Main Menu

Sebicnost

Started by Unabebili, September 21, 2014, 05:42:17 PM

Previous topic - Next topic

Lani

U svakoj porodici ima takvih primeraka, koji su dovoljni sami sebi, nije to ništa neobično.
Ovo za hvaljenje, kad provalim da je preterivanje i samo poza a ne iskrenost, onda me smara. Ali generalno me više nerviraju sojke žalopojke, takve stvarno gledam da izbegnem uvek kad mogu.

Unabebili

Quote from: Zumbulica on September 22, 2014, 04:05:16 PM
Ja smatram da iza sebicnosti stoji ogromna slabost, koja je za zaljenje .... takodje i ogorcenost i svasta jos.

slicno sam napisala na trecoj strani  ;)

a sta mislite, da li je sebicnim ljudima zaista dobro tj. bolje od ljudi koji nisu sebicni?

kali je napisala da sebicnjak za nesebicnjaka misli da je budala i s tim se potpuno slazem  :good:

ali....zar vam se ne cini nekad da sebicnjak zapravo zavidi sirokoj i darezljivoj osobi posvesno?  :)

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

martina

od svih sebicnosti meni je najneshvatljivije kad se neko boji da mi kaze nesto sto zna, a ja ne znam
da im ne ukrademo znanje, valjda

a imamo svi u okolini sebicne ljude. ja nisam neka velika zrtva. nikad bila. pomognem ako mogu, nije mi zao da dam, podijelim... ali rijetko cu bas ciniti usluge ako mi je veliki problem. to radim kad mislim da je vazno, kad su u pitanju djeca, lijekovi. uradim sta mogu. i nije bitno da li sam pomjerila svoj zivotni ritam
ali uopste nikad nisam ni pokusala da udovoljavam svakom zivom, ako mi je nesto sto neko trazi od mene sumanuto, onda to i ne pokusavam

jednom su se neki naljutili sto nisam dala 100 dolara za neku pomoc sto su skupljali, a ja im prosto nisam vjerovala. pa nek se ljute. a mogu da razmisle sto im ne vjerujem, ako im je do toga. ljudi daju pare kkao da se ne provale, a nije 100 dolara sad da te gladnim ostavi, ali ja tako ne razmisljam. nek zamjeri ko hoce
a ni ja od njih fala bogu nit sam trazila niti cu da trazim

a ja ne volim da trazim pomoc ako ne mora, i narocito ne volim da dranziram neciju komociju za trivijalne stvari
pa rijetko trazim, a uglavnom kad trazim, dobijem pomoc, ako je moguce, naravno
i bas mi ide na zivce kad me neko pokusava drndati za trivijalne stvari

a mm samo trci, on ce sebe da unazadi da nekom pomogne. sad je konacno s kumom nasim uvidio neke stvari
jedino je problem s njim sto kad mu se jednom smucis ( a kuma je u toj kategoriji) --- onda je to - to, zauvijek

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Deda

Sebicnjak o nesbicnjaku uopste ne razmislja  :rofl:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

martina

Quote from: Deda on September 22, 2014, 07:12:28 PM
Sebicnjak o nesbicnjaku uopste ne razmislja  :rofl:
pa razmislja ako mu treba da mu stogod uradi  :lol:
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Glitter

evo ja sam se deklarisala kao sebicna sa pocetka teme
ne mislim da sam budala sto se ne lomim svuda i za svakoga
pomognem ovako nekako kao martina
iz moje kuce samo ex sverkrva tvrdi da je izasla gladna, ali ona je nesto drugacije obojeno
isto tako ne mislim da je budala onak ko se lomi i pomaze i kada ga zovu i kada ga ne zovu
i uopsteno razmisljam o ljudima u njihovim problemima kada su mi u vidokrugu ali bez preteranih ah i oh, ako mogu pomognem, ako ne mogu, uputim na onog ko moze ili ne uradim nista (zavisi koliko mi je bliska osoba)
prosjaku na ulici cu dati, muzicaru na ulici cu dati

kako da objasnim, necu se mnogo polomiti i razmisljati oko tog davanja/nedavanja

linga

Sad sam se setila, mm ima u porodici jednu sestru koja je primer sebičnosti. Živi već godinama s matorima, dobro zaradjuje a u kucu nije unela ni kilo jabuka. To mi je tako nefer prema roditeljima, koji su divni ljudi, tetka operisala rak dojke ne bi smela ništa od kašike teže da diže, a onda dirinči noć i dan  :girl_sad:
Kad su se njeni roditelji posle 25 godina braka rešili da se venčaju i u crkvi, ona nije došla na venćčanje, imala je čas španskog.
Na našu svadbu nije došla, imala je isto neke važne obaveze. Sad se udala, mislim da će svima laknuti  :lol:

Lani

senka

mojoj sestri je drugarica otkazala kumstvo sat vremena pred zakazano krštenje, jer imaa neka važna košarkaška utakmica, pa mora da gleda...
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lani

:lol:  :crazy:
A sad me senka podseti...

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

MissL

Quote from: AnaK on September 22, 2014, 03:26:58 PM
a ako i uspem da ubacim info, vrlo brzo se vratimo na nju.

moram ovo da loliram :lol: samo zbog nacina na koji si napisala, inace mi je poznat profil :hm:

A na ovu temu kad uspem da se saberem... Posle tolikih sebicnjakovica oko mene, pokusavam da naucim Stiva da ne bude isti majmun kao njegova majka.
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

MissL

Quote from: senka on September 23, 2014, 08:41:09 AM
mojoj sestri je drugarica otkazala kumstvo sat vremena pred zakazano krštenje, jer imaa neka važna košarkaška utakmica, pa mora da gleda...

:nesvest: a i ova druga je za isto to
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

linga

Mi smo bili u neverici. Pritom su njeni roditelji na hleb da ih mazes, tetka je tako jedno divno stvorenje i tako volim da odem kod nje, i nije mi jasno kako je moguce da je ona njena kcerka  :girl_sad:

cici

Quote from: Glitter on September 21, 2014, 11:23:51 PM
ja samo da kazem da se plasim cici kad krene da kvotuje...samo zamiljam kako vitla nekim kamenom :lol:
E sa' ces da vidis da mogu i kako treba  :lol:
Quote from: Glitter on September 21, 2014, 11:48:02 PM
ne znam, malac je naucio (ovde) da ako je ostalo poslednje parce necega na tanjiru kojim su posluzeni svi i ako to parce zeli, prvo ponudi ostale i onda tek uzme ako niko drugi ne zeli (i uvek do sada niko nije rekao da zeli bas to parce na koje se on namerio, ali bitno mi je da pita, bas zbog toga sto ce mozda u tom drustvu imati i neko dete koje prosto zeli jos pa ce ili ustupiti ili podeliti)
O ovome i ja tupim ali Andrija je prilicno sebican kad je hrana u pitanju, kad vidim sprecim ga da uzme pre nego sto pita kad ne vidim uzme i nije ga briga.Mene to izuva iz cipela bukvalno.

Quote from: rafa on September 22, 2014, 12:05:08 AM
kao da se podrazumeva da u svakom momentu i na svakom mestu razgovora nastavljamo njegovu/njenu temu tacno tamo gde smo stali, pa do sudnjeg dana.  :shout: Ta sebicnosti i neimanje empatije za ljude i zivot oko sebe me izuva iz cipela.
I mene nervira a cini mi se da sam upravo u takvoj fazi te ako neko primeti molim da me ipak opomene necu zameriti.