naočare kad se setim il počnem da žmurim, ali definitivno ću na pregled. Koga preporučujete u Beogradu?
Janko 23.7.2002.

Glitter

Ako vec imas dioptriju mozes kod opticara na one brzinske preglede ne treba ti klinika isl. Ako ti je za citanje zbog umora onda ti je +

AnaK

Pa optičar mi je ovu prvu prepisao, pominjao i neke cilindre... Pa bih sad baš kod lekara. Znači, plus, hvala  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Aha
Ako to sta znaci ja cu Stiva voditi u Sveti vid kod bilo kog lekara. Malca sam tako i zadovoljna sam
Pregled sa sirenjem zenica je 3000 i cela avantura traje oko 45 minuta

AnaK

Hvala  :kiss1: Nisam do sada pratila tu oblast  :girl_haha: a volim kad neko ima ime kojim je zadovoljan. Sveti vid, dobar početak  :clap: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Ja sam nekako u fazonu da mi je trenutno ok klinika sa renomeom a oni sigurno nece da zaposljavaju šljam. E sad zlu ne trebalo kada bi trebalo za nesto ozbiljnije od doiptrije i pregleda nasli bismo i ime :)

AnaK

Preporučila mi je kumina sestra, oftamolog, zbog tih jutarnjih epizoda da proverim i očni pritisak, i očno dno, pa bih sve komplet. A kad već idem privatno, onda bih i kod nekoga sa preporukom.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Glitter

To su radili malcu u okviru pregleda da znas da je standardno

emge

I Okulus ti je odlična klinika, preko puta mene.

AnaK

Hvala i na info šta je standardno, i na preporukama  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Jesi li sirila zenice ranije?

AnaK

Jako, jako davno, reda pre 20 godina poslednji put.
Janko 23.7.2002.