Main Menu

Sebicnost

Started by Unabebili, September 21, 2014, 05:42:17 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

Quote from: AnaK on September 21, 2014, 08:53:33 PM
Ma nije jednostavno, naravno. Ali ja sam ranije stvarno bila spremna i voljna da se mnogo iscimam da nekome uradim nešto što mu treba. I kad mi ne odgovara, i kad imam nešto svoje preče... Pri tome mislim, na npr, odlazak na Taš s NBG, kroz najveću prednovogodišnju gužvu, sa malim Jankom, da kupim ronilačku torbu za kuminog dečka. U povratku je bilo sve blokirano, i oboje smo u jednom trenutku sedeli na žardinjerama i plakali :lol: Pri tome sam u startu znala da će mi na to otpasti nekoliko sati.

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Taj događaj je promenio mnogo toga, prosto mi je bio potreban.

ovaj tvoj primer mi recimo nije to..... ovo o cemu ti pises bih ja svrstala u (moju omiljenu) temu o ocekivanjima...... npr da taj tvoj gest je bio lep/nepromisljen/hrabar sam po sebi i ni u kakvoj vezi nije sa spojlerom..... tj ne treba da bude veza sa spojlerom.....
ali spojler jeste sebicluk sam po sebi, narocito sto je jos i "objasnjen"   :fool:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

Ma meni je to objašnjenje bilo ključno, ona prosto nije videla ništa neobično u njemu :lol: Te sam i ja naučila da posmatram drugačijim očima. I stvarno mi je bilo lekovito.
Janko 23.7.2002.

Margarita

Quote from: AnaK on September 21, 2014, 08:27:24 PM
Ja je baš posmatram, danima. I mnogo sam srećna što se poduže nismo videle :lol:

ja bas htela da priupitam odakle inspiracija za teme :rofl: sve se preispitujem

AnaK

Quote from: Margarita on September 21, 2014, 09:10:52 PM

:friends:  :nokti2: :lol:
Janko 23.7.2002.

Finalina

Quote from: Margarita on September 21, 2014, 09:10:52 PM
:girl_haha:

Unabebili

Ja nekako volim da sagledam koliko je neko spreman da se odrekne neceg u korist drugih.
To nesto ne mora nuzno da bude njegova steta, ali nije ni njegova "dobit".

Ako je to malo ili zanemarljivo malo ili nimalo, kod mene ce taj neko da automatski zavrsi u korpi za smece.

Onda recimo, mislim da sebicni ljudi uvek budu uzasno siromasni (ne materijalno)  i nikad ne dosezu srecu.
Uvek im je svega malo, ma koliko da dobijaju/imaju/otmu.
I uvk mislim da su to nekako ljudi koji su uzasno nesigurni, pa misle da mogu sebiclukom da se obezbede od rizika koji ta nesigurnost nosi.

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Unabebili

Quote from: AnaK on September 21, 2014, 09:00:18 PM
Ma meni je to objašnjenje bilo ključno, ona prosto nije videla ništa neobično u njemu :lol: Te sam i ja naučila da posmatram drugačijim očima. I stvarno mi je bilo lekovito.

kljucno...tu nema pomoci..stvarno...to je ukorenjeno u mitohondriju  :girl_sad:

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

Unabebili

kalimero

ja cu samo nastaviti da te potpisujem  :lol: :lol:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Finalina

bilo koju osobinu da razmatramo kao forumsku temu prvo polazim od misljenja o sebi samoj, a onda tek i o drugima, sko se razumemo .... ja nesto ne volim da sam povrsna u odgovorima sto se nesumnjivo brka sa komplikovanoscu o čemu na drugom mestu mozemo o tome, ako treba :lol:

ako sam odgovorila sta je za mene sebicnost, onda mogu da kazem da nisam sebicna u velikoj meri, ali kada bude otvorena tema o megalomanskim osobinama stvoricemo pravu sliku o svemu tome :rofl: ..... salim se sada malo.....

puno puta sam se zeznula sto nisam bila sebicnija jer sam davala prednost nekim tudjim potrebama u toj meri da sam samu sebe ugrozila na taj nacin.... treba biti odmeren u tim stvarima koliko bi sebi, a koliko bi nekome drugom pruzili...ili oduzeli  :think:  ...  mislim da je sustina sebicnosti sposobnost odricanja od nekih stvari koje su samo nama vazne ili uzimanja od drugog po svaku cenu

monochrome

evo sta je za mene vrhunac sebicnosti...nesto sto ja ne bih mogla ni u snu da uradim...

dakle...kad je moje dete bilo malo...mozda joj je bilo 2 god.
bili smo u gostima kod nekih nasih ljudi...njihov sin je 8 meseci mladji od mod deteta...
ponudjena joj je neka supa, jer je ta zena upravo krenula da hrani i svog sina...moja smizla je rekla da hoce da jede...sve je pojela i htela je jos...zena joj je rekla da ne moze, jer nece biti dovoljno za njenog muza...jos bi i razumela da je rekla da nece biti za njenu decu, a vec joj jednom sipala, ali ovako ne razumem, necu nikad i bila sam shokirana :innocent:

ja bi svakom detetu dala...podelila bih i zadnji komadic necega izmedju mog deteta i druge dece, taman ja ne jela 2 dana, ako me razumete...

monochrome

ovo pogotovo vazi za ne daj boze situacije...

kalimero

ne znam, mono, meni ovaj tvoj primer nije vrhunac sebicluka ....sebicno mi je kad nekoliko ljudi sedne da jede pa prvi sipa koliko moze da pojede, ne racunajuci i ne razmisljajuci da iza njega treba da uzme jos troje, npr......
a ovo, nije zena ostavila decu gladnu da bi ona i muz jeli.....nego gleda da bude za sve, samo zamisljam da on dolazi kuci, premoren od posla, gladan i onda nema i za pola tanjira supe jer su deca jela nekoliko puta.... to mi nije sebicno no racionalno..... :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Finalina

cesto su lose vaspitani ljudi sebicni ili bar tako deluju .....mislim da je sebicnost i stvar vaspitanja

monochrome

Quote from: kalimero on September 21, 2014, 09:59:50 PM
ne znam, mono, meni ovaj tvoj primer nije vrhunac sebicluka ....sebicno mi je kad nekoliko ljudi sedne da jede pa prvi sipa koliko moze da pojede, ne racunajuci i ne razmisljajuci da iza njega treba da uzme jos troje, npr......
a ovo, nije zena ostavila decu gladnu da bi ona i muz jeli.....nego gleda da bude za sve, samo zamisljam da on dolazi kuci, premoren od posla, gladan i onda nema i za pola tanjira supe jer su deca jela nekoliko puta.... to mi nije sebicno no racionalno..... :think:

meni nije...dete od 2 godine ne moze da se strpi, razume, a odrasla osoba moze...razlika mi je i izmedju mog dragog i recimo deteta batinog uzrasta, ako me razumes...iako jedanaestogodisnjaci mogu da razumeju...
sad npr. dodje nam bata u goste, a ja napravila rucak...ajd'...pasulj, recimo...
i bata bi ponovo da sipa...naravno da moze, pa taman da uopste nema za md-a i mene...mozemo jedan dan i sendvice...nece nam nista biti...