Main Menu

Sebicnost

Started by Unabebili, September 21, 2014, 05:42:17 PM

Previous topic - Next topic

Unabebili

trebao bi da postoji, ali u stvarnosti cesto se nadje primer da ne postoji
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

ne znam, malac je naucio (ovde) da ako je ostalo poslednje parce necega na tanjiru kojim su posluzeni svi i ako to parce zeli, prvo ponudi ostale i onda tek uzme ako niko drugi ne zeli (i uvek do sada niko nije rekao da zeli bas to parce na koje se on namerio, ali bitno mi je da pita, bas zbog toga sto ce mozda u tom drustvu imati i neko dete koje prosto zeli jos pa ce ili ustupiti ili podeliti)

Unabebili

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

kalimero

Quote from: Lani on September 21, 2014, 11:40:52 PM
Osoba iz moje priče je jedinica, uvek su joj roditelji ugađali, kad su oni umrli, nastavila je da ugađa sama sebi, ne kažem da ne treba, nego eto, takva je. Osim toga, nema decu i kapiram da nema taj osećaj da za decu mora da ima a mi ostali kako se snađemo. Ali opet, bez obzira na sve, neki minimum socijalne svesti i emocionalne inteligencije mora brate da postoji.

meni je osoba iz tvoje price sebicna ma ko da je sa druge strane..... da je ponudila (tebi, detetu.....) ili da je narucila dodatno (tebi, detetu...)..... to je ok..... mada, realno, keks je i bio njen, ok je da ga ona i pojede....al taj drugi, taj mi je logicno da naruci uni koja ga je zelela......
e, sad....nama roditeljima je logicno da za decu mora da ima...... ja recimo nemam takav isti stav prema psima, moja sestra od tetke ima samo kuce, koje smatra svojim detetom, dece nema, i ona ce sebi od usta da odvoji da podeli sa kucetom, ja ne...... i nit je ona sebicna, niti ja..... :lol: bar se ne smatramo.....
naglas razmisljam, verovatno zvucim konfuzno  :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Finalina

lani, tako je

naravno da treba da postoji neki nivo socijalne svesti, ali kada je on ocigledno nizak ili ga ja takvog uvidjam uopste ne razmisljam na taj nacin da se zgrazavam nad ocekivanjem da mora da postoji jer postoje ljudi koji su "operisani" od nekih (nama) normalnih stvari

Glitter

Quote from: kalimero on September 21, 2014, 11:50:52 PM
meni je osoba iz tvoje price sebicna ma ko da je sa druge strane..... da je ponudila (tebi, detetu.....) ili da je narucila dodatno (tebi, detetu...)..... to je ok..... mada, realno, keks je i bio njen, ok je da ga ona i pojede....al taj drugi, taj mi je logicno da naruci uni koja ga je zelela......
e, sad....nama roditeljima je logicno da za decu mora da ima...... ja recimo nemam takav isti stav prema psima, moja sestra od tetke ima samo kuce, koje smatra svojim detetom, dece nema, i ona ce sebi od usta da odvoji da podeli sa kucetom, ja ne...... i nit je ona sebicna, niti ja..... :lol: bar se ne smatramo.....
naglas razmisljam, verovatno zvucim konfuzno  :rofl:
ne zvucis konfuzno, prioriteti su nam svima (mogu biti) razliciti

ovde ljubimci zive bolje nego ceo sloj ljudi (hrana, nega, osiguranje, itd)
mogu da ukapiram, ali ne spadam u grupu koja to i radi

rafa

Nisam sebicna, naprotiv. Ne znam da li je do karakterne osobine, ili me je zivot tako nekako naterao.

Zna da bude jako frustrirajuce posle dugog niza godina, pa se samom frustracijom i razmisljanjem u negativnom kontekstu o nekom nesebicnom gestu gubi i sama smisao nesebicnosti.  :lol:

Zelela bih da mogu da naucim i primenim dozu sebicnosti da sam sebi u pojedinim bitnim situacijama i segmentima na prvom mestu, ne na tudju stetu, vec u svoju 'korist' - tipa komoditeta, manje umora, vise lepote  :lol: itd.

Primetila sam da me manje nerviraju skrtice (s kojima, da budem iskrena - i nemam previse posla, valjda ih ne tolerisem) vec ljudi koji samo i iskljucivo o sebi pricaju, o svojim problemima, o svojim pricama i zivotima, jajajajajaja (secate se  :rofl: :rofl:), kao da se podrazumeva da u svakom momentu i na svakom mestu razgovora nastavljamo njegovu/njenu temu tacno tamo gde smo stali, pa do sudnjeg dana.  :shout: Ta sebicnosti i neimanje empatije za ljude i zivot oko sebe me izuva iz cipela.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

AnaK

Jao, isto. Mada nemam pojma, čini mi se da ranije to nisam toliko primećivala, ili mi nije smetalo u tolikoj meri. Sad par takvih osoba proredih maksimalno, i psihički se pripremam kad je neizbežno.
Janko 23.7.2002.

Finalina

da, ta vrsta sebicnosti je posebna prica, oni koji samo o svome pricaju i ne pitaju ni sta radis, a kamoli kako si

Unabebili

a i kad zaustis da kazes, prekinu te da bi nastavili da ti izlazu svoje problme, koji su po definnicji uvek veci od tvojih  :lol:

Finalina

nemam ja nista protiv da moji problemi budu manji od tudjih, u necijim ocima, ali postoje trenuci kada se zapitam koje tu lud kada pricam sa nekim ko se samo na sebe osvrce

rafa

Pa da, bas to
kad predugo traje ono umori i bas zna da te odbije od inace mozda i simpaticnih ljudi  :crycry:

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Unabebili

ja se tu uvek setim one moje dugogodisnje emotivne vampirice
ona mi je paradigma toga o cemu ti pricas  :girl_impossible:

Lani

Quote from: Unabebili on September 22, 2014, 12:26:38 AM
a i kad zaustis da kazes, prekinu te da bi nastavili da ti izlazu svoje problme, koji su po definnicji uvek veci od tvojih  :lol:

E ovo je  :crazy:

AnaK

Ma meni problemi i ne smetaju toliko, ček mi nekad budu utešni :lol: Ali uspesi, uspesi, ja rekla, on rekao, šef ovo, šef ono, muž uspešan, deca lepa i pametna, sve u superlativu.  :crazy:
Janko 23.7.2002.