Main Menu

Sebicnost

Started by Unabebili, September 21, 2014, 05:42:17 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

Quote from: monochrome on September 21, 2014, 10:57:08 PM
kali, pa nije isto...malo dete je trazilo jos...mogla je npr. da kaze da nema...da joj ponudi nesto drugo...ne...ona je rekla da ne moze, jer ce cika d. da ostane gladan :crazy:

druga je stvar kad pozoves goste, posluzis koliko ima i to je to...no, verujem da bi svako nasao jos nesto za malo dete koje trazi...i u uk, i u srbiji...i bilo gde u svetu...polazim od sebe :girl_haha:

ma, naravno da je mogla..... ali sad odosmo od sebicluka na glupost i laganje i razne druge teme  :rofl:

sustinski nije ni bitno, ni ne moramo da se slozimo.....da bi kod vecine nas uvek bilo za decu, to se slazemo..... da nekima od nas ta situacija ne bi bila prijatna, i to se slazemo, sa koje god strane da smo....
ali da li je sebicluk ili nevaspitanje ili nesto trece, i tu smo se slozile da svako od nas drugacije gleda  :rofl: :kiss1: :kiss1:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Quote from: kalimero on September 21, 2014, 10:50:59 PM
ali ova dva pasusa koja si napisala se ne slazu.....  :think:

s jedne strane ti je ok u UK da izneses koliko imas/zelis i nisi duzan da gostima ugadjas do besvesti....
a sa druge osudjujes sto neko nije ugodio i preko svoje licne zelje ili cak i mogucnosti (jer realno ne znamo zasto nije dala dalje)..... pritom, ako zanemarimo na sekund da je u pitanju dete, ipak nije gladna i dalje, pojela je odredjenu kolicinu i uskracen joj je samo dodatak..... da li je nevaspitano ili ne, to se da polemisati (lupam, ali sta ako je razmisljala da li njeno, jos mladje dete, pozeli repete? )..... primer nije bio toliko crno/beo .....nije prosula rucak u wc solju iako je dete pored kukalo gladno, tj nije u mojim ocima ta osoba bas toliko jeziva......

Kako se ne slaže?  :think:
Sve dok se ima jedemo/pijemo svejedno, kad nema nema ni za koga a ne za tebe ima a za tebe nema. Bar ja mislim da je to Glitt htela da kaže.

kalimero

Quote from: monochrome on September 21, 2014, 10:59:28 PM
ja mogu sa sigurnoscu da kazem...bili smo u mnogim slicnim situacijama (moja porodica)...
kod mene tu nema sta puno da se misli...jbg...ja ne bih da gledam malo dete kako se muci, ma cije da je...nema sanse...nekako ocekujem da i drugi ovako misle o mom...no, jest'...daleko bilo...bolje da nikad ne probamo...ni ovako, ni onako...

nisam bila i nadam se da necu nikad.....
e, sad, da cu uvek od sebe da odvojim ili cak i sve da dam da neko dete ne gladuje, to i ja mogu sa sigurnoscu da kazem.....ali najiskrenije, ne mogu nikako da tvrdim kako bih se ponasala da moram od svoga da odvajam za tudje, verujem da bih i to bez razmisljanja uradila, ali sam samo na nivou misljenja, ne mogu da tvrdim.....a ne zelim ni da saznam, nikada.....  :girl_sad:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Quote from: kalimero on September 21, 2014, 10:50:59 PM
ali ova dva pasusa koja si napisala se ne slazu.....  :think:

s jedne strane ti je ok u UK da izneses koliko imas/zelis i nisi duzan da gostima ugadjas do besvesti....
a sa druge osudjujes sto neko nije ugodio i preko svoje licne zelje ili cak i mogucnosti (jer realno ne znamo zasto nije dala dalje)..... pritom, ako zanemarimo na sekund da je u pitanju dete, ipak nije gladna i dalje, pojela je odredjenu kolicinu i uskracen joj je samo dodatak..... da li je nevaspitano ili ne, to se da polemisati (lupam, ali sta ako je razmisljala da li njeno, jos mladje dete, pozeli repete? )..... primer nije bio toliko crno/beo .....nije prosula rucak u wc solju iako je dete pored kukalo gladno, tj nije u mojim ocima ta osoba bas toliko jeziva......
ne treba ni da se slazu onako kako ih ti poredis posto govore o dve potpuno razlicite stvari, moje licno misljenje iz ugla kulture u kojoj sa odrasla i ono sto je ustaljena navika medju ljudima ovde koja mi se opet svidja jer je neopterecena
samo zato sto ljude ovde nisi u obavezi da nahranis ne znaci da bi nekom odbila hranu ako sam vec ponudila

Glitter

Quote from: Lani on September 21, 2014, 11:02:56 PM
Kako se ne slaže?  :think:
Sve dok se ima jedemo/pijemo svejedno, kad nema nema ni za koga a ne za tebe ima a za tebe nema. Bar ja mislim da je to Glitt htela da kaže.
bas to

AnaK

Quote from: monochrome on September 21, 2014, 10:02:56 PM
AnaK :friends: ovde se nama mislim kolektivno usađuje od malih nogu da za goste mora da ima i da mora da ima bolje za goste, mnogi eto tako ne funkcionišu.

Ma pomislila sam zato što sam shvatila da su naši ljudi. A meni je to, ne znam, stvarno :girl_wacko: Ako su mi gosti retki, onda za njih neki bolji ručak, koji će i domaće obradovati. Ako su česti, onda su domaći, pa za njih isto što i za nas. A ako dolaze kod mene na ručak ko u menzu, onda salama podriguša :lol: Al' to ne bi bili gosti nego pijavice  :girl_haha:

Quote from: monochrome on September 21, 2014, 10:26:35 PM
a kad smo vec kod takvih primera...znate li vi koliko nasih ljudi u uk ima pice/hranu za goste i pice/hranu za domace :blink:
ovo je bila opste poznata stvar...
Janko 23.7.2002.

monochrome

anak, kako si uspela da kvotiras nekog drugog pod mojim nikom? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kalimero

Quote from: monochrome on September 21, 2014, 11:14:46 PM
anak, kako si uspela da kvotiras nekog drugog pod mojim nikom? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ucila od cici  :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Ahahaha, ovo je onaj viši stadijum kvotovanja, još neko je to skoro uspeo sećam se.  :rofl:

monochrome

mada...i meni se ovo jednom desilo... :girl_haha:

Finalina

sebicnost je imati i ne dati, ako je hrana u pitanju, a treba da se da detetu

monochrome

iskreno, mene pomalo takvi ljudi i plase :-[

Lani

Quote from: AnaK on September 21, 2014, 11:12:52 PM
Ma pomislila sam zato što sam shvatila da su naši ljudi. A meni je to, ne znam, stvarno :girl_wacko: Ako su mi gosti retki, onda za njih neki bolji ručak, koji će i domaće obradovati. Ako su česti, onda su domaći, pa za njih isto što i za nas. A ako dolaze kod mene na ručak ko u menzu, onda salama podriguša :lol: Al' to ne bi bili gosti nego pijavice  :girl_haha:

Meni je promaklo to naših u moninom postu.

Lani

Quote from: monochrome on September 21, 2014, 11:17:32 PM
iskreno, mene pomalo takvi ljudi i plase :-[

Koji, koji ne znaju da kvotuju?  :lol:

monochrome

zamisljam npr. da sam joj poverila stelku na celodnevno cuvanje :crazy: